Heb jij wel eens onnoemelijke trek in chocolade, snoep, koek, chips of heel misschien wel in van alles te gelijk? Dit noemen we ook wel cravings.

Of gewoon op z’n Hollands snaaitrek of eetaanvallen. Je kan jezelf dan niet of nauwelijks bedwingen om aan deze extreme behoefte toe te geven.

Hoe kom je aan een craving?

En ook fijn om te weten…. hoe kom je er weer vanaf en hoe kun je het voorkomen?

Een craving is vaak een signaal van je lichaam dat je een tekort hebt van een bepaalde stof. Het product waar je extreme zin in hebt hangt af van welke stof je een tekort hebt. Deze tekorten kun je natuurlijk verhelpen door het slikken van voedingssupplementen. Mijn voorkeur gaat in eerste instantie uit van het oplossen via een natuurlijkere manier. Eet producten waar de betreffende stof in zit.

Welke producten je moet eten als je cravings hebt

Voor het gemak heb ik een overzicht gemaakt van de meest voorkomende producten waar men extreem veel trek in kan hebben. Wel zo makkelijk toch?! In dit overzicht kun je ook vinden van welke stof je wel wat meer zou kunnen gebruiken en in welke producten deze stof zit.

 

 

 

Craving naar: Welke stof heb je nodig: Eet het volgende:
Chocolade Magnesium Noten, Zaden, Fruit, Groente, Schaal en- Schelpdieren, Volle Rijst
Koek en Snoep Chroom Broccoli, Kip, Lever
Koolhydraten Fruit,
Fosfor Kip, Vette Vis, Noten, Groente
Zwavel Kool, Bloemkool
Tryptofaan Zoete aardappel, Spinazie, Banaan, Kikkererwten
Brood en Pasta Stikstof Noten, Vis, Vlees, Kip, Bonen
Vette snacks Calcium Mosterd, Groene Bladgroente, Sesamzaad,
Zoute Snacks Chloride Vette Vis, Zeezout (onbewerkt), Geitenmelk (rauw)
Silicium Volkoren granen, Rozijnen, Zilvervliesrijst, Citrusvruchten.

Chocolade

Met stip op nummer 1 staat Chocolade. Zien we direct waar een groot deel van de bevolking meer van moet eten. Inderdaad, pure producten waar ons lichaam iets mee kan. Zo kun je cravings voor zijn en daar wordt je lichaam echt heel blij. Veel blijer dan van een stuk chocolade.

 

Tekst: Leonie Medema voor Vivonline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten