We zijn dol op pompoen! Wist je dat het heel eenvoudig is om groenten om te toveren in pompoenfrietjes? Een slimme én lekkere manier om jezelf en het hele gezin tevreden te stellen.
Het fijne van dit recept, is dat het met eigenlijk vele verschillende soorten groenten mogelijk is. Zo maakten we al vaker frietjes van zoete aardappel, pastinaak, courgette of knolselderij. Kies gerust iets wat jij lekker vindt of toevallig al in huis hebt, of maak een combinatie van meerdere groenten. Maar ditmaal doken wij de keuken in met een verse pompoen. Snijd er frietjes van en rooster deze in de oven. En wow, wat is dit LEKKER!
Makkelijk, gezond en vooral heerlijk!
Ingrediënten:
– 1 biologische pompoen (voorkeur voor de ronde pompoen, maar flespompoen kan ook)
– 1 tl kokosolie of olijfolie
– grof zeezout (himalaya)
– kruiden naar smaak: paprikapoeder, tijm, rozemarijn, komijnzaad, cayennepeper
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Je kunt de pompoen schillen, maar je mag hem er ook gerust omheen laten. Door het bakken in de oven wordt deze vanzelf zacht. Snijd de pompoen in frietjes en doe alles in een kom. Besprenkel met olijfolie of kokosolie en bestrooi met kruiden die je lekker vindt en het zeezout. (Mijn favoriet is met paprikapoeder en tijm!) Schud de frietjes lekker door elkaar zodat ze allemaal bedekt zijn.
2. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel alle frietjes netjes naast elkaar. Bak de pompoenfrietjes in ongeveer 30 minuten gaar zodat ze lekker knapperig zijn. Meestal check ik na 20 minuten altijd even en draai ze allemaal even om! Het ligt eraan hoe dik en hoe groot je de frietjes snijdt. Houd dit dus zelf goed in de gaten.
3. Pompoen is ontzettend gezond en bevat maar weinig calorieën. Maak er dus een lekkere homemade mayonaise bij, of gebruik een likje bio mayo! Van pompoen krijgen wij in elk geval nooit genoeg.
Tip: Wil je de pompoen toch schillen? Dompel hem dan voor een kwartiertje geheel onder in kokend water. De schil wordt dan vanzelf al wat zachter.
MAAK OOK: Dit chocolade noten blok is finger licking good.
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 november 2015
Vivians Rijstadvies
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
12 juni 2014
Frisse juice
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
25 november 2018
Wat is L-Glutamine?
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
25 augustus 2017
Gezonde darmen zijn de basis voor een goede gezondheid
17 oktober 2019
Te lekker: Groenten Carbonara met Havermelk
9 juni 2014
Touwtje springen is healthyproof!
20 juni 2015
Lazy Sushi
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
11 september 2016
NIKKEL: WAT IS HET, WAAR ZIT HET IN, KUNNEN WE ZONDER?
11 mei 2020
Hoe (on)gezond is muesli nu eigenlijk?
17 mei 2016
Food we love: Rabarber
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
7 maart 2017
De verschillende schuilnamen van suiker
17 januari 2019
Kefir is goed voor je darmflora
31 augustus 2016
EEN MEDITERRAAN DIEET: LANG LEVEN IN GOEDE GEZONDHEID
22 december 2016
Tip voor het kerstdiner: Chocolademousse met Grand Marnier
7 oktober 2018
Blijf lekker bewegen in de herfst!
4 oktober 2017
Help mij water drinken
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
13 juli 2016
NATUURLIJKE GRIP OP JE CYCLUS!
17 februari 2018
Na de geboorte: tips voor een gezond en gelukkig herstel
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
26 juli 2019
Meal preppen: wat is het en hoe doe je dat?
2 augustus 2015
Verse Tonijntaartjes
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
5 maart 2015
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –