We zijn dol op pompoen! Wist je dat het heel eenvoudig is om groenten om te toveren in pompoenfrietjes? Een slimme én lekkere manier om jezelf en het hele gezin tevreden te stellen.
Het fijne van dit recept, is dat het met eigenlijk vele verschillende soorten groenten mogelijk is. Zo maakten we al vaker frietjes van zoete aardappel, pastinaak, courgette of knolselderij. Kies gerust iets wat jij lekker vindt of toevallig al in huis hebt, of maak een combinatie van meerdere groenten. Maar ditmaal doken wij de keuken in met een verse pompoen. Snijd er frietjes van en rooster deze in de oven. En wow, wat is dit LEKKER!
Makkelijk, gezond en vooral heerlijk!
Ingrediënten:
– 1 biologische pompoen (voorkeur voor de ronde pompoen, maar flespompoen kan ook)
– 1 tl kokosolie of olijfolie
– grof zeezout (himalaya)
– kruiden naar smaak: paprikapoeder, tijm, rozemarijn, komijnzaad, cayennepeper
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Je kunt de pompoen schillen, maar je mag hem er ook gerust omheen laten. Door het bakken in de oven wordt deze vanzelf zacht. Snijd de pompoen in frietjes en doe alles in een kom. Besprenkel met olijfolie of kokosolie en bestrooi met kruiden die je lekker vindt en het zeezout. (Mijn favoriet is met paprikapoeder en tijm!) Schud de frietjes lekker door elkaar zodat ze allemaal bedekt zijn.
2. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel alle frietjes netjes naast elkaar. Bak de pompoenfrietjes in ongeveer 30 minuten gaar zodat ze lekker knapperig zijn. Meestal check ik na 20 minuten altijd even en draai ze allemaal even om! Het ligt eraan hoe dik en hoe groot je de frietjes snijdt. Houd dit dus zelf goed in de gaten.
3. Pompoen is ontzettend gezond en bevat maar weinig calorieën. Maak er dus een lekkere homemade mayonaise bij, of gebruik een likje bio mayo! Van pompoen krijgen wij in elk geval nooit genoeg.
Tip: Wil je de pompoen toch schillen? Dompel hem dan voor een kwartiertje geheel onder in kokend water. De schil wordt dan vanzelf al wat zachter.
MAAK OOK: Dit chocolade noten blok is finger licking good.
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
12 september 2019
11 manieren waarop je samen met de kleintjes kan koken
13 december 2015
huilbaby, astma, ADHD?? Wij hebben wat tips voor jou.
16 september 2016
REVIEW: DRIE-DAAGSE DETOX KUUR VAN SAPJE
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
3 september 2015
Gezonde chocopasta
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
19 juni 2017
Bewegen op je werk!
11 december 2018
We like de 100% natuurlijk thee van Tastea
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
1 september 2019
Dit wil je eten om de hersenen zo gezond mogelijk te houden
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
13 september 2018
Gouden melk: de genezende en zuiverende werking
2 december 2016
Kom jij ook naar ons Health Event bij Fletcher??
12 juni 2014
Frisse juice
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
8 september 2018
Kruiden geven je gezondheid een boost!
12 december 2017
Ik word zo depri van die dips…
13 april 2019
Zondag bakdag: heerlijke suikervrije chocolade taart
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
17 december 2016
Geroosterde kikkererwten: Een makkelijk en gezond tussendoortje
8 december 2016
Wil jij ook meer gaan sporten? Ga voor een gezond 2017!
20 juli 2015
Easy to go Rice Wraps
6 juli 2016
ZOUTARM KOKEN MET KRUIDEN
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
2 mei 2016
Kleurige gevulde paprika’s met quinoa
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
2 november 2018
Spirulina voor een betere gezondheid
17 november 2015
Verkort zo je ochtendritueel en houd meer tijd over!
23 augustus 2015
In gesprek met dokter Leenarts
18 mei 2014
Quinoasalade met bieten & zoete aardappel
18 april 2017
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –