Het eten van de placenta na de geboorte is in het dierenrijk heel normaal, maar bij mensen heel uitzonderlijk. Toch wordt deze al jaren met succes gebruikt in cosmetica waar zij ‘eeuwige schoonheid’ belooft. Het idee om de placenta van je baby op te eten, maken bij de meeste mensen dat hun haren recht overeind staan. Dat eet je toch niet op?! Toch wordt het steeds vaker gedaan. Eén heel bekende is radiopresentator Giel Beelen, die de placenta van het zoontje van een vriendin verwerkt had in een hamburger. Lekker?!
Goed voor moeder en kind
Het is zo ver: je lieve kleintje is geboren, misschien wel na een pijnlijke zwangerschap. Goed herstellen is belangrijk. Hoewel er nog geen onderzoek is afgerond naar de resultaten van het eten van de placenta op het herstellen na de bevalling, zijn er veel vrouwen die hebben ervaren dat het eten van de placenta hen kracht gaf en hielp de borstvoeding op gang te brengen. Ook zijn er vrouwen die hebben ervaren dat het hun hielp om te gaan met de stemmingswisselingen als gevolg van de hormonale veranderingen die plaatsvinden na de geboorte.
Het is een bijzonder orgaan, een orgaan dat je kindje 9 maanden lang in de buik heeft voorzien van alle voedingsstoffen die het nodig had. Zolang de navelstreng nog niet is doorgeknipt, voorziet het je kindje na de geboorte nog steeds van bloed en voedingsstoffen. Als de navelstreng is doorgeknipt, komt het kindje los van de placenta, maar deze kan nog steeds van grote waarde zijn, alleen nu voor de moeder. Bijna alle zoogdieren eten de placenta na de geboorte van hun baby op. Aangezien wij ook zoogdieren zijn, kun je nadenken of dit misschien ook iets voor ons wordt.
Voordelen van het nuttigen van placenta
- 1: Vermindering van post partum verdriet en angst
- 2: Hogere energieniveaus
- 3: Hormoonspiegels in balans
- 4: Snel aangevulde ijzerniveaus in het bloed
- 5: Toegenomen melkproductie
- 6: Baarmoederstand weer snel op het niveau van vóór de zwangerschap
- 7: Minder bloeding na de geboorte
Capsuleren
Het eten van je placenta, daar zit je misschien niet meteen op te wachten. Men komt nu met een nieuwe methode: je kunt haar namelijk laten capsuleren. Maakt dat het iets aantrekkelijker?
Hoe werkt dat dan?
De placenta wordt gewassen, de navelstreng wordt eraf geknipt en bewaard voor het droogproces. Hierna wordt de zij gestoomd in een stoompan gedurende 30 minuten. Eventuele bacteriën of ziektekiemen worden dan gedood. Vervolgens wordt het vlies eraf geknipt en in stukjes geknipt. De placenta wordt in dunne plakjes gesneden en deze worden samen met de navelstreng en de stukjes vlies op een voedseldroger gelegd. De droogmachine gaat op 55 graden en deze draait zo’n 18 uur totdat alles volledig droog is.
Hierna wordt de deze gemalen tot poeder. Als laatste wordt met behulp van een capsuleerapparaat het poeder verdeeld over de capsules. Het aantal capsules dat er gemaakt kunnen worden varieert van 80 tot 150.
Als deze capsules gemaakt zijn, mag je beginnen met ze in te nemen, 1 per dag. De kosten voor het capsuleren bedragen 120 euro.
Je placenta laten capsuleren. Zou jij dit willen? Geef jouw mening op Facebook.
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
25 juli 2015
Verzorg je huid goed!
24 september 2015
Hoe word ik gezond?
11 maart 2017
Vitamine C voor de perfecte huid
3 oktober 2017
Een mooie huid? Vermijd deze 4 huidverouderaars
29 april 2015
Winnen: heerlijk moederdagpakket!
21 oktober 2018
Een jongere huid? Profhilo kan je helpen!
18 juni 2015
Viv Loves it: bindweefselmassage
20 juli 2016
EEN LEVEN LANG GEZOND DRINK PLEZIER
28 november 2018
Last van een droge huid? Wij hebben 5 tips!
20 april 2015
Beauty: organic & handy-to-go make-up tips!
5 november 2015
Weer een jonge huid, zonder naalden? Het kan!
4 juni 2014
De bijzondere eigenschappen van Aloë Vera
29 april 2015
Winnen: heerlijk moederdagpakket!
20 juli 2015
Ontharen maar!
17 november 2017
Een stralende, gezonde glimlach! Benieuwd naar mijn geheim?
20 juni 2021
Dry skin brushing voor een mooie en strakke huid
9 april 2015
Tip van Viv: NYBF
31 oktober 2017
Fijne tips om je huid te beschermen tegen de kou buiten!
7 augustus 2018
Kokosolie gebruiken is een aanrader en dit is waarom
3 november 2015
Het lekkerste glutenvrije brood volgens Vivonline
16 augustus 2015
Social media & marketing stage bij VivOnline!
1 maart 2016
HOERA! Baby James is geboren!
1 januari 2018
Fruit: het echte beautyfood
10 augustus 2015
Droge huid? Dan kan olijfolie je redden!
24 mei 2015
Water: de dorstlesser voor je huid?
25 januari 2019
Winterhanden en wintertenen? Check je schildklier!
12 mei 2015
Kokosolie, wij kunnen niet meer zonder!
24 oktober 2015
Zwangerschapstips!
12 november 2014
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –