De Hollandse pot (aardappels, vlees, groente) heeft dat heerlijke vertrouwde smaakje, daar kun je soms echt naar verlangen, zeker als je een tijdje in het buitenland bent geweest. Soms zou je dat typische Hollandse smaakje wel een een potje willen stoppen. Nou hebben wij even geluk! Dat bestaat dus. De heerlijke Hollandse kruiden van Euroma is een combinatie van ui, mosterdzaad, knoflook, fenegriek, kurkuma, korianderzaad, venkelzaad, kaneel, laurier, dragon, kardemom, kruidnagel, cayennepeper, citroen en allen samen zorgen ervoor dat een gerecht echt dat bekende Hollandse smaakje heeft.
Geen smaakversterkers
En wij zijn op de redactie fan van Euroma omdat ze geen smaakversterkers gebruiken! Het zijn dus pure en echte kruiden die die heerlijke smaak geven aan je maaltijd.
Wij hebben 3 simpele gerechten voor jullie bereid met een Hollands tintje van Euroma en die jouw gerecht tot een heerlijk vertrouwde Hollandse maaltijd maakt. Alle 3 gerechten kun je binnen 25 minuten op tafel toveren!
Oer Hollandse tomatensoep
Een heerlijk makkelijk soepje als voorgerecht of als tussendoortje
Benodigdheden (voor 4 personen)
- Biologische tomaten
- Paar blaadjes basilicum
- 2 gesneden uitjes
- Scheutje olijfolie
- 1eetlepel Hollandse kruiden
Verwarm de oven voor op 200 graden, strijk de ovenschaal in met een dun laagje olijfolie. Doe de tomaten en 2 uitjes gesneden in de oven voor 25 min. Pureer dan de tomaten. Voeg water toe plus een eetlepel Hollandse kruiden.
Ei groente cake met gerookte zalm
Dit is zo ontzettend makkelijk en tegelijk zo ontzettend lekker. Je kunt het eten als ontbijt, lunch, avond eten, mee naar je werk, of als lekkernij bij de borrel. Een multifunctionele groente cake (zonder deeg). En met de Hollandse kruiden van Euroma geeft je dit gerecht een heerlijk Hollands smaakje.
Benodigdheden (voor 4 personen)
- 6 eieren
- Gesneden groente naar keuze ( bijv paprika, ui, courgette, prei)
- 1 pak gerookte kip stukjes of zalm snippers
- Zout, peper en een eetlepel Hollandse kruiden
Klop de eieren in een kom en roer alle groente en kip of zalm erdoor. Doe alles in een ingevette cakevorm en bak deze ongeveer 25 min op 180 graden in de oven
Pasta met kip en courgette
Deze pasta is altijd een succesnummer. Heel makkelijk maar super lekker.
Benodigdheden (voor 4 personen)
- 4 kipfilet of kippendijen
- 2 courgettes 3 tenen knoflook en 2 uitjes
- Pasta (liefst glutenvrij zoals bijvoorbeeld bruine rijst pasta)
- Zout, peper en 1 theelepel Hollandse kruiden
- Scheutje olijfolie
Bak de kipstukjes langzaam in roomboter en laat 20 min langzaam sudderen, voeg zout, peper en theelepel Hollandse kruiden toe.Voeg steeds een beetje water toe en scheutje olijfolie voor de zachte, malse structuur. Kook de pasta. Bak de courgette met 2 of 3 tenen knoflook en uitjes, heel even in de pan, doe de kip (als die gaar is) erbij en voeg een eetlepel Hollandse kruiden toe met een grote scheut olijfolie.
Roer alles goed door elkaar en voeg de pasta toe EN voilà je hebt een heerlijk simpele maar smaakvolle pasta.
Winactie
Ben je nou benieuwd naar deze kruiden Hollandse kruiden om je gerechten te vervolmaken? Goed nieuws, we mogen 3 potjes weggeven van deze heerlijke Hollandse kruiden omdat het Moederdag is!!! Laat op onze instagram account een leuke quote achter over jouw mooiste herinnering aan de Hollandse keuken en win 1 potje Hollandse kruiden van Euroma.
Voor meer info over deze heerlijke kruiden mixen van Euroma, klik dan hier
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 februari 2018
Schone oren en een beter gehoor, dit is het geheim!
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
12 oktober 2018
Hoe gezond zijn bananen?
25 juni 2015
Eivissa Food
18 januari 2016
Boekweit (soba) noodles met gamba’s
20 maart 2014
Een goede houding is het halve werk
15 februari 2017
FRIET
18 februari 2016
Kaneel hoort in elke keuken thuis
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
6 januari 2020
5 eenvoudige tips om gezonder te eten in het nieuwe jaar
1 april 2015
Saoto soep
23 oktober 2017
Is af en toe een eitje genoeg voor voldoende eiwitten?
2 mei 2017
Rappe risotto met groene asperges
11 april 2014
Het aspergeseizoen is geopend!
28 december 2016
Bang voor de feestdagen kilo’s?
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
10 oktober 2016
VIVONLINE FINALIST VAN DE FOOD BLOG AWARDS 2016
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
24 augustus 2018
Moe: 8 tips om op te laden
15 september 2018
Hormonenproof recept: Kalkoenburgers met knoflook-komkommersalade
14 mei 2014
Easy vegan tomato soup
28 juni 2018
Artisjok, geweldig voor de lever
18 juni 2021
Tips voor optimaal kijkplezier in de zomer
6 juni 2022
Vitamine D staat op nummer 1
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
17 december 2018
5 x tips om te ontprikkelen
10 september 2018
Dit is waarom CBD olie zo goed voor je is!
30 januari 2018
Recept: Kip met zongedroogde tomaten en kokosmelk
7 april 2016
willemijn –
De bestelling werd maar niet geleverd. Achteraf zat er een fout ergens in het proces. Klantenservice heeft het meteen opgepakt en goed opgelost!
Anoniem –
Goed niets op aan te merken
Jacolien Schrijver –
Ik zou heel graag advies willen krijgen over wat wanneer te slikken en waarom juist. Ik heb nu wat teveel potjes naar mijn idee en dan word ik lax in het innemen ervan
Annewil Hoogeveen –
Duurde erg lang voordat ik een antwoord kreeg op m’n vraag via de mail
femke Van der velden –