We zijn dol op pompoen! Wist je dat het heel eenvoudig is om groenten om te toveren in pompoenfrietjes? Een slimme én lekkere manier om jezelf en het hele gezin tevreden te stellen.
Het fijne van dit recept, is dat het met eigenlijk vele verschillende soorten groenten mogelijk is. Zo maakten we al vaker frietjes van zoete aardappel, pastinaak, courgette of knolselderij. Kies gerust iets wat jij lekker vindt of toevallig al in huis hebt, of maak een combinatie van meerdere groenten. Maar ditmaal doken wij de keuken in met een verse pompoen. Snijd er frietjes van en rooster deze in de oven. En wow, wat is dit LEKKER!
Makkelijk, gezond en vooral heerlijk!
Ingrediënten:
– 1 biologische pompoen (voorkeur voor de ronde pompoen, maar flespompoen kan ook)
– 1 tl kokosolie of olijfolie
– grof zeezout (himalaya)
– kruiden naar smaak: paprikapoeder, tijm, rozemarijn, komijnzaad, cayennepeper
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Je kunt de pompoen schillen, maar je mag hem er ook gerust omheen laten. Door het bakken in de oven wordt deze vanzelf zacht. Snijd de pompoen in frietjes en doe alles in een kom. Besprenkel met olijfolie of kokosolie en bestrooi met kruiden die je lekker vindt en het zeezout. (Mijn favoriet is met paprikapoeder en tijm!) Schud de frietjes lekker door elkaar zodat ze allemaal bedekt zijn.
2. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel alle frietjes netjes naast elkaar. Bak de pompoenfrietjes in ongeveer 30 minuten gaar zodat ze lekker knapperig zijn. Meestal check ik na 20 minuten altijd even en draai ze allemaal even om! Het ligt eraan hoe dik en hoe groot je de frietjes snijdt. Houd dit dus zelf goed in de gaten.
3. Pompoen is ontzettend gezond en bevat maar weinig calorieën. Maak er dus een lekkere homemade mayonaise bij, of gebruik een likje bio mayo! Van pompoen krijgen wij in elk geval nooit genoeg.
Tip: Wil je de pompoen toch schillen? Dompel hem dan voor een kwartiertje geheel onder in kokend water. De schil wordt dan vanzelf al wat zachter.
MAAK OOK: Dit chocolade noten blok is finger licking good.
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 juli 2015
Inspiratie gerecht van mama’s!
2 december 2018
Mijn leven met een kind met een extreme voedselallergie
6 december 2018
4 x gezonde werkgewoonten die je dagelijks kunt toepassen
3 november 2016
WEG MET CELLULITE!
5 november 2018
Een gezond gebit tijdens de zwangerschap!
20 augustus 2015
Geluk ervaren? Hack your brain
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
26 september 2016
VOEDING MET VIV: EETGEWOONTES MARIAN MUDDER
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
6 oktober 2014
Eetdagboek review
9 april 2014
Ontzuren met thee
16 november 2016
Interview Vriendin
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
31 augustus 2019
De relatie tussen Autisme en voeding
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
18 februari 2017
Klachten bij kinderen door teveel suikers, wat drinkt jouw kind?
15 september 2019
Green Juice! Met dit drankje begin ik mijn dag
12 maart 2016
Smeer jij de juiste producten op je huid?
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
28 april 2021
Kater? Met het drankje uit dit recept knap je op!
6 september 2016
Opleiding tot Hormoontherapeut
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
28 september 2016
RECEPT VOOR DE KIDS: ZOETE AARDAPPEL PANNENKOEKJES
16 maart 2016
Lichaam veranderen of aanvaarden?
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
21 augustus 2018
Lekker ontbijt: appel-kaneel granola
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
22 juni 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –