Donderdag 7 September vindt voor de zesde keer de internationale Dag van de Orchidee plaats. Op deze dag staat de orchidee in de schijnwerpers en laat ik dat nou zo leuk vinden omdat ik de Orchidee ambassadrice 2017 van Nederland ben. Ik ben dol op orchideeën. Er zijn zoveel verschillende mooie soorten, passend bij elke gelegenheid.
De koningin onder de planten is dit jaar letterlijk ‘in the picture’ gezet door de internationaal bekende fashion illustrator Meagan Morisson. Zij maakte fashion illustraties van 12 bijzondere ‘social events’ (van geboorte tot huwelijk) met bijpassende orchideeën.

Cadeau tip

Orchideeën zijn populairder dan je denkt. Van alle plantensoorten wordt de orchidee het meest verkocht. Vooral rond speciale gebeurtenissen als Moederdag en Valentijnsdag is deze koningin van de planten het erg gewild. De orchidee staat voor geluk. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander. De orchidee is – met haar vele diverse vormen en kleuren – een perfect cadeau die iedere gelegenheid een persoonlijke touch geeft.
Maar welke orchidee kies je? Met de online test op www.orchitypes.eu vind je de orchidee die het best past bij iedere gebeurtenis.

Illustrator Meagan Morrison

De internationaal bekende illustrator Meagan Morrison illustreerde exclusief 12 bijzondere gelegenheden met bijpassende orchideeën: van vriendschap tot afscheid, van afstuderen tot liefde. De illustraties zijn te bekijken op www.orchidsinfo.eu. Bezoekers kunnen ze alle twaalf kosteloos downloaden als jaarkalender.

Makkelijk te verzorgen

Veel mensen denken dat orchideeën moeilijk te verzorgen zijn. Het tegendeel is waar want de plant is juist makkelijk te verzorgen. Met een klein beetje extra aandacht bloeien vrijwel alle orchideeën meerdere malen per jaar. Degene aan wie jij een orchidee cadeau doet, kan de plant dus lang bewonderen maar heeft er bijna geen omkijken naar. Een paar tips:
1. Orchideeën houden niet van direct zonlicht
2. Ze hebben één keer per week een beetje water nodig
3. Ze houden zo nu en dan van plantenvoeding (een keer per maand).

Voor meer informatie zie www.orchidsinfo.eu

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten