Tijdens mijn vakantie in Frankrijk at ik een heerlijke, frisse avocado risotto. Ik vond hem zelfs zo lekker dat we speciaal voor mij twee keer naar het restaurant terug zijn gegaan voor dit gerecht. De risotto was, volgens de kaart, gemaakt met avocado en citroen. Heel simpel, maar oh zo lekker.
Thuis gekomen besloot ik het gerecht na te maken, en dat is (al zeg ik het zelf) goed gelukt! Ik koos er voor om de risotto vegetarisch te houden, maar je kunt hem heel goed combineren met bijvoorbeeld zalm of gamba’s.
Wat heb je voor 2 personen nodig:
200 gram risottorijst
600 ml groente bouillon
2 avocado’s
cherrytomaten
verse dille
sap van een halve citroen
scheutje olijfolie
Bereiding
Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan en bak de risottorijst tot de korrels glazig beginnen te worden. Dit duurt zo’n 5 minuten. Maak ondertussen de bouillon door 600 ml water aan de kook te brengen met een (biologisch) groentebouillonblokje. Zodra de bouillon kookt voeg je een scheutje bouillon toe aan de risottorijst en breng, dit onder af en toe roeren, aan de kook. Voeg zodra de bouillon opgenomen is door de korrels een nieuwe scheut bouillon toe. Doe dit tot alle bouillon is toegevoegd. Dit
duurt zo’n 20 minuten. Halveer ondertussen de avocado’s en prak ze fijn. Snijd de cherrytomaten in kleine stukken. Zodra de risottorijst klaar is roer je er de geprakte avocado, het sap van een halve citroen en de tomaatjes doorheen. Voeg er naar smaak verse dille aan toe.
Eet smakelijk!
Tekst: Helena Blijenberg
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
13 februari 2019
Suiker: wat doet het nou echt met je lijf?
7 juni 2019
Waarom is melk niet zo goed voor elk?
13 oktober 2022
Deze plantaardige producten bevatten veel eiwitten
25 januari 2015
Glutenintolerantie
25 november 2016
Nog meer beauty met dit receptje van getrokken bouillon
13 april 2020
Simpel maar heerlijk, Viv’s avocado chocolade mousse
30 november 2016
Krystl: “Geef je lichaam een boost met een koude douche!”
9 september 2016
KIKKERERWTEN BURGER
11 januari 2017
Recept: Vullende rode bonen wortel salade met dille
3 mei 2016
Eet jij al orthomoleculair?
2 oktober 2014
Kievit Blend superfoodmix
18 juli 2016
DORSTLESSENDE ZOMER JUICE MET WATERMELOEN
4 december 2015
WINNEN! Mama’s Toverboek- en Tas; de magie van aromatherapie
15 januari 2018
WINACTIE: Gezond drinken voor je kindjes
4 mei 2016
Hoeveel water heb je dagelijks nodig?
18 juni 2015
De zomer voor Food Lovers
13 januari 2021
Hoe een gezonde bloedsuikerspiegel je helpt met afvallen
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
26 januari 2016
Flair interview met healthfreaks Fajah, Miljuscka en Viv
16 april 2016
Hoe houd je de koelkast schoon?
21 september 2017
Viv eet mee #12: Slawraps
3 oktober 2017
Trage schildklier? Eet je wel genoeg Jodium?
6 januari 2017
Boost je winterweerstand met deze BoerenCool smoothie
22 november 2018
Een nikkelallergie? Wat is dat?
25 juni 2021
Lekker in je bikini!
24 februari 2020
7 verrassende manieren om een schimmelinfectie te voorkomen
11 februari 2019
Dit recept wil je: gezonde kikkererwten pannenkoeken
30 augustus 2015
Spelt & Zomerbietjes Salade
27 augustus 2016
WEER OP DE GEZONDE TOER NA DE VAKANTIE
27 augustus 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –