We zijn dol op pompoen! Wist je dat het heel eenvoudig is om groenten om te toveren in pompoenfrietjes? Een slimme én lekkere manier om jezelf en het hele gezin tevreden te stellen.
Het fijne van dit recept, is dat het met eigenlijk vele verschillende soorten groenten mogelijk is. Zo maakten we al vaker frietjes van zoete aardappel, pastinaak, courgette of knolselderij. Kies gerust iets wat jij lekker vindt of toevallig al in huis hebt, of maak een combinatie van meerdere groenten. Maar ditmaal doken wij de keuken in met een verse pompoen. Snijd er frietjes van en rooster deze in de oven. En wow, wat is dit LEKKER!
Makkelijk, gezond en vooral heerlijk!
Ingrediënten:
– 1 biologische pompoen (voorkeur voor de ronde pompoen, maar flespompoen kan ook)
– 1 tl kokosolie of olijfolie
– grof zeezout (himalaya)
– kruiden naar smaak: paprikapoeder, tijm, rozemarijn, komijnzaad, cayennepeper
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Je kunt de pompoen schillen, maar je mag hem er ook gerust omheen laten. Door het bakken in de oven wordt deze vanzelf zacht. Snijd de pompoen in frietjes en doe alles in een kom. Besprenkel met olijfolie of kokosolie en bestrooi met kruiden die je lekker vindt en het zeezout. (Mijn favoriet is met paprikapoeder en tijm!) Schud de frietjes lekker door elkaar zodat ze allemaal bedekt zijn.
2. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel alle frietjes netjes naast elkaar. Bak de pompoenfrietjes in ongeveer 30 minuten gaar zodat ze lekker knapperig zijn. Meestal check ik na 20 minuten altijd even en draai ze allemaal even om! Het ligt eraan hoe dik en hoe groot je de frietjes snijdt. Houd dit dus zelf goed in de gaten.
3. Pompoen is ontzettend gezond en bevat maar weinig calorieën. Maak er dus een lekkere homemade mayonaise bij, of gebruik een likje bio mayo! Van pompoen krijgen wij in elk geval nooit genoeg.
Tip: Wil je de pompoen toch schillen? Dompel hem dan voor een kwartiertje geheel onder in kokend water. De schil wordt dan vanzelf al wat zachter.
MAAK OOK: Dit chocolade noten blok is finger licking good.
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
6 april 2020
8 kleine aanpassingen die je helpen met afvallen
11 mei 2020
Met deze 6 tips houd je diëten wél vol
31 oktober 2018
Yoga maakt je vrolijk!
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
3 oktober 2015
Het waarom van glutenvrij
26 december 2015
Voeding met Viv: eetdagboek van Daisy Oppelaar
19 december 2016
Inspiratie voor een kerstdiner
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
23 juli 2017
VEGAN RISOTTO MET SPINAZIE EN CHAMPIGNONS
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
28 maart 2021
Tijd voor een voorjaarsschoonmaak voor je lijf!
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
6 maart 2017
VIV’s Q&A: Annic van Wonderen
1 september 2017
Een stralingsarme kinderkamer? 5 tips!
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
29 september 2018
Boekweitpannenkoek met geitenkaas
21 januari 2016
Get fit with HIIT
6 september 2016
Opleiding tot Hormoon expert
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
27 januari 2019
Wil je meer energie? Probeer een winterdetox!
9 augustus 2016
ZOMERSE LIBIDO VERHOGENDE SMOOTHIE MET MACA & MANGO
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
8 september 2017
Scheiden is geen kinderspel: hoe zet je het kind centraal?
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
2 december 2016
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –