We zijn dol op pompoen! Wist je dat het heel eenvoudig is om groenten om te toveren in pompoenfrietjes? Een slimme én lekkere manier om jezelf en het hele gezin tevreden te stellen.
Het fijne van dit recept, is dat het met eigenlijk vele verschillende soorten groenten mogelijk is. Zo maakten we al vaker frietjes van zoete aardappel, pastinaak, courgette of knolselderij. Kies gerust iets wat jij lekker vindt of toevallig al in huis hebt, of maak een combinatie van meerdere groenten. Maar ditmaal doken wij de keuken in met een verse pompoen. Snijd er frietjes van en rooster deze in de oven. En wow, wat is dit LEKKER!
Makkelijk, gezond en vooral heerlijk!
Ingrediënten:
– 1 biologische pompoen (voorkeur voor de ronde pompoen, maar flespompoen kan ook)
– 1 tl kokosolie of olijfolie
– grof zeezout (himalaya)
– kruiden naar smaak: paprikapoeder, tijm, rozemarijn, komijnzaad, cayennepeper
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Je kunt de pompoen schillen, maar je mag hem er ook gerust omheen laten. Door het bakken in de oven wordt deze vanzelf zacht. Snijd de pompoen in frietjes en doe alles in een kom. Besprenkel met olijfolie of kokosolie en bestrooi met kruiden die je lekker vindt en het zeezout. (Mijn favoriet is met paprikapoeder en tijm!) Schud de frietjes lekker door elkaar zodat ze allemaal bedekt zijn.
2. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel alle frietjes netjes naast elkaar. Bak de pompoenfrietjes in ongeveer 30 minuten gaar zodat ze lekker knapperig zijn. Meestal check ik na 20 minuten altijd even en draai ze allemaal even om! Het ligt eraan hoe dik en hoe groot je de frietjes snijdt. Houd dit dus zelf goed in de gaten.
3. Pompoen is ontzettend gezond en bevat maar weinig calorieën. Maak er dus een lekkere homemade mayonaise bij, of gebruik een likje bio mayo! Van pompoen krijgen wij in elk geval nooit genoeg.
Tip: Wil je de pompoen toch schillen? Dompel hem dan voor een kwartiertje geheel onder in kokend water. De schil wordt dan vanzelf al wat zachter.
MAAK OOK: Dit chocolade noten blok is finger licking good.
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 december 2018
Mooie tanden zonder fluoride!
1 juni 2015
Vegan nori rolletjes
14 april 2019
Dit is hoeveel avocado je op een dag ‘mag’ eten
10 oktober 2019
Chocolade Hazelnoot Mousse, om bij weg te dromen
23 december 2015
Gratis lezing: Geluk en succes in overvloed
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
23 oktober 2015
Glutenvrije challenge: Barbara over haar coeliakie
25 november 2018
Lekkere herfstige pompoen pannenkoekjes
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
17 juli 2016
blog van Krystl: STILTE
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
2 januari 2018
Immuunsysteem booster
13 augustus 2015
Homemade Hummus
7 december 2020
3 x gezonde feestdrankjes zonder kerstkilo’s
23 maart 2019
Heerlijk weekend receptje: een gezonde milkshake!
22 december 2017
5 redenen waarom jij ook zou moeten overstappen op hennep!
4 juni 2015
Zonnige Chia punch
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
12 maart 2015
Insecten als snack
29 april 2015
Vivian helpt je met een lekkere en gezonde maaltijd!
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
11 november 2018
Lekker weekend receptje: bananen milkshake
29 oktober 2018
DIY: kokosnoot deodorant
21 september 2017
Geen tijd voor de sportschool? Wandelen is net zo goed
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
14 oktober 2017
Waarom zijn pompoen en pompoenpitten gezond?
6 april 2018
Zelf waterkefir maken doe je zo
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
28 december 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –