We zijn dol op pompoen! Wist je dat het heel eenvoudig is om groenten om te toveren in pompoenfrietjes? Een slimme én lekkere manier om jezelf en het hele gezin tevreden te stellen.
Het fijne van dit recept, is dat het met eigenlijk vele verschillende soorten groenten mogelijk is. Zo maakten we al vaker frietjes van zoete aardappel, pastinaak, courgette of knolselderij. Kies gerust iets wat jij lekker vindt of toevallig al in huis hebt, of maak een combinatie van meerdere groenten. Maar ditmaal doken wij de keuken in met een verse pompoen. Snijd er frietjes van en rooster deze in de oven. En wow, wat is dit LEKKER!
Makkelijk, gezond en vooral heerlijk!
Ingrediënten:
– 1 biologische pompoen (voorkeur voor de ronde pompoen, maar flespompoen kan ook)
– 1 tl kokosolie of olijfolie
– grof zeezout (himalaya)
– kruiden naar smaak: paprikapoeder, tijm, rozemarijn, komijnzaad, cayennepeper
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Je kunt de pompoen schillen, maar je mag hem er ook gerust omheen laten. Door het bakken in de oven wordt deze vanzelf zacht. Snijd de pompoen in frietjes en doe alles in een kom. Besprenkel met olijfolie of kokosolie en bestrooi met kruiden die je lekker vindt en het zeezout. (Mijn favoriet is met paprikapoeder en tijm!) Schud de frietjes lekker door elkaar zodat ze allemaal bedekt zijn.
2. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel alle frietjes netjes naast elkaar. Bak de pompoenfrietjes in ongeveer 30 minuten gaar zodat ze lekker knapperig zijn. Meestal check ik na 20 minuten altijd even en draai ze allemaal even om! Het ligt eraan hoe dik en hoe groot je de frietjes snijdt. Houd dit dus zelf goed in de gaten.
3. Pompoen is ontzettend gezond en bevat maar weinig calorieën. Maak er dus een lekkere homemade mayonaise bij, of gebruik een likje bio mayo! Van pompoen krijgen wij in elk geval nooit genoeg.
Tip: Wil je de pompoen toch schillen? Dompel hem dan voor een kwartiertje geheel onder in kokend water. De schil wordt dan vanzelf al wat zachter.
MAAK OOK: Dit chocolade noten blok is finger licking good.
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
18 augustus 2018
Zomers aardbeienijs
26 maart 2015
Zorg voor een BPA vrije waterfles!
1 juli 2016
JUMP, de geheimen van trampoline springen!
21 januari 2017
Glutenvrije pasta met avocado en zalm
5 december 2016
Viv’s Healthbox: Het ideale cadeau voor onder de kerstboom!
10 augustus 2016
INTERVIEW MET VIV VOOR MAMA & FAMILY OVER GEZOND ETEN
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
22 augustus 2017
Kick-start je dag met deze Groene Paksoi smoothie
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
22 maart 2015
De koelkast van: Froukje de Both
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
30 augustus 2017
Stralend slank door balans in je sekshormonen!
14 maart 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Ellemieke Vermolen
10 november 2015
Viv Health Event
20 april 2016
Hoe kun je sporten hygiënisch houden?
29 december 2017
Wat doe ik als ik een verkoudheid voel opkomen?
1 juli 2018
5 Tips om de week gezond door te komen!
11 oktober 2018
8 tips om je kinderen gezonder te laten eten
6 oktober 2014
Eetdagboek review
16 juli 2016
NECTARINE CLAFOUTIS: EASY & HEALTHY
30 september 2018
Hennepzaad: de vegan eiwitbron
22 oktober 2018
Tips voor een gezonde broodtrommel
26 november 2015
Zuivelvrije Noten-kokos yoghurt
1 juli 2016
VEGAN OREO!
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
12 maart 2014
Kijkje in de koelkast van: Vivian Reijs
9 maart 2016
Vroeg uit de veren voor meer resultaat?
23 maart 2015
Dopper winnen
25 november 2015
Hoe maak ik ‘de basic green smoothie’?
26 januari 2016
Lekker rechargen met deze super smoothie!
14 december 2021
8 geweldige dingen die gebeuren als je aan yoga doet
22 december 2017
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –