Dankzij alle lekkernijen zitten er toch weer wat overtollige vetjes op en rond je buik. En juist het buikvet blijkt er altijd héél gemakkelijk aan te komen, maar oh zo moeilijk er weer af te krijgen.

Het liefst ren je naar de sportschool en werk je jezelf behoorlijk in het zweet om zo snel mogelijk van deze vetten en/of kilo’s af te komen. Maar wat als je in het zweet werken en extreem gezond eten helemaal niet nodig is en je door het eten van deze tien voedingsmiddelen ineens al op de goede weg bent? Dan kan je alsnog gaan sporten, omdat je het lekker vindt maar je kan jezelf andere doelen stellen dan het weg werken van je vetrandje.

Avocado

Avocado is rijk aan onverzadigde vetten. Dit zijn nu juist de vetten die helpen bij het verbranden van vet. Buiten dat zijn avocado’s rijk aan vezels en mineralen die ook hun steentje bijdragen als het gaat om het verbranden van buikvet. Bekijk hier wat fijne recepten met avocado en ontdek de beste avocado-tip ooit!

Biologische eieren

Er verscheen al eerder een artikel over de gezondheidsvoordelen van biologische eieren en ook als het op buikvet aankomt, kunnen deze gezondheidsbommetjes niet ontbreken. Een van de voordelen van het eten van biologische eieren is dat je veel voedingsstoffen binnen krijgt die helpen bij het verbranden van buikvet. Het eten van eieren voorziet je van energie, zonder dat je er van aankomt. Dat komt door de aanwezigheid van vitamine B, zink en calcium.

Biologische yoghurt

Yoghurt zit vol met probiotica. Probiotica is ontzettend belangrijk voor het welbevinden van je darmen en zijn darmflora. Belangrijk is wel dat je biologische yoghurt gebruikt. Zo vermijd je onnodige toevoegingen aan je bakje probiotica.

Cacao

Pure chocolade, maar rauwe cacao nog meer, zit vol met stoffen die een gunstig effect hebben op je vetverbranding. Dus een blokje pure (rauwe) chocolade (minstens 72%) op zijn tijd past prima in een gezond en verantwoord voedingspatroon.

Groene thee en witte thee

Dat groene thee een gunstig effect heeft op ons metabolisme en onze vetverbranding is al tijden bekend. Groene thee is immers in staat om het witte vet dat we in ons lichaam hebben om te zetten in bruin vet. Bruin vet is vetverbrandend vet en draagt daardoor bij aan het verlies van buikvet. Witte thee heeft dezelfde uitwerking als groene thee en kan je dus prima toevoegen aan je dagelijkse kruidentheetjes.

Havermout

Havermout is rijk aan vezels. Doordat havermout veel vezels bevat moet je lichaam hard werken om deze vezels te verteren. Dit harde werken vraagt veel energie en daardoor helpt het eten van havermout bij het verbranden van buikvet.

Kaneel

Kaneel is een fantastische specerij dat op allerlei manier kan worden gebruikt. Daarbij zorgt kaneel voor een constante bloedsuikerspiegel. Om buikvet te kunnen verbranden is het van belang dat je bloedsuiker constant blijft.

Olijfolie

Olijfolie is een fijne dressing over je salade. Je kan er alle kanten mee op. Daarnaast bevat olijfolie veel onverzadigde vetten. Hierdoor is olijfolie een bron van goede vetten die bijdraagt aan de vetverbranding.

Peper

Peper heeft eigenlijk hetzelfde effect als kaneel, het houdt je bloedsuiker stabiel. Veelal wordt peper gebruikt in de hartige keuken, maar wist je dat je peper ook heel goed kan gebruiken in zoete baksels? Probeer bijvoorbeeld deze brownies eens. Verrassend zoet en spicy.

Water

Veel mensen verwarren honger en dorst met elkaar. Een belangrijk advies is dan ook om eerst twee glazen water te drinken, alvorens je gaat eten. Sowieso is het belangrijk om genoeg water te drinken. Hoe meer je drinkt, hoe minder je de behoefte hebt aan eten. Voldoende drinken zorgt er sowieso voor dat je buikvet makkelijker kwijtraakt.

Tekst: Myrthe van Til voor VivOnline

Wil je meer lezen over het in balans brengen ven je hormonen? Bestel dan mijn boek ‘Herstel je hormonen’ en start met mijn 10-stappenplan. 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten