We zijn dol op pompoen! Wist je dat het heel eenvoudig is om groenten om te toveren in pompoenfrietjes? Een slimme én lekkere manier om jezelf en het hele gezin tevreden te stellen.
Het fijne van dit recept, is dat het met eigenlijk vele verschillende soorten groenten mogelijk is. Zo maakten we al vaker frietjes van zoete aardappel, pastinaak, courgette of knolselderij. Kies gerust iets wat jij lekker vindt of toevallig al in huis hebt, of maak een combinatie van meerdere groenten. Maar ditmaal doken wij de keuken in met een verse pompoen. Snijd er frietjes van en rooster deze in de oven. En wow, wat is dit LEKKER!
Makkelijk, gezond en vooral heerlijk!
Ingrediënten:
– 1 biologische pompoen (voorkeur voor de ronde pompoen, maar flespompoen kan ook)
– 1 tl kokosolie of olijfolie
– grof zeezout (himalaya)
– kruiden naar smaak: paprikapoeder, tijm, rozemarijn, komijnzaad, cayennepeper
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Je kunt de pompoen schillen, maar je mag hem er ook gerust omheen laten. Door het bakken in de oven wordt deze vanzelf zacht. Snijd de pompoen in frietjes en doe alles in een kom. Besprenkel met olijfolie of kokosolie en bestrooi met kruiden die je lekker vindt en het zeezout. (Mijn favoriet is met paprikapoeder en tijm!) Schud de frietjes lekker door elkaar zodat ze allemaal bedekt zijn.
2. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel alle frietjes netjes naast elkaar. Bak de pompoenfrietjes in ongeveer 30 minuten gaar zodat ze lekker knapperig zijn. Meestal check ik na 20 minuten altijd even en draai ze allemaal even om! Het ligt eraan hoe dik en hoe groot je de frietjes snijdt. Houd dit dus zelf goed in de gaten.
3. Pompoen is ontzettend gezond en bevat maar weinig calorieën. Maak er dus een lekkere homemade mayonaise bij, of gebruik een likje bio mayo! Van pompoen krijgen wij in elk geval nooit genoeg.
Tip: Wil je de pompoen toch schillen? Dompel hem dan voor een kwartiertje geheel onder in kokend water. De schil wordt dan vanzelf al wat zachter.
MAAK OOK: Dit chocolade noten blok is finger licking good.
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
29 april 2015
Cellulite, zo kom je er vanaf!
14 december 2018
Cadeautip: Keramische pannenset
10 augustus 2015
Hotspot: The Hoxton
10 juli 2019
Een gezonde voorraadkast: dit staat erin
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
27 september 2017
Viv’s health Q&A: Maaike Dorsteen van Furrow.nl
8 januari 2019
Wat heeft je schildklier met je mondgezondheid te maken?
2 juni 2016
Gezonde boekweit wraps
9 februari 2016
Wat zegt jouw tong over je gezondheid?
13 maart 2017
Health Q&A: De health gewoontes van Renée Vervoorn
22 mei 2016
Testosteron houdt je slank, wist je dat?
2 september 2016
INSPIRATIE VOOR EEN DAG ZONDER VLEES: CHILI SIN CARNE
9 februari 2017
Gezonde tussendoortjes
23 augustus 2015
Hotspot: Lotti’s
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
13 september 2016
EEN SAPJE VOOR SNEL HERSTEL EN ‘ANTI-KATER’
21 december 2016
9 Tips om kerstkilo’s te voorkomen.
15 september 2017
Waarom is ontbijten belangrijk?
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
21 juni 2019
Lekker bakken dit weekend met Viv’s appeltaart
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
25 augustus 2014
Vegan choco dessert
20 maart 2018
Kauwgom, is dat wel zo gezond?
3 februari 2017
DE GROOTSTE VOORDELEN VAN MATCHA THEE
23 februari 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –