Abs are made in the kitchen. En zo is het maar net! Je kunt namelijk een behoorlijke opgezette buik krijgen van koolzuurhoudende drankjes, grote borden spaghetti en meer ongezonds. Je houdt je buik mooi plat door de volgende voeding te eten:

1. Groene thee

De antioxidanten in groene thee helpen de opname van vet te voorkomen. Als je regelmatig groene thee drinkt, kan dit ook je metabolisme versnellen en gewichtsverlies bespoedigen. Een lekker en fijn drankje dus!

2. Citroen

Citroensap is erg gezond (en dan met name in warm water). Het helpt namelijk met het afvoeren van afvalstoffen maar ook met de vertering. Dit is een fijne twist om je opgeblazen gevoel de baas te zijn.

3. Bananen

Bananen zijn rijk aan kalium, het stofje wat overtollig water kan uitscheiden uit ons lichaam.  Hoe minder vocht je vasthoudt, hoe lichter je zal voelen. Een banana a day, keeps the belly okay =).

4. Aardappelen

Aardappelen zijn net als bananen rijk aan kalium. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je deze rijkelijk besmeerd met boter of zure room. Maar het eten van aardappels kan zo nu en dan zeker. Ze zijn met name goed voor de spijsvertering wanneer je de schil spaart.

5. Vezels

Vezels gaan constipatie tegen en zorgen dat de stoelgang op peil blijft. Wanneer je stoelgang uit blijft, kan je buik behoorlijk kan uitzetten. Vezels in bijvoorbeeld lijnzaad bespoedigen het proces.

6. Olijfolie

Olijfolie heeft ontstekingsremmende eigenschappen en beschermt tegen een te hoog cholesterolgehalte. Het is dan ook aan te raden om je salades hier rijkelijk mee te versieren. Liever zo, dan dippen in brood!

7. Kefir

Kefir is rijk aan eiwitten maar ook aan gezonde bacteriën. En laat dat laatste nou perfect zijn voor onze spijsvertering. Kefir lijkt qua smaak een beetje op yoghurt en karnemelk. Je kunt je eerdere zuivelproducten hier makkelijk voor vervangen.

ZIE OOK MIJN BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen.

8. Komkommers

Komkommers bestaan veelal uit water en ze werken vochtafdrijvend. Overtollig water gewicht kun je dus kwijtraken door lekker vaak komkommers te eten. Je buik wordt hier erg blij van.

9. Quinoa

Dit is toch echt het alternatief voor al die granen. Quinoa is glutenvrij en daarnaast enorm vezelrijk, wat de spijsvertering enorm helpt. Je eet dit bijvoorbeeld in plaats van rijst, pasta, bulgur en andere graansoorten.

10. Pure chocolade

Yes, pure chocolade mag! Je moet er uiteraard geen brokken van eten, maar een klein beetje heerlijke pure chocolade is goed voor het metabolisme. En daarnaast word je er natuurlijk heel gelukkig van, ook niet onbelangrijk ;).

11. Blauwe bessen

Blauwe bessen zijn rijk aan antioxidanten die buikvet tegen gaan. Je kunt deze heerlijk eten bij het ontbijt, snacken of opdienen als toetje. Deze fruitsoort behoort tot de beste fruitsoorten omdat er zoveel goede dingen in zitten.

12. Asperges

Wat voor de komkommer geldt, geldt ook voor de asperge. Deze groente werkt als een diureticum en maakt je buik vrij van overtollig water-gewicht. Dit geldt voor zowel de groene als de witte asperge.

13. Zalm

Deze vette vis werkt goed, bij het versnellen van het metabolisme en daarnaast vermindert het ontstekingen in het lichaam. Vaker een stukje zalm is dus echt geen slecht idee! En daarnaast is het natuurlijk hartstikke lekker.

14. Spinazie

Groene bladgroenten zijn altijd een goed idee, maar spinazie is al helemaal reuze gezond! Er zitten heel veel antioxidanten in, en daarnaast is spinazie rijk aan verschillende vitamines: A, C, E en K. Welke allemaal buikvet tegengaan!

15. Avocado

Deze groene vrucht helpt ontstekingen in ons lichaam tegen te gaan, en het zorgt ervoor dat onze bloedsuikerspiegel in balans blijft. Dit kan bijdragen aan een mooie platte buik en geen opgeblazen buik, door een lichaam wat uit balans is.

MEER TIPS LEZEN? ZIE HIER MIJN BOEK: Herstel je hormonen in 10 stappen.

Tekst: Inga Stoit

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten