Viv’s product van de week is de slowjuicer van Hurom, maar wat is nou eigenlijk slowjuicen? Het is enorm gezond, geeft je lichaam direct een energieboost en je gaat er letterlijk van stralen. Maar wat is het verschil tussen een juice en een smoothie? Gebruik je dan een blender, een sapcentrifuge of een slowjuicer? En hoe lang kan ik mijn sapjes bewaren? Slowjuice.nl heeft antwoord op al je vragen.
Slowjuicer en slowjuicen
Het geheim van het maken van een hoge kwaliteit, ‘levend’ sap ligt in de manier waarop het geperst wordt. Om een sap te krijgen die zijn vitaminen, mineralen en enzymen behoudt en daarbij veruit de meeste smaak heeft, is het belangrijk sap op een langzame manier te persen. Een kneuzende, malende en persende handeling op groente en fruit zorgt voor beter behoud van voedingsstoffen en levende enzymen. En dat is precies wat een slowjuicer doet. Een slowjuicer creëert het meest voedzame sap dat je kunt krijgen, gemaakt van alle soorten groenten en fruit die jij graag eet.
Sapcentrifuge
Een sapcentrifuge maakt gebruik van een rasp die op zeer hoge snelheid ronddraait, waarbij een enorme hoeveelheid wrijving en hitte vrij komt. Hier gaat een aanzienlijk grote hoeveelheden vitamines, mineralen en enzymen verloren. Een sapcentrifuge is niet geheel afgesloten en er mengt zich tijdens het centrifugeren zuurstof in het sap, dat zorgt voor oxidatie. Je herkent dit proces aan de verkleuring van het sap en de scheiding van vaste en vloeibare delen.
Blender
Bij een blender wordt het vermalingsproces afgesloten in een kan en voor zachte groenten en fruit is dit dan ook een prima optie. De mesjes krijgen de vruchten redelijk tot een zacht geheel, maar wanneer je groenten en fruit gebruikt zoals harde koolsoorten, wortels en appels gebruikt zal de blender moeite hebben deze fijn te krijgen. Daarnaast verteert de mens een aantal vezels en rauwe groenten niet goed. Het is niet verantwoord om ze met een smoothie binnen te krijgen, terwijl het sap wel echt gezond, voedzaam en goed verteerbaar is.
Lastig? Welnee!
Je kunt het sap van een slowjuicer zelfs invriezen en 12 weken in de vriezer bewaren zonder dat de smaak en kwaliteit achteruit zullen gaan. Eenmaal ontdooid is het verstandig om de sap niet opnieuw in te vriezen. Je hoort vaak dat het schoonmaken van een slowjuicer ‘a hell of a job’ is, maar wanneer je elke drie dagen even flink aan het juicen slaat, is het goed te overzien. Daarnaast blijft het een investering om goed voor jezelf te zorgen en daar mag je best een beetje tijd en aandacht aan besteden.
Wil jij ook je immuunsysteem een boost geven en een nieuwe slowjuicer aanschaffen? Bestel deze dan hier.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
2 september 2017
Laat je kind beter presteren door gezond te eten
22 december 2017
Een gezond Engels ontbijtje tijdens de feestdagen, het kan!
22 januari 2016
Op je kop voor een stralende huid!
4 oktober 2018
Bijenpollen: een van de meest voedzame superfoods
9 november 2021
Buikpijn na het eten? Deze tips kunnen helpen!
31 maart 2016
Groene tip: tandenpoetsen met bamboe
27 oktober 2015
Maak zelf een heerlijke Oathie
25 juli 2016
HEALTH Q&A: SANNE VOGEL
5 december 2015
Overheerlijke glutenvrije appeltaart!
11 augustus 2017
Vegan koken met Isabella en Loulou van Go With The Glow
13 januari 2015
WINTERS SMULLEN: ZOETE AARDAPPEL STAMPPOT
14 april 2016
Hoe werk je toe naar een gifvrij lijf?
14 juli 2016
WELKE KRUIDEN ZIJN GOED VOOR JE HUID?
1 juli 2016
VEGAN OREO!
18 september 2017
Heerlijk vegan ontbijtje: Exotisch chia ontbijtje
11 december 2018
We like de 100% natuurlijk thee van Tastea
11 juni 2015
My New Roots: heerlijk kookboek
12 juni 2014
Leuke Viv tips in de JAN
29 april 2019
Deze voeding is funest voor je hormonen
13 juli 2018
Homemade chocolade, easy does it!
26 september 2018
Ben jij klaar voor een snel en gezond beauty ontbijtje?
18 januari 2017
Bloedarmoede bij je kind, wat te doen?
10 augustus 2018
Wij willen ook testosteron!
8 oktober 2018
De invloed van voeding op je nachtrust
31 juli 2014
Frisse veldslasalade
26 januari 2019
Pompoensoep met groene curry en kokos
10 oktober 2016
VOEDING MET VIV: EETDAGBOEKJE NINA PIERSON
10 oktober 2019
Deze healthy glutenvrije pizza is adembenemend lekker
3 juni 2016
Video: Viv Eet Mee #3 Broodje Zalm
13 maart 2018
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –