Een goede nachtrust en de dag fris starten willen we allemaal. We gaan optijd naar bed gaan en toch zijn we soms moe de volgende dag. Hoe komt het dat je dan nog zo moe bent? Het gaat niet om de hoeveelheid slaap, maar om de kwaliteit ervan. Je kunt je nachtrust verbeteren door dingen te doen, maar weet jij ook wat je beter kunt vermijden?
Slapen is belangrijk
Slapen is een periode waarin ons lichaam en geest tot rust komen. Dit betekent niet dat er niks wordt gedaan. Integendeel, je lichaam en geest zijn verschillende processen aan het verwerken en in gang aan het zetten. Ons lichaam komt tot rust en de hersenen blokkeren prikkels van buitenaf. Onze slaap doorloopt verschillende fasen van de lichte slaap, de echte slaap tot de fase waarin we dromen. Slaap is belangrijk, omdat de informatie die je overdag opneemt, wordt verwerkt en opgeslagen. Slaap zorgt dus voor het herstel van ons lichaam. Gemiddeld genomen moeten wij 7 tot 8 uur slapen, maar per persoon is het verschillend hoeveel slaap iemand nodig heeft. Iemand die een druk leven leidt of sport heeft iets meer slaap nodig.
Eerst je werk afmaken
Misschien herken je het wel. Je bent druk geweest op je werk en je brengt dat gevoel wellicht mee naar huis. Eigenlijk moet je nog de laatste mailtjes beantwoorden en veel doen. Probeer deze gevoelens niet mee te nemen naar bed. Je hersenen zullen het bed associëren met stress en werk.
Neem een slaapmutsje
Alcohol maakt het vaak gemakkelijker om in slaap te komen, maar zal ook de kwaliteit van je slaap verlagen door de REM-slaap te verminderen. De REM-slaap vindt 90 minuten nadat je in slaap bent gevallen plaats. Dit is de fase waarin wij dromen en ons lichaam in ruststand is. Een korte REM-slaap maakt dat je suffer wakker wordt.
Kijk niet meer op je mobiel
Studies hebben aangetoond dat het blauwe en witte licht wat door schermen wordt uitgezonden een negatief effect hebben op de slaap. Het hormoon melatonine wat door de hersenen wordt uitgescheiden, wordt minder uitgescheiden. Dit hormoon maakt je klaar om te gaan slapen. Het is verleidelijk om in je bed nog even te scrollen op je mobiel, maar heeft dus een negatief effect op het in slaap komen.
Suiker
Suiker is niet onze beste vriend, maar ook zeker niet van onze slaap. Voeding hoog in verzadigd vet en suiker worden in verband gebracht met een lichtere en mindere herstellende slaap met onderbrekingen. Eet dus vlak voor het slapengaan geen suikerhoudende producten.
Kruidig eten
Naast suiker is het ook niet aan te raden om heel erg gekruid eten te eten vlak voor je gaat slapen. Kruidig eten veroorzaakt een zuur reflex die wordt verergerd als je te snel gaat liggen nadat je hebt gegeten. Eet dit dus of redelijk vroeg of maak je diner iets minder pittig.
Teveel water drinken
Water drinken is super belangrijk, maar niet heel handig vlak voor het slapen. De kans is groot dat je midden in de nacht je bed uit moet om te gaan plassen. Drink water gedurende de dag en niet heel veel vlak voor je gaat slapen.
Do: Magnesium een ware ontspanner
Magnesium is een mineraal wat het zenuwstelsel tot rust brengt. Magnesium heeft een gunstige invloed op de vermindering van vermoeidheid en moeheid. Het zorgt ervoor dat je spieren, en zo ook je hersenen, beter kunnen ontspannen waardoor het helpt om beter te slapen.
Lipsomale Magnesium
De supplementen van Vivonline zijn lipsomaal, dit betekent dat ze wel 20x beter worden opgenomen dan reguliere supplementen.
Vele vitamines en mineralen in supplementen in de gebruikelijke vorm worden zeer slecht door het lichaam opgenomen. Dit komt doordat deze tijdens het transport in het lichaam al worden afgebroken voordat ze de bestemming hebben bereikt. Door van nature voorkomende lipiden te gebruiken zijn de vitamines beschermd gedurende de reis door de maag en het darmstelsel. Het liposomen bolletje wordt met de werkzame stof en al intact door de dunne darm in het bloed opgenomen.
Ook bevatten deze supplementen enkel pure ingrediënten zonder toevoegingen, vulmiddelen, conserveermiddelen of andere niet werkzame stoffen.
Klik hier om de liposomale magnesium te bestellen
Tekst: Tisha den Otter voor VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
3 september 2017
11 tips voor een productieve werkplek
13 juli 2017
Help, mijn hormonen maken mij oud!
29 december 2019
Vijf documentaires over geluk op Netflix die je moet zien
4 september 2018
Viv’s vakantiewas tips
29 oktober 2016
IS POSITIVITEIT DE SLEUTEL TOT JOUW GELUK?
21 september 2017
Weekendje Berlijn? Dit zijn de 5 leukste vegan hotspots
1 augustus 2018
Waarom voelen we chemie met bepaalde mensen?
30 januari 2019
Heb je last van slapeloosheid? Wij hebben 7 tips!
24 februari 2018
Zes natuurlijke manieren om te kalmeren
9 september 2017
Heb jij een fixed mindset of een groeimindset? Eh,… een wat?
1 april 2019
Maak van de maandagochtend iets leuks!
13 augustus 2017
Deze 5 tips moet je weten voor een gezonde relatie
17 april 2019
Wil jouw kindje niet slapen? Dit kan de reden zijn
23 december 2020
Dit is de chocoladecake waar je hormonen blij van worden!
20 april 2018
Dit is wat je moet doen voor meer werkgeluk
23 januari 2019
10 tips voor een gelukkig, positief en blij gevoel!
22 mei 2018
Zo kom je van die negatieve mindset af
15 november 2018
Anoniem –
Karin Ten velde –
Frederike –
Anoniem –
Marlon Bruins –