Als je eenmaal de kant van ‘clean’ leven opgaat heb je misschien, net zoals ik, de verslaving te pakken en wil je steeds schoner leven. Zo let ik erop dat mijn huidproducten zo weinig mogelijk schadelijke ingrediënten bevatten. Maar wist je dat tandpasta met fluor ook niet geweldig voor je gezondheid is?

Tandpasta maken

Daar is een oplossing voor! Zelf je tandpasta maken! Hoe? Wij hebben een receptje voor je!

Ingredienten

▪    Kokosolie: heeft een natuurlijke antibacteriële werking en werkt daarnaast genezend en verzachtend voor ontstoken tandvlees.

▪    Bakpoeder: is een natuurlijk en zacht schurend middel wat tevens alkalisch werkt, het neutraliseert de zuren in je mond op natuurlijke wijze.

▪    Keltisch zeezout: werkt ook antibacterieel en zorgt daarnaast voor gladde en witte tanden.

▪    Pepermuntolie: (of een andere etherische olie naar keuze) gebruik je voor een lekkere smaak en frisse geur.

Bereiding

Meng (ongeveer) 2 eetlepels kokosolie, 1 eetlepel natriumbicarbonaat, 1 theelepel Keltisch zeezout en enkele druppels pepermuntolie tot een egale ‘pasta’. Groot voordeel is dat deze tandpasta geen chemische toevoegingen bevat die je hoe dan ook toch binnenkrijgt tijdens het poetsen met ‘normale’ tandpasta. Het is in het begin even wennen omdat deze tandpasta niet schuimt. Maar het doet zijn werk zeker wel. Tanden worden glad, wit en tandvlees  wordt weer mooi roze en bloedt niet meer.

Bron: ikleefbewust.nl

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten