Afvallen is een veelbesproken onderwerp. Zoveel visies en meningen. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Je vraagt jezelf af hoe je ooit die kilo’s kwijt gaat raken. Deze 5 tips gaan je helpen!

1. Ga voor een happy & healthy lifestyle
Pas je complete levensstijl aan als je wilt afvallen. Alleen dat gaat je helpen naar een gezond gewicht, energiek lichaam en een happy mind!. Het heeft geen zin om overmatig te gaan sporten en vervolgens niet de juiste keuzes te maken wat betreft gezonde voeding. Of nog erger: te beginnen met een crashdieet vol kwellingen en negativiteit! Vind de juiste balans tussen beweging, ontspanning en voeding. Pak de draad weer op. Je eigen lichaam is niet zomaar iets waar je ‘even’ wat meer aandacht aan besteedt. Het motiveert toch als ik je zeg; ‘Je lichaam is iets wat je je hele leven hebt!’ Kies de happy & healthy stijl die bij jou past.

2. Stop met vergelijken
Kijk naar jezelf. Alleen dat is belangrijk! Het heeft geen zin je druk te maken over anderen die misschien sneller gewicht verliezen of veel meer kunnen eten dan jij. Streef je eigen doelen na en kijk vooral naar je vooruitgang.

3. Zie je eindelijk resultaat? Laat dan niet de teugels vieren
Val niet terug in je oude gewoonten zodra je resultaat ziet. Dat is echt doodzonde! Blijf lekker doorgaan op deze manier. En geniet af en toe van iets lekkers. Maar laat de teugels niet compleet vieren. Balance is the key. 

4. Het hoeft niet perfect
Vergeet dit nooit, het gaat niet om het ‘perfecte plaatje’. Ieder klein stapje vooruit is al zoveel waard! Sta hier ook bij stil en beloon jezelf. Alles perfect proberen te doen gaat je alleen maar tegenwerken.

5. Eet bewust en met mate (ook van gezonde voeding!)
Ga niet de mist in met gezonde voedingsmiddelen door ze onbeperkt te eten als je kilo’s wilt verliezen. Vetrijke voeding zoals noten en avocado passen perfect in een healthy lifestyle maar ga ze niet eindeloos eten, deze bevatten een hoop calorieën! Met mate dus. En kies naast je handje noten voor groente en fruit tussendoortjes.

Tekst: Suzanne van Laar

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten