We zijn dol op pompoen! Wist je dat het heel eenvoudig is om groenten om te toveren in pompoenfrietjes? Een slimme én lekkere manier om jezelf en het hele gezin tevreden te stellen.
Het fijne van dit recept, is dat het met eigenlijk vele verschillende soorten groenten mogelijk is. Zo maakten we al vaker frietjes van zoete aardappel, pastinaak, courgette of knolselderij. Kies gerust iets wat jij lekker vindt of toevallig al in huis hebt, of maak een combinatie van meerdere groenten. Maar ditmaal doken wij de keuken in met een verse pompoen. Snijd er frietjes van en rooster deze in de oven. En wow, wat is dit LEKKER!
Makkelijk, gezond en vooral heerlijk!
Ingrediënten:
– 1 biologische pompoen (voorkeur voor de ronde pompoen, maar flespompoen kan ook)
– 1 tl kokosolie of olijfolie
– grof zeezout (himalaya)
– kruiden naar smaak: paprikapoeder, tijm, rozemarijn, komijnzaad, cayennepeper
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Je kunt de pompoen schillen, maar je mag hem er ook gerust omheen laten. Door het bakken in de oven wordt deze vanzelf zacht. Snijd de pompoen in frietjes en doe alles in een kom. Besprenkel met olijfolie of kokosolie en bestrooi met kruiden die je lekker vindt en het zeezout. (Mijn favoriet is met paprikapoeder en tijm!) Schud de frietjes lekker door elkaar zodat ze allemaal bedekt zijn.
2. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel alle frietjes netjes naast elkaar. Bak de pompoenfrietjes in ongeveer 30 minuten gaar zodat ze lekker knapperig zijn. Meestal check ik na 20 minuten altijd even en draai ze allemaal even om! Het ligt eraan hoe dik en hoe groot je de frietjes snijdt. Houd dit dus zelf goed in de gaten.
3. Pompoen is ontzettend gezond en bevat maar weinig calorieën. Maak er dus een lekkere homemade mayonaise bij, of gebruik een likje bio mayo! Van pompoen krijgen wij in elk geval nooit genoeg.
Tip: Wil je de pompoen toch schillen? Dompel hem dan voor een kwartiertje geheel onder in kokend water. De schil wordt dan vanzelf al wat zachter.
MAAK OOK: Dit chocolade noten blok is finger licking good.
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
21 januari 2023
6 tips voor een gezonde menstruatie cyclus
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
14 april 2014
Tip van Viv: Smoothie boek
29 augustus 2016
De mond als spiegel van de gezondheid
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
8 september 2018
Elke dag hetzelfde ontbijt?
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
29 juli 2016
KAKKERLAKKENMELK HET NIEUWE SUPERFOOD?
20 januari 2016
Geslaagd! Vivian Reijs volgde de opleiding Kind & voeding!
28 september 2018
Een feestje? Met deze tips hou je het gezond!
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
31 oktober 2015
Mmm! Lekker en gezond griezelen!
22 juli 2018
WAT IS NOU GEZOND BROODBELEG?
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
29 november 2015
Romige Indiase curry met tofu
4 oktober 2017
Help mij water drinken
19 september 2014
Nagerecht: Noten chocoladetaart
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
29 december 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –