Dit recept voor havermout pannenkoeken met appel is écht de moeite waard om te proberen. Volgens Sanne zul je niet snel betere pannenkoeken eten.
Sanne: “Terwijl ik bezig was met duizend-en-een dingen, maakte ik een rare fout met deze pannenkoeken. Een fout waar ik nu zo enorm blij mee ben. Want deze havermout pannenkoeken zijn echt het einde! We zaten al aan tafel toen mij ineens opviel dat de pannenkoeken er anders uit zagen dan normaal. Ze waren veel dikker en veel zachter. Eerst had ik geen idee waardoor het kwam, maar wat bleek, ik had de havermout gewoon gemengd met de andere ingrediënten. Normaal gebruik ik havermeel. Zo zie je dat je met een kleine verandering in een recept de vegan pannenkoek helemaal opnieuw kunt uitvinden!!”
Havermout pannenkoeken met appel
Ingrediënten:
250 gram havermout
400 ml water óf plantaardige melk
2 rijpe bananen
1 eetlepel quinoa vlokken
1 theelepel kaneel
rasp van een middelgrote appel
Bereiding:
Meng in je blender de havermout met de bananen en het water óf de plantaardige melk tot je een dik beslag hebt. Voeg hier de rest van ingrediënten bij en mix nog een keer goed door. Verwarm, in een grote koekenpan, 1 eetlepel kokosolie. Wanneer de olie vloeibaar is, schep je het beslag in de pan. Ik hou van kleine pannenkoeken dus ik gebruik per pannenkoek 2 eetlepels beslag. Je zal zien dat het beslag minder vloeibaar is dan normaal en ze dus goed dik blijven. Wanneer het beslag aan de bovenkant droog is, keer je de pannenkoeken om en bak je ze nog een minuutje aan de andere kant. Stapel ze op voor een extra leuk effect of serveer ze los en versier ze met een lekkere topping (dadelsiroop, kokos en meer appelrasp!!)
Tekst: Sanne van Rooij voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
19 augustus 2016
HEERLIJKE VEGAN JAM VAN GEMIXTE BESSEN
22 juli 2020
Anti-sugar-craving muffins: de gezondste snack
17 september 2017
Glutenvrije sobanoedels met heel veel groente
13 januari 2017
Verminder je werkstress!
8 oktober 2018
De invloed van voeding op je nachtrust
28 januari 2016
Quinoa: geschikt als ontbijt, lunch én diner!
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
13 november 2014
Omelet rolls met appel en hüttenkäse
17 maart 2017
Mijn favoriete afspeellijst tijdens een work-out
1 december 2014
Recept: Herfstige salade!
5 april 2016
Gezond starten met deze Acai Courgettesmoothie
16 mei 2017
O ja, het is bewezen: sporten maakt blij!
29 november 2015
Video: Winterse Vitaminebom
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
8 juli 2016
Gezond eten zonder grenzen
25 augustus 2015
Je bent wat je… drinkt!
21 mei 2015
Glutenvrije kliekjesdag
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
11 augustus 2015
Jesse van der Velde’s mango vlaflip
29 december 2021
Celery Juice drinken, alles wat je moet weten om te starten
3 oktober 2018
Gezond en snel ontbijten met havermout!
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
14 februari 2017
Stressfood, wat is dit en helpt het echt?
8 september 2016
WAT IS PRECIES “GLUTENVRIJ” EN WAT NIET?
24 mei 2019
Gezond eten samen met je kinderen doe je zo!
5 februari 2016
Gezond haar en gezonde voeding
16 september 2019
Portobelloburger met omelet en avocado, uit ‘Gezonder met Viv’
11 september 2014
Healthy Talkies Lunch
25 januari 2016
Voeding met Viv: eetdagboek van Hidde de Vries
13 april 2020
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –