Voor 3 of 4 personen (afhankelijk van kleine of grote eters)
Ingrediënten
200 gram speltkorrels
1 zoete aardappel, in blokjes
2 bieten, rauw, in blokjes
½ van het snijbiet van de bieten, fijn gehakt
100 gram walnoten, fijngehakt
2 rode uien, ongepeld
1 flinke el kokosolie
Dressing
1/2 cup walnootolie
4 el frambozenazijn
1 flinke theelepel mosterd
zout/peper
1 knoflookbol, ongepeld
Hoe maak je deze heerlijke salade?
1. Week de speltkorrels 12 uur in een kom met water.
2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de speltkorrels in 20 minuten gaar, giet af en laat met de deksel op de pan staan.
3. Bekleed een bakplaat met bakfolie en leg de zoete aardappel, de ongepelde uien en knoflook erop. Besmeer alles met kokosolie. Zet voor 15 minuten in de oven en schep dan de zoete aardappel om. Zet nog eens voor 10 minuten in de oven.
4. Snijd de bovenkant van de knoflookbol eraf en knijp de knoflook tenen (nu zacht) uit in een bakje. Mix me de rest van de ingrediënten van de dressing.
5. Pel de ui en snij in kleine stukjes. Meng de speltkorrels, aardappel, bieten, snijbiet, walnoten en uien door elkaar. Giet de dressing erover en serveer!
Bron: Vegadutchie
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 december 2019
Verrukkelijk: dit healthy Nutella recept wil je!
22 december 2015
Beter (w)eten. “Je darmen zijn je tweede brein”
12 januari 2019
Dit zijn de 7 voordelen van de sauna!
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
2 september 2017
Een verantwoord tussendoortje voor kinderen
4 mei 2016
Viv’s favoriete Moederdag cadeaus
4 mei 2016
Viv’s favo Moederdagontbijtje
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
18 juni 2016
Tips voor een slank lichaam!
16 januari 2019
Waarom is kokos zo gezond?
27 augustus 2015
Viv Loves it: SUE, zoet zonder suiker
13 mei 2016
Vegan yoghurt van cashewnootjes
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
26 november 2018
Wat gebeurt er als je geen zuivel eet?
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
9 mei 2016
Krystl: Alles of niets
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
10 februari 2020
Lekker herfstig: Kokos en Limoengras Bouillon
9 februari 2017
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK VAN JENNY SMIT
10 februari 2016
Kom jij ons team versterken? Vrijwillige schrijfsters gezocht.
23 februari 2016
Gezonde maaltijdsalade: Zweedse Healthy Plate
19 juli 2016
MANGO IJS: SNEL & GEZOND
31 augustus 2015
Pittige wortelspread
18 maart 2018
Hot Maca Choco, de hormoonoppepper!
1 juni 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Marvy Rieder
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
22 maart 2019
Meer groenten eten is gezond, en zo doe je het!
5 januari 2017
Tijdnood en toch gezond eten?
7 mei 2015
Bikiniproof workout: touwtje springen!
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
7 oktober 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –