‘Ik word erg blij van jullie website en de laatste tijd ook van de eetdagboekjes! Ik vind het altijd leuk om te lezen welke keuzes anderen maken, ik krijg er vooral heel veel ideeën door’. Zo begon Maud haar berichtje. En alleen daarvan werden wij al ontzettend blij. Vivian heeft haar eetdagboekje van twee dagen beoordeeld. Benieuwd? Lees dan snel verder!
Dag 1 | Woensdag
Ik start de dag met lauwwarm water met een halve citroen. Verder drink ik de hele dag water en (groene) thee. Ik drink een bakje zwarte koffie.
Ontbijt (9:30 uur) Havermout gekookt in water en een scheutje sojamelk, kaneel, een banaan, rauwe cacao poeder, beetje honing.
Tussendoor (11.30 uur) 500 ml versgeperste smoothie van de Albert Heijn. Ik maak mijn smoothies meestal zelf, maar zonder blender wordt dat lastig.
Lunch (14.00 uur) Italiaans omelet met Italiaanse roerbakgroente, twee eieren, peper, zout, scheutje sojamelk.
Tussendoor (16.30 uur) Zelfgebakken havermoutkoekjes van banaan, havermout en krenten.
Diner (18.00 uur) Quinoa, kipfilet gemarineerd met red curry kruiden van Jonnie de Boer, oosterse wok groente, scheutje kokosmelk.
Tussendoor (20.30 uur) Ik had een beetje trek, gelukkig had ik nog een zelfgebakken havermoutkoekje in mijn tas gestopt.
Dag 2 | Donderdag
Ik start de dag met lauwwarm water met een halve citroen. Verder drink ik de hele dag water en groene thee.
Ontbijt (9.30 uur) Ovengebakken havermout met rood diepvriesfruit, scheutje sojamelk en kaneel.
Tussendoor (11.30 uur) Een appel met een eetlepel pindakaas.
Lunch (15.00 uur) Twee speltboterhammen met geitenkaas uit de oven, handje walnoten, handje rucola.
Tussendoor (niet) Ik heb laat geluncht en ik zat nog vol.
Diner (18.30 uur) In kokosolie gewokte kipfilet, lente ui, groene paprika, sperziebonen een stuk komkommer en een flinke eetlepel humus.
Als ik thuis ben gebruik ik altijd kokosolie om in te koken en maak ik bijna elke dag wel een (groene) smoothie. Ook gebruik ik dan meer superfoods zoals lijnzaad, chiazaad en gedroogd fruit.
————————————————————————————————————————————————
Review van Vivian
Wow chapeau Maud, een fantastisch eetdagboekje!
paar kleine tips; sapjes kun je het beste vers maken en niet van de supermarkt. ( maar begrijp dat je dat ook het liefst doet)
Pas alleen op dat je niet teveel soyamelk drinkt dat kan de hormoonhuishouding in de war brengen. Wissel het lekker af met bijvoorbeeld amandel of rijstemelk. En probeer misschien tussendoor ook lekker veel groente tussendoor te eten. Succes en we zijn blij je te mogen inspireren.
Wil je ook zo’n review ontvangen? Mail ons dan twee dagen van jouw eetdagboekje via info@vivonline.nl
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
23 maart 2015
Dopper winnen
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
1 oktober 2018
Pijnvrije zwangerschap? 3 tips
2 januari 2020
7 Soorten voeding die je het beste elke week kunt eten
7 november 2015
Kurkuma is de superwortel en dit is waarom.
6 september 2015
Viv’s Health Event: terug in de college banken, maar dan leuk!
24 oktober 2018
Zwanger? What (not) to eat and drink
22 juli 2015
Spring je zomerklaar!
11 december 2018
We like de 100% natuurlijk thee van Tastea
2 februari 2018
Gezond hotspots in Leiden vind je met deze handige lijst
15 januari 2015
Zuurkool met runderworst en puree van bataat
7 april 2016
Ratatouille: een perfect zoetig groentegerecht
25 augustus 2014
Lekker zoet tussendoortje
15 mei 2016
Eet jij genoeg van elke kleur?
14 september 2018
Waarom is miso zo gezond?
13 april 2016
Kom jij aan 10.000 stappen per dag?
16 oktober 2018
Tijd voor een herfst detox!
5 juli 2016
Geneeskrachtige basilicum juice
14 juni 2016
Hoe blijf je jong, gezond en fit?
8 juli 2017
Dit maakt chocola dus zo verslavend
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
28 april 2015
Boho-Tiffin voor jou!
17 april 2016
Welk effect heeft Vitamine D op je body?
15 februari 2021
20 natuurlijke manieren om je libido een flinke boost te geven
9 september 2014
Je kids fit de herfst in….?
6 mei 2016
Raw vegan chocoladetaart
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
12 september 2017
Recept: good for the brains food
27 januari 2020
Geef je gezondheid een boost met Floradix Magnesium
22 december 2016
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –