De Hollandse pot (aardappels, vlees, groente) heeft dat heerlijke vertrouwde smaakje, daar kun je soms echt naar verlangen, zeker als je een tijdje in het buitenland bent geweest. Soms zou je dat typische Hollandse smaakje wel een een potje willen stoppen. Nou hebben wij even geluk! Dat bestaat dus. De heerlijke Hollandse kruiden van Euroma is een combinatie van ui, mosterdzaad, knoflook, fenegriek, kurkuma, korianderzaad, venkelzaad, kaneel, laurier, dragon, kardemom, kruidnagel, cayennepeper, citroen en allen samen zorgen ervoor dat een gerecht echt dat bekende Hollandse smaakje heeft.

Geen smaakversterkers

En wij zijn op de redactie fan van Euroma omdat ze geen smaakversterkers gebruiken! Het zijn dus pure en echte kruiden die die heerlijke smaak geven aan je maaltijd.
Wij hebben 3 simpele gerechten voor jullie bereid met een Hollands tintje van Euroma en die jouw gerecht tot een heerlijk vertrouwde Hollandse maaltijd maakt. Alle 3 gerechten kun je binnen 25 minuten op tafel toveren!

Oer Hollandse tomatensoep

Een heerlijk makkelijk soepje als voorgerecht of als tussendoortje

Benodigdheden (voor 4 personen)

  • Biologische tomaten
  • Paar blaadjes basilicum
  • 2 gesneden uitjes
  • Scheutje olijfolie
  • 1eetlepel Hollandse kruiden

Verwarm de oven voor op 200 graden, strijk de ovenschaal in met een dun laagje olijfolie. Doe de tomaten en 2 uitjes gesneden in de oven voor 25 min. Pureer dan de tomaten. Voeg water toe plus een eetlepel Hollandse kruiden.

Ei groente cake met gerookte zalm

Dit is zo ontzettend makkelijk en tegelijk zo ontzettend lekker. Je kunt het eten als ontbijt, lunch, avond eten, mee naar je werk, of als lekkernij bij de borrel. Een multifunctionele groente cake (zonder deeg). En met de Hollandse kruiden van Euroma geeft je dit gerecht een heerlijk Hollands smaakje.

Benodigdheden (voor 4 personen)

  • 6 eieren
  • Gesneden groente naar keuze ( bijv paprika, ui, courgette, prei)
  • 1 pak gerookte kip stukjes of zalm snippers
  • Zout, peper en een eetlepel Hollandse kruiden

Klop de eieren in een kom en roer alle groente en kip of zalm erdoor. Doe alles in een ingevette cakevorm en bak deze ongeveer 25 min op 180 graden in de oven

Pasta met kip en courgette

Deze pasta is altijd een succesnummer. Heel makkelijk maar super lekker.

Benodigdheden (voor 4 personen)

  • 4 kipfilet of kippendijen
  • 2 courgettes 3 tenen knoflook en 2 uitjes
  • Pasta (liefst glutenvrij zoals bijvoorbeeld bruine rijst pasta)
  • Zout, peper en 1 theelepel Hollandse kruiden
  • Scheutje olijfolie

Bak de kipstukjes langzaam in roomboter en laat 20 min langzaam sudderen, voeg zout, peper en theelepel Hollandse kruiden toe.Voeg steeds een beetje water toe en scheutje olijfolie voor de zachte, malse structuur. Kook de pasta. Bak de courgette met 2 of 3 tenen knoflook en uitjes, heel even in de pan, doe de kip (als die gaar is) erbij en voeg een eetlepel Hollandse kruiden toe met een grote scheut olijfolie.

Roer alles goed door elkaar en voeg de pasta toe EN voilà je hebt een heerlijk simpele maar smaakvolle pasta.

Winactie

Ben je nou benieuwd naar deze kruiden Hollandse kruiden om je gerechten te vervolmaken? Goed nieuws, we mogen 3 potjes weggeven van deze heerlijke Hollandse kruiden omdat het Moederdag is!!! Laat op onze instagram account een leuke quote achter over jouw mooiste herinnering aan de Hollandse keuken en win 1 potje Hollandse kruiden van Euroma.

Voor meer info over deze heerlijke kruiden mixen van Euroma, klik dan hier

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten