We zijn dol op pompoen! Wist je dat het heel eenvoudig is om groenten om te toveren in pompoenfrietjes? Een slimme én lekkere manier om jezelf en het hele gezin tevreden te stellen.
Het fijne van dit recept, is dat het met eigenlijk vele verschillende soorten groenten mogelijk is. Zo maakten we al vaker frietjes van zoete aardappel, pastinaak, courgette of knolselderij. Kies gerust iets wat jij lekker vindt of toevallig al in huis hebt, of maak een combinatie van meerdere groenten. Maar ditmaal doken wij de keuken in met een verse pompoen. Snijd er frietjes van en rooster deze in de oven. En wow, wat is dit LEKKER!
Makkelijk, gezond en vooral heerlijk!
Ingrediënten:
– 1 biologische pompoen (voorkeur voor de ronde pompoen, maar flespompoen kan ook)
– 1 tl kokosolie of olijfolie
– grof zeezout (himalaya)
– kruiden naar smaak: paprikapoeder, tijm, rozemarijn, komijnzaad, cayennepeper
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Je kunt de pompoen schillen, maar je mag hem er ook gerust omheen laten. Door het bakken in de oven wordt deze vanzelf zacht. Snijd de pompoen in frietjes en doe alles in een kom. Besprenkel met olijfolie of kokosolie en bestrooi met kruiden die je lekker vindt en het zeezout. (Mijn favoriet is met paprikapoeder en tijm!) Schud de frietjes lekker door elkaar zodat ze allemaal bedekt zijn.
2. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel alle frietjes netjes naast elkaar. Bak de pompoenfrietjes in ongeveer 30 minuten gaar zodat ze lekker knapperig zijn. Meestal check ik na 20 minuten altijd even en draai ze allemaal even om! Het ligt eraan hoe dik en hoe groot je de frietjes snijdt. Houd dit dus zelf goed in de gaten.
3. Pompoen is ontzettend gezond en bevat maar weinig calorieën. Maak er dus een lekkere homemade mayonaise bij, of gebruik een likje bio mayo! Van pompoen krijgen wij in elk geval nooit genoeg.
Tip: Wil je de pompoen toch schillen? Dompel hem dan voor een kwartiertje geheel onder in kokend water. De schil wordt dan vanzelf al wat zachter.
MAAK OOK: Dit chocolade noten blok is finger licking good.
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 april 2016
Mijn favo gezonde pasta
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
18 juli 2017
Detox tarwegras smoothie!
27 november 2017
Gezonde kids traktatie
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
15 februari 2017
FRIET
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
30 april 2014
ONE event!
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
11 juni 2016
8 x tekenen van een gezonde relatie
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
9 oktober 2015
Leven met een allergie/intolerantie
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
29 december 2019
8 redenen waarom koud afdouchen super gezond is
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
10 juli 2015
Het hoepelseizoen is geopend!
19 september 2019
Geef je standaard koffietje een twist met deze tips
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
3 april 2016
Wél eten, toch ontgiften!
23 oktober 2019
Deze factoren belemmeren de werking van de anticonceptiepil
25 maart 2015
De vetfluisteraar
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
16 juli 2016
EEN ZOMER ZONDER SUIKER: 5 x TIPS!
25 januari 2019
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –