Het zien opgroeien van een kind is misschien wel een van de mooiste dingen die er is. Van een volledig afhankelijke (en o zo schattige!) baby, naar een steeds meer zelfstandige dreumes, peuter en kleuter. Een tijd waarin ze de wereld om zich heen beginnen te ontdekken. Maar hoe mooi dat ook is, het vraagt je als ouder wel om extra maatregelen. Naarmate je kindje steeds meer kan en wil, brengt dat namelijk ook bepaalde risico’s met zich mee. Een ongeluk zit in een klein hoekje. En dat wil je als ouder natuurlijk voorkomen. Ariel wil jou als ouder extra helpen om je kinderen tegen verborgen gevaren in huis te beschermen.
Baby-proof
Wanneer je kindje(s) de wereld verkennen, moet je rekening houden met mogelijke gevaren. Kinderen maken nu eenmaal geen onderscheid tussen hun eigen veilige speelgoed en de schoonmaakmiddeltjes in je keukenkastje. De meeste ouders zijn zich dan ook wel bewust van de “normale checklist” om je huis baby-proef te maken. Hierbij kun je dus denken aan het veilig opbergen van schoonmaakmiddelen, medicijnen, bestek, e.d.
Verborgen gevaren
Hoewel je als ouder altijd oplettend bent, komt het toch nog voor dat onze kinderen worden blootgesteld aan onbedoelde gevaren. Vooral onze moderne woningen brengen vaker dan je denkt nog verborgen gevaren met zich mee. Een belangrijk voorbeeld is het gebruik van waspods. In miljoenen huizen wordt dit wasmiddel veilig gebruikt. Toch komt het voor dat je kindjes onbedoeld de waspods in handen krijgen. Jonge kindjes zijn snel geneigd om erin te knijpen of bijten, wat kan leiden tot letsels. Dit geeft wel aan hoe belangrijk het is om je waspods veilig te bewaren. Bewaar je pods altijd buiten bereik van kinderen: hoog, gesloten en veilig.
Checklist
Ariel wil laten zien hoe belangrijk het is om je spullen op te ruimen in de buurt van je kindje. Dat is een boodschap die natuurlijk geldt voor alle rondslingerende spullen. Daarom wordt het aangeraden om jouw (baby-proof) checklist te updaten met de volgende 3 tips:
- Veel moderne ouders houden van do-it-yourself-projecten waar gereedschap aan te pas komt. Bewaar gereedschap buiten bereik van kinderen en laat het nooit onbewaakt achter.
- Medicijnen kunnen er verleidelijk uit zien voor kindjes en moeten dus veilig opgeborgen worden om te vermijden dat kindjes ze inslikken. Let er dus op dat medicijnen en andere zaken zoals vitaminen en oogdruppels ook veilig opgeborgen zijn. Bewaar ze niet in je handtas, nachtkastje of op het aanrecht in de badkamer.
- In het drukke, moderne leven zijn ouders vaak bezig met verschillende huishoudtaken tegelijk. Het is makkelijk om te vergeten dat zelfs gewone wasproducten schadelijk kunnen zijn voor kinderen. Zoals alle producten kunnen pods een gevaar betekenen voor kleintjes. Bewaar de pods van Ariel daarom buiten het bereik van kinderen. Om kinderen nog meer te beschermen, heeft Ariel een nieuwe familieverpakking ontworpen met een verbeterd kinderslot. Deze verpakking is makkelijk voor ouders om vast te maken maar moeilijk voor kinderen om te openen.
Alle tips zijn welkom!
De tips bieden niet alleen extra veiligheid voor je kindje(s), ze zorgen er ook voor dat jij als ouder met een geruster hart je kinderen de wereld kan laten verkennen.
En heb jij zelf nog meer goede tips om het lijstje mee aan te vullen? Laat het dan vooral in een reactie onder dit bericht op Facebook weten. Wie weet kun je er andere ouders mee helpen!
#Vivonline #collab
BewarenBewaren
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
28 juli 2016
CHIA ONTBIJTJE, RIJK AAN OMEGA-3!
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
4 oktober 2018
Het beste natuurlijke middel tegen constipatie!
16 september 2015
Tips voor een pijnvrije zwangerschap
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
21 augustus 2017
EEN KORTE(RE) VERKOUDHEID MET DEZE TIPS
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
6 april 2015
Wil jij een persoonlijk voedingsadvies van Viv?
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
1 december 2015
Wij hebben leuke sinterklaas cadeau tips voor jou!
1 september 2018
Boekweit met frambozen en granaatappelpitjes
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
7 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Krystl Pullens
12 juni 2014
Basisscholen gezonder met Mathijs Vrieze
6 april 2014
Mijn eetdagboek op I love health!
28 oktober 2014
Eetdagboek review
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
24 mei 2018
Vegan hotspots in Como (Italië)
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
1 januari 2017
Gezond eten met een klein budget
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
30 september 2015
Chlorella: de kracht van een micro-alg
3 januari 2019
Gezonde sport smoothies voor vóór en na het sporten
31 december 2018
Gezonde borrelrecepten voor de nieuwjaarsborrel!
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
15 februari 2022
Stress maakt je dik! 8 tips om stress te verminderen
2 december 2020
Recept: De lekkerste en gezondste vegan chocoladereep
27 januari 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –