We zijn dol op pompoen! Wist je dat het heel eenvoudig is om groenten om te toveren in pompoenfrietjes? Een slimme én lekkere manier om jezelf en het hele gezin tevreden te stellen.
Het fijne van dit recept, is dat het met eigenlijk vele verschillende soorten groenten mogelijk is. Zo maakten we al vaker frietjes van zoete aardappel, pastinaak, courgette of knolselderij. Kies gerust iets wat jij lekker vindt of toevallig al in huis hebt, of maak een combinatie van meerdere groenten. Maar ditmaal doken wij de keuken in met een verse pompoen. Snijd er frietjes van en rooster deze in de oven. En wow, wat is dit LEKKER!
Makkelijk, gezond en vooral heerlijk!
Ingrediënten:
– 1 biologische pompoen (voorkeur voor de ronde pompoen, maar flespompoen kan ook)
– 1 tl kokosolie of olijfolie
– grof zeezout (himalaya)
– kruiden naar smaak: paprikapoeder, tijm, rozemarijn, komijnzaad, cayennepeper
Bereiden:
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Je kunt de pompoen schillen, maar je mag hem er ook gerust omheen laten. Door het bakken in de oven wordt deze vanzelf zacht. Snijd de pompoen in frietjes en doe alles in een kom. Besprenkel met olijfolie of kokosolie en bestrooi met kruiden die je lekker vindt en het zeezout. (Mijn favoriet is met paprikapoeder en tijm!) Schud de frietjes lekker door elkaar zodat ze allemaal bedekt zijn.
2. Leg bakpapier op de bakplaat en verdeel alle frietjes netjes naast elkaar. Bak de pompoenfrietjes in ongeveer 30 minuten gaar zodat ze lekker knapperig zijn. Meestal check ik na 20 minuten altijd even en draai ze allemaal even om! Het ligt eraan hoe dik en hoe groot je de frietjes snijdt. Houd dit dus zelf goed in de gaten.
3. Pompoen is ontzettend gezond en bevat maar weinig calorieën. Maak er dus een lekkere homemade mayonaise bij, of gebruik een likje bio mayo! Van pompoen krijgen wij in elk geval nooit genoeg.
Tip: Wil je de pompoen toch schillen? Dompel hem dan voor een kwartiertje geheel onder in kokend water. De schil wordt dan vanzelf al wat zachter.
MAAK OOK: Dit chocolade noten blok is finger licking good.
Tekst: Suzanne van Laar
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
26 november 2018
Dit gebeurt er met je lichaam wanneer je te weinig slaapt
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
14 februari 2017
Mijn reis SOS tasje
1 juli 2018
Waarom zijn noten zo gezond?
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
18 maart 2016
Video: Viv eet mee: #4 Kip met Kokos
16 november 2016
VIV Health TV – Verantwoorde snoepjes, ze bestaan echt!
14 februari 2018
KAMILLE: super heilzaam en vooral bij rusteloosheid en keelpijn
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
8 april 2016
Havermout pannenkoeken met appel
8 oktober 2015
Bredemeijer Bloggersevent
7 augustus 2016
GEZOND BROODJE VAN VIVIAN EN FREDERIQUE
29 mei 2016
Je eigen pad bewandelen
1 oktober 2018
Stop vandaag nog met roken!
10 juli 2017
Koude(therapie) voor een gezond & fit lijf
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
18 november 2020
Wat doet Vitamine D voor je body?
28 augustus 2017
Rode linzensoep met spinazie en tomaten
16 mei 2017
Freekeh vs quinoa: wat is gezonder?
23 oktober 2014
Vivonline goes to Paris
31 oktober 2017
Liefde, Passie en Health op Bali met Britt van der Meijden
22 juni 2018
De lekkerste glutenvrije aardbeientaart
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
4 juni 2015
Tip: Healthy Pleasures
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
9 december 2018
10 redenen om het Paleo dieet te volgen
13 maart 2017
Wat moet je weten over biologisch eten?
12 maart 2020
Griep? Deze 5 supplementen werken echt!
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
20 juni 2015
Lazy Sushi
25 januari 2018
Viv’s zoete aardappelcurry met quinoa
23 maart 2020
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –