Detox met superfood tarwegras in een groene smoothie net als Samantha uit Sex and the City!

Tarwegras shotjes zijn hip & happening! En niet voor niks. We zagen Samantha uit Sex and The City het jaren geleden al aan één van haar bedpartners voeren. Maar inmiddels zijn wij ook al even fan.

Tarwegras smoothie

Tarwegras zijn de groene sprieten die uiteindelijk uitgroeien tot tarwe. In deze jonge groeifase bestaat het gras uit een unieke samenstelling van vitamines en mineralen dat ons lichaam nodig heeft. Je kunt het eigenlijk zien als een soort ‘super-alles-in-1-groente’. Je drinkt tarwegras vaak als een vers geperst shotje. En één klein shotje (30ml), staat gelijk aan bijna een kilo groenten en fruit.

Detox

Het groene sapje zit bomvol vitaminen, mineralen, enzymen, chlorofyl en vitale energie. Deze superfood heeft vooral een sterk ontgiftende (detox!) werking op je lichaam. Het reinigt je lever, darmen en nieren en zuivert het bloed. Daarnaast verhoogt het de weerstand, verjongt de huid, bevordert het metabolisme, en gaat ouderdomsverschijnselen tegen. Sounds good, niet dan?

Verschillende vormen van tarwegras

Naast vers geperst tarwegras kun je het ook als poeder en in capsule- of tabletvorm nemen. Als je geen slowjuicer in huis hebt om zelf te persen, kun je ook ingevroren tarwegras shotjes kopen en online bestellen. Zo heb je altijd een voorraadje in de vriezer en kun je deze bijvoorbeeld ’s ochtends nemen voor je ontbijt. De smaak is even wennen, maar de resultaten zijn het waard.

Het lekkerste recept voor een tarwegras smoothie

Met tarwegraspoeder kun je heel gemakkelijk de heerlijkste superfood detox smoothies maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van dit simpele, maar lekkere groene smoothie recept?

Ingrediënten:

  • ½ avocado
  • ½ banaan
  • Handje verse spinazie
  • Eetlepel tarwegraspoeder
  • Scheut water of (amandel)melk

Doe alles bij elkaar in de blender en mix tot een glad geheel. Lekker!

Laat je ons weten wat je ervan vond?

 

Wil je meer lezen over detoxen? Lees dan hier over een makkelijke detox zonder sapkuur!

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten