We zijn dol op pompoen! Wist je dat het heel eenvoudig is om groenten om te toveren in pompoenfrietjes? Een slimme én lekkere manier om jezelf en het hele gezin tevreden te stellen.
Het fijne van dit recept, is dat het met eigenlijk vele verschillende soorten groenten mogelijk is. Zo maakten we al vaker frietjes van zoete aardappel, pastinaak, courgette of knolselderij. Kies gerust iets wat jij lekker vindt of toevallig al in huis hebt, of maak een combinatie van meerdere groenten. Maar ditmaal doken wij de keuken in met een verse pompoen. Snijd er frietjes van en rooster deze in de oven. En wow, wat is dit LEKKER!
Makkelijk, gezond en vooral heerlijk!
Ingrediënten:
– 1 biologische pompoen (voorkeur voor de ronde pompoen, maar flespompoen kan ook)
– 1 tl kokosolie of olijfolie
– grof zeezout (himalaya)
– kruiden naar smaak: paprikapoeder, tijm, rozemarijn, komijnzaad, cayennepeper
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Je kunt de pompoen schillen, maar je mag hem er ook gerust omheen laten. Door het bakken in de oven wordt deze vanzelf zacht. Snijd de pompoen in frietjes en doe alles in een kom. Besprenkel met olijfolie of kokosolie en bestrooi met kruiden die je lekker vindt en het zeezout. (Mijn favoriet is met paprikapoeder en tijm!) Schud de frietjes lekker door elkaar zodat ze allemaal bedekt zijn.
2. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel alle frietjes netjes naast elkaar. Bak de pompoenfrietjes in ongeveer 30 minuten gaar zodat ze lekker knapperig zijn. Meestal check ik na 20 minuten altijd even en draai ze allemaal even om! Het ligt eraan hoe dik en hoe groot je de frietjes snijdt. Houd dit dus zelf goed in de gaten.
3. Pompoen is ontzettend gezond en bevat maar weinig calorieën. Maak er dus een lekkere homemade mayonaise bij, of gebruik een likje bio mayo! Van pompoen krijgen wij in elk geval nooit genoeg.
Tip: Wil je de pompoen toch schillen? Dompel hem dan voor een kwartiertje geheel onder in kokend water. De schil wordt dan vanzelf al wat zachter.
MAAK OOK: Dit chocolade noten blok is finger licking good.
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 mei 2016
Steun en help 2000 vluchtelingkinderen!
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
5 maart 2015
Lieke van Lexmond is Happy in Shape
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
18 maart 2019
Tijd besparen in de keuken? Dat kan met onze tips!
11 januari 2017
Gezond eten op je werk lastig? Niet met deze tips!
31 juli 2014
A kiwi a day…
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
19 november 2020
8 natuurlijke anti-griep tips
12 november 2015
Jamie Olivier trakteert!
10 juli 2015
Voeding met Viv
28 juli 2015
Uit Paulines keuken
17 juli 2022
2 x zomerse vis gerechten
11 april 2019
Stress? Vermijd dan deze voedingsmiddelen
28 februari 2018
Dit moet je (w)eten. 4 x snelle tips voor milieubewuste voeding
25 oktober 2017
Dit zijn de 50 de meest gezonde producten die er bestaan
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
24 november 2014
Hardlopen in het najaar: 5 tips
18 augustus 2019
Last van PMS: Dit moet je juist wel (of niet) eten
19 januari 2015
Onze 10 afvalregels!
13 maart 2016
Gezond boodschappen doen met weinig geld?
24 november 2018
Hoe gezond is een juice nou eigenlijk?
17 juli 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –
Esmé –