We zijn dol op pompoen! Wist je dat het heel eenvoudig is om groenten om te toveren in pompoenfrietjes? Een slimme én lekkere manier om jezelf en het hele gezin tevreden te stellen.
Het fijne van dit recept, is dat het met eigenlijk vele verschillende soorten groenten mogelijk is. Zo maakten we al vaker frietjes van zoete aardappel, pastinaak, courgette of knolselderij. Kies gerust iets wat jij lekker vindt of toevallig al in huis hebt, of maak een combinatie van meerdere groenten. Maar ditmaal doken wij de keuken in met een verse pompoen. Snijd er frietjes van en rooster deze in de oven. En wow, wat is dit LEKKER!
Makkelijk, gezond en vooral heerlijk!
Ingrediënten:
– 1 biologische pompoen (voorkeur voor de ronde pompoen, maar flespompoen kan ook)
– 1 tl kokosolie of olijfolie
– grof zeezout (himalaya)
– kruiden naar smaak: paprikapoeder, tijm, rozemarijn, komijnzaad, cayennepeper
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Je kunt de pompoen schillen, maar je mag hem er ook gerust omheen laten. Door het bakken in de oven wordt deze vanzelf zacht. Snijd de pompoen in frietjes en doe alles in een kom. Besprenkel met olijfolie of kokosolie en bestrooi met kruiden die je lekker vindt en het zeezout. (Mijn favoriet is met paprikapoeder en tijm!) Schud de frietjes lekker door elkaar zodat ze allemaal bedekt zijn.
2. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel alle frietjes netjes naast elkaar. Bak de pompoenfrietjes in ongeveer 30 minuten gaar zodat ze lekker knapperig zijn. Meestal check ik na 20 minuten altijd even en draai ze allemaal even om! Het ligt eraan hoe dik en hoe groot je de frietjes snijdt. Houd dit dus zelf goed in de gaten.
3. Pompoen is ontzettend gezond en bevat maar weinig calorieën. Maak er dus een lekkere homemade mayonaise bij, of gebruik een likje bio mayo! Van pompoen krijgen wij in elk geval nooit genoeg.
Tip: Wil je de pompoen toch schillen? Dompel hem dan voor een kwartiertje geheel onder in kokend water. De schil wordt dan vanzelf al wat zachter.
MAAK OOK: Dit chocolade noten blok is finger licking good.
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
25 maart 2014
Presentatie coaching
1 mei 2014
Zo gezellig kan 30 minuten sporten zijn!
2 juni 2021
10x eten tegen zonnebrand
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
30 juni 2018
ZOMERSE WHITE VELVET CASHEW SMOOTHIE
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
6 november 2018
Wat is een bijnieruitputting?
26 januari 2017
Uit Tips van Jet: Recept voor een Cashew Havermoutje
23 augustus 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEK JET VAN NIEUWKERK
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
26 augustus 2016
FRISSE ZOMERSE SNACKS
28 februari 2019
tips voor een gezond carnaval
26 april 2019
Hoe ga je hoofdpijn te lijf met de juiste voeding?
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
27 april 2016
Koninklijke opwarmertjes
27 juli 2020
Dit is het verschil tussen foliumzuur en folaat
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
18 juli 2016
VIV’S Q&A: NIENKE & MADELON VAN GLOWMAGAZINE
13 mei 2016
Viv’s favoriete bestemmingen
25 januari 2019
Wat is gezonder: yoghurt of kwark?
27 oktober 2018
Gluten, wat zijn dat nou eigenlijk?
25 oktober 2018
Voedingstips bij endometriose
13 januari 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –