We zijn dol op pompoen! Wist je dat het heel eenvoudig is om groenten om te toveren in pompoenfrietjes? Een slimme én lekkere manier om jezelf en het hele gezin tevreden te stellen.

Het fijne van dit recept, is dat het met eigenlijk vele verschillende soorten groenten mogelijk is. Zo maakten we al vaker frietjes van zoete aardappel, pastinaak, courgette of knolselderij. Kies gerust iets wat jij lekker vindt of toevallig al in huis hebt, of maak een combinatie van meerdere groenten. Maar ditmaal doken wij de keuken in met een verse pompoen. Snijd er frietjes van en rooster deze in de oven. En wow, wat is dit LEKKER!

Makkelijk, gezond en vooral heerlijk!

Ingrediënten:

– 1 biologische pompoen (voorkeur voor de ronde pompoen, maar flespompoen kan ook)
– 1 tl kokosolie of olijfolie
– grof zeezout (himalaya)
– kruiden naar smaak: paprikapoeder, tijm, rozemarijn, komijnzaad, cayennepeper

Bereiden:

1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Je kunt de pompoen schillen, maar je mag hem er ook gerust omheen laten. Door het bakken in de oven wordt deze vanzelf zacht. Snijd de pompoen in frietjes en doe alles in een kom. Besprenkel met olijfolie of kokosolie en bestrooi met kruiden die je lekker vindt en het zeezout. (Mijn favoriet is met paprikapoeder en tijm!) Schud de frietjes lekker door elkaar zodat ze allemaal bedekt zijn.
2. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel alle frietjes netjes naast elkaar. Bak de pompoenfrietjes in ongeveer 30 minuten gaar zodat ze lekker knapperig zijn. Meestal check ik na 20 minuten altijd even en draai ze allemaal even om! Het ligt eraan hoe dik en hoe groot je de frietjes snijdt. Houd dit dus zelf goed in de gaten.
3. Pompoen is ontzettend gezond en bevat maar weinig calorieën. Maak er dus een lekkere homemade mayonaise bij, of gebruik een likje bio mayo! Van pompoen krijgen wij in elk geval nooit genoeg.

Tip: Wil je de pompoen toch schillen? Dompel hem dan voor een kwartiertje geheel onder in kokend water. De schil wordt dan vanzelf al wat zachter.

MAAK OOK: Dit chocolade noten blok is finger licking good.

Tekst: Suzanne van Laar

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten