Wil je wat pondjes kwijtraken? Probeer dan af te vallen in de lente. In dit seizoen gaat afvallen namelijk gemakkelijker. In dit artikel lees je waarom de lente het beste seizoen is om af te vallen.

Je lichaam is erop ingesteld

Terwijl je lichaam in de winter zo veel mogelijk vet vasthoudt om warm te blijven, staat je lijf in de lente juist in de ontslakkingsmodus. Daardoor verlies je gemakkelijker gewicht. Hier vind je 8 spring detox tips om je lichaam een handje te helpen bij dit natuurlijke ontgiftingsproces.

Je kijkt minder tv

Hoe hoger de buitentemperaturen, hoe minder interessant de tv. Hang jij in de lente ook minder vaak voor de buis met een zak chips of ander lekkers? Dat is goed voor je gewicht, want daardoor heb je minder last van ‘mindless eating’. Dat blijkt ten minste uit onderzoek onder jongeren.

Lentegroenten helpen een handje mee

Eén van de eerste lentegroenten is rabarber. Deze groente zit vol catechines, die ook in groente thee zitten en een vetverbrandend vermogen hebben. Radijsjes zitten weer vol anthocyanines, waarvan eveneens is aangetoond dat deze vet verbranden. Dat is fijn als je in de lente wilt afvallen bij je buik, zodat je in de zomer je bikini weer aan kan.

Je krijgt meer vitamine D binnen

Als in de lente de dagen langer worden ook en de zon krachtiger wordt, heb je zin om naar buiten te gaan. Dat is een goed idee als je wilt afvallen. Door het zonlicht maakt je lichaam meer vitamine D aan. Uit onderzoek blijkt dat je hierdoor meer afvalt dan wanneer je alleen op je voeding en beweging let.

Je hebt meer zin in salades

Als het buiten koud is, is het laatste waar je zin in hebt een kom vol frisse sla. In de lente krijg je juist zin in lichte kost, zoals salades. Doe er je voordeel mee, want sla is een goede keuze als je wilt afvallen.

Sla bevat zeer weinig calorieën en juist veel vezels, die je lange tijd een verzadigd gevoel geven. Daardoor eet je minder, en dat is goed voor je gewicht. Als je de dressing tenminste laat staan en de slakom alleen vult met gezonde groenten.

Je verbrandt meer calorieën

Buiten sporten is een slimme zet als je wilt afvallen. Experts hebben namelijk ontdekt dat mensen die buiten sporten, langer en vaker bewegen. Dat is goed voor je gewicht, want daarmee verbrand je meer calorieën.

Het is langer licht

Het enige waar winterse namiddagen en avonden goed voor zijn, is op de bank kruipen met een kop warme chocola en een lekkere koek. In de lente heb je dat excuus niet meer. Benut de langere avonden door naar buiten te gaan om wat extra calorieën te verbranden.

Je bent in goed gezelschap

In februari zijn de parken nog leeg, maar vanaf de lente zie je steeds meer hardlopers e skaters. Laat je door hen motiveren. Of nog beter: vind een sportmaatje. Het blijkt dat mensen die samen sporten meer gewicht verliezen.

Het is het beste seizoen om te wandelen

De lente is het beste seizoen om te wandelen. De winterse kou is verdwenen en de zomerse hitte moet nog komen. Dus trek je wandelschoenen aan en ga erop uit! Je weegschaal zal je er dankbaar voor zijn.

Je work-out vliegt voorbij

In de lente kun je volop genieten van lentebloeiers en het jonge, frisse groen. Terwijl jij geniet van al dat moois, is je workout zó voorbij en heb je weer wat calorieën verbrand!

Val jij ook makkelijker af in de lente? Deel je ervaringen hieronder in de reacties!

Geschreven voor Annemiek van Floraa voor Vivonline 

Bronnen:

https://www.fredhutch.org/en/news/releases/2014/04/vitamin-d-effect-on-weight-loss.html

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21450065

 

 

 

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten