De Hollandse pot (aardappels, vlees, groente) heeft dat heerlijke vertrouwde smaakje, daar kun je soms echt naar verlangen, zeker als je een tijdje in het buitenland bent geweest. Soms zou je dat typische Hollandse smaakje wel een een potje willen stoppen. Nou hebben wij even geluk! Dat bestaat dus. De heerlijke Hollandse kruiden van Euroma is een combinatie van ui, mosterdzaad, knoflook, fenegriek, kurkuma, korianderzaad, venkelzaad, kaneel, laurier, dragon, kardemom, kruidnagel, cayennepeper, citroen en allen samen zorgen ervoor dat een gerecht echt dat bekende Hollandse smaakje heeft.
Geen smaakversterkers
En wij zijn op de redactie fan van Euroma omdat ze geen smaakversterkers gebruiken! Het zijn dus pure en echte kruiden die die heerlijke smaak geven aan je maaltijd.
Wij hebben 3 simpele gerechten voor jullie bereid met een Hollands tintje van Euroma en die jouw gerecht tot een heerlijk vertrouwde Hollandse maaltijd maakt. Alle 3 gerechten kun je binnen 25 minuten op tafel toveren!
Oer Hollandse tomatensoep
Een heerlijk makkelijk soepje als voorgerecht of als tussendoortje
Benodigdheden (voor 4 personen)
- Biologische tomaten
- Paar blaadjes basilicum
- 2 gesneden uitjes
- Scheutje olijfolie
- 1eetlepel Hollandse kruiden
Verwarm de oven voor op 200 graden, strijk de ovenschaal in met een dun laagje olijfolie. Doe de tomaten en 2 uitjes gesneden in de oven voor 25 min. Pureer dan de tomaten. Voeg water toe plus een eetlepel Hollandse kruiden.
Ei groente cake met gerookte zalm
Dit is zo ontzettend makkelijk en tegelijk zo ontzettend lekker. Je kunt het eten als ontbijt, lunch, avond eten, mee naar je werk, of als lekkernij bij de borrel. Een multifunctionele groente cake (zonder deeg). En met de Hollandse kruiden van Euroma geeft je dit gerecht een heerlijk Hollands smaakje.
Benodigdheden (voor 4 personen)
- 6 eieren
- Gesneden groente naar keuze ( bijv paprika, ui, courgette, prei)
- 1 pak gerookte kip stukjes of zalm snippers
- Zout, peper en een eetlepel Hollandse kruiden
Klop de eieren in een kom en roer alle groente en kip of zalm erdoor. Doe alles in een ingevette cakevorm en bak deze ongeveer 25 min op 180 graden in de oven
Pasta met kip en courgette
Deze pasta is altijd een succesnummer. Heel makkelijk maar super lekker.
Benodigdheden (voor 4 personen)
- 4 kipfilet of kippendijen
- 2 courgettes 3 tenen knoflook en 2 uitjes
- Pasta (liefst glutenvrij zoals bijvoorbeeld bruine rijst pasta)
- Zout, peper en 1 theelepel Hollandse kruiden
- Scheutje olijfolie
Bak de kipstukjes langzaam in roomboter en laat 20 min langzaam sudderen, voeg zout, peper en theelepel Hollandse kruiden toe.Voeg steeds een beetje water toe en scheutje olijfolie voor de zachte, malse structuur. Kook de pasta. Bak de courgette met 2 of 3 tenen knoflook en uitjes, heel even in de pan, doe de kip (als die gaar is) erbij en voeg een eetlepel Hollandse kruiden toe met een grote scheut olijfolie.
Roer alles goed door elkaar en voeg de pasta toe EN voilà je hebt een heerlijk simpele maar smaakvolle pasta.
Winactie
Ben je nou benieuwd naar deze kruiden Hollandse kruiden om je gerechten te vervolmaken? Goed nieuws, we mogen 3 potjes weggeven van deze heerlijke Hollandse kruiden omdat het Moederdag is!!! Laat op onze instagram account een leuke quote achter over jouw mooiste herinnering aan de Hollandse keuken en win 1 potje Hollandse kruiden van Euroma.
Voor meer info over deze heerlijke kruiden mixen van Euroma, klik dan hier
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
24 juni 2019
Dit levert een uurtje eerder naar bed gaan je op
8 oktober 2022
Hormoonproof recept: heerlijke Shakshuka
28 december 2019
‘Happy last year’: het jaar goed afsluiten
7 oktober 2015
Health Event in duurzaam Amsterdams hotel
3 november 2014
De ‘healthy lifestyle’ weer oppakken?
27 november 2014
Culinair Comfortfood uit Zadina’s Kitchen
19 januari 2017
Verleidingen, hoe houdt je ze tegen?
27 november 2014
Thaise soep met de Vitamix
28 oktober 2014
Eetdagboek review
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
2 november 2015
Winnen! Boek ‘Hormoonbalans voor vrouwen’
16 december 2019
Gezonde lunches voor de kindjes om mee naar school te nemen
18 januari 2018
Viv’s Fusili met kalkoen, spinazie en marjoleinpesto
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
23 maart 2015
Leestip: Het Body Book van Cameron Diaz
3 december 2020
PMS iedere maand een drama? Niet meer met Viv’s tips!
24 maart 2014
Inspiratie voor de Challenge
27 april 2018
Lekker en gezond ontbijtje: Chiazaad pudding
13 mei 2014
Lekkere vegan sushi
21 januari 2015
Chips tijdens de afval challenge …
12 juli 2016
MEEST SIMPELE SPAGHETTI OOIT
20 februari 2017
Voeding met Viv: eetdagboek van foodblogger Pauline
29 oktober 2018
Hoe je hersenen veranderen als je moeder wordt
3 februari 2021
Een frisse, luchtige en kruidige carrot cake
21 januari 2019
Heerlijke zoete aardappel toastjes
24 augustus 2016
HET VERSCHIL TUSSEN BORSTVOEDING EN FLESVOEDING?
25 augustus 2015
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –