De boxspring is niet meer weg te denken uit de Nederlandse slaapkamer. Het Nederlandse beddenmerk Beddelicious heeft daar een revolutionaire dimensie aan toegevoegd: de Blockspring.

Het Blocks_system

Dit is een instelbare boxspring voorzien van het Blocks_system. Het Blocks_system bevindt zich zowel in de matras als de boxspring. Olympisch wielrenkampioene Anna van der Breggen en ik zelf mochten de proef op de som nemen. Want voordat je weet hoe je moet slapen, ga je eerst een slaaptestje doen. SleepTrade, eigenaar van het merk Beddelicious heeft daarom een slaapID ontwikkeld. Hiermee kun je je eigen slaapgedrag zien. Het brengt alles in kaart, hoe vaak je draait, op welke kant je ligt, ben je een rug, zij of buikslaper. En hoe warm of koud je het hebt.

Mijn inzichten dankzij de SlaapID-meting

Ik had weinig klachten voordat ik met de test begon. Soms werd ik wel een beetje stijf wakker, met name in mijn rug. Maar zoals zoveel Nederlanders verwachtte ik niet dat dit was op te lossen middels een matras. Want het matras dat ik al had, daar kon het toch niet aan liggen? Grappig vond ik de inzichten die ik kreeg dankzij de SlaapID-meting. “Ik dacht echt dat ik amper bewoog en op één kant sliep, maar ik blijk erg beweeglijk te zijn. Dat had ik dus nooit verwacht”.

Kijk je mee naar het filmpje waarin ik mijn matras test en de SlaapID-meting wordt uitgelegd?

Hoe vaak moet je bewegen in je slaap?

Het schijnt dus dat mensen gemiddeld 30 à 40 keer moeten bewegen in de nacht om doorbloeding te stimuleren en druk op de gewrichten te minimaliseren. Dat weten de meeste mensen niet. Veel mensen wordt daarom geadviseerd op basis van het type slaper dat ze denken te zijn en niet aan de hand van de daadwerkelijke situatie. Om die reden heeft SleepTrade de SlaapID ontwikkeld; een bandje wat je om je borstkast doet met een klein meetapparaatje erin, zodat ze alles kunnen doormeten en een passend advies kunnen geven.

Wil jij ook goed slapen?

Want wanneer je lichaam door je matras niet goed wordt ondersteund kan dat een aanleiding zijn om bovengemiddeld te bewegen tijdens de slaap, wat averechts werkt op je algehele fysiek en dus bijvoorbeeld kan zorgen voor de rugklachten die ik ondervond. Wil je zien hoe zo’n slaapmeting gaat en hoe een Blocks matras eruit ziet? Kijk dan mijn filmpje op Viv Health TV

Na een paar nachten op het Blocks matras te hebben geslapen voelde ik al verschil. Het voelt alsof ik op een wolk slaap, zo zacht en toch genoeg stevigheid. Ik merk dat ik iedere dag beter uitgerust opsta.

 

Wil je meer informatie ga dan naar www.beddelicious.nl

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten