Het is een van de minst geliefde huishoudelijke klusjes: de was. Vooral met een gezin met kinderen lijkt er soms geen einde aan te komen. Liggen net de overhemden van je man allemaal weer schoon in de kast, heb je vervolgens wasbeurt voor het gehele voetbalelftal van je zoon. En dan heb je nog bonte was, fijne was, lastige vlekken, en ga zo maar door. En toevallig ook wel eens je lievelings-trui 4 maten kleiner uit de droger getoverd..?

Zo wordt de was een duurzaam feestje!

Wassen is niet altijd een feestje, en dat snap ik! Maar lees dan vooral even door, want ik ga je iets vertellen waardoor ik het hele gedoetje een stuk leuker ben gaan vinden. En dan heb ik met name een hele plezierige én waardevolle tip voor het drogen. Niks geen gekrompen items, maar gewoon terug naar die goede oude tijd waarin drogers niet bestonden en je de was handmatig te drogen hing. De meest duurzame optie die er bestaat! En laten wij van Vivonline nu juist duurzaamheid heel hoog op ons lijstje hebben staan.

Droogrekken en droogmolens

Sinds ik ontdekt heb hoe duurzaam het is om je was buiten op te hangen, vind ik het haast een feestje om de was te doen. Echter heb ik een groot gezin waar wel een behoorlijk groot droogrek voor nodig is. Daarom heb ik nu een top formaat droogmolen van Brabantia die ik gewoon makkelijk in de tuin kan zetten. En ja, ik hoor je al denken: hoe doe je dat met al die regen in Nederland? Nou gelukkig bestaat er ook een ruim assortiment aan droogrekken en wanddrogers die je gewoon binnen kunt gebruiken. Toch gebruik ik bij voorkeur de droogmolen buiten in de tuin, en ik zal je vertellen waarom!

De voordelen van buiten drogen

Je was handmatig ophangen kost misschien wel wat meer tijd dan dat je de knop van de droger indrukt. Maar toen ik hoorde over alle voordelen ervan, was ik eigenlijk al gauw overtuigd.

  1. Wanneer je de was buiten laat drogen, dan krijgt het zó’n lekkere frisse geur van de buitenlucht en de wind. En al helemaal nu in de lente en alles volop in bloei is! Daar kan haast geen wasmiddel tegenop.
  2. Je kleding en ander wasgoed blijft langer mooi. Het drogen in een wasdroger zorgt voor snellere slijtage, en dat vinden we natuurlijk zonde.
  3. Niet geheel onbelangrijk: het kost niets! Wassen met een wasdroger kost energie, terwijl de zon natuurlijk gratis is.
  4. Je hebt meteen een mini-workout te pakken. Als moeder heb je vaak weinig tijd om te sporten, dus met dit klusje heb je meteen 2 vliegen in één klap. Je kunt het natuurlijk zo uitdagend maken als je zelf wilt. Zet bijvoorbeeld je wasmand op de grond en maak per kledingstuk een squat naar beneden. Jump vervolgens weer naar boven om het kledingstuk op te hangen.
  5. Je ervaart extra aandacht en zorg voor je kleding. Door het op te hangen raak je letterlijk elk kledingstuk aan en besef je weer wat voor leuks je allemaal hebt! Vooral een goede tip voor vrouwen die vaak denken dat ze écht niks hebben om aan te trekken voor dat ene leuke feestje of diner.

Liefde voor de natuur!

Maar naast al deze voordelen is er voor ons uiteindelijk één argument dat er met kop en schouders bovenuit steekt, namelijk: de besparing van het milieu. Je was puur natuur drogen bespaart namelijk een hoop CO2 uitstoot. Zeker wanneer je regelmatig wast.

En alsof dat nog niet genoeg zou zijn: voor elke droogmolen, wanddroger of droogrek dat wordt verkocht, plaatsen Brabantia en WeForest een boom. Zo’n mooi initiatief. Onlangs werd de 700.000ste boom geplant in Africa’s Great Green Wall. Maar uiteindelijk willen Brabantia en WeForest in 2017 samen met consumenten meer dan één miljoen bomen planten. Een klein gebaar, dat een groot verschil maakt voor de wereld waarin we leven.

LOVE NATURE

#vivonline #ad

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten