Een vakantie kan er wel eens voor zorgen dat er hier en daar wat kilootjes bijkomen. Met al die lekkere nachos en toetjes is het ook niet zo gek. En na weken en maanden hard werken heb je het ook wel verdiend. Ben je opzoek naar manieren om je vakantie kilo’s kwijt te raken? Probeer dan deze drie stappen.

Stap 1: Focus op de juiste voedingsmiddelen

Het perfecte moment om je voeding aan te passen is na de vakantie. Kijk of je de juiste voedingsmiddelen gebruikt. Over het algemeen is het belangrijk om veel voedsel laag in koolhydraten te eten zoals wilde vis, eieren, ongezoete yoghurt, noten, zaden en groene bladgroenten.

Avocado’s en kokosnoten zijn ook voedingsmiddelen die kunnen helpen om snel wat kilo’s kwijt te raken. Vetten helpen ons om vol te voelen, dus wanneer we veel goede vetten eten verhogen we onze verzadigingshormonen en is er een kleinere kans om te veel te eten. Daarnaast voel je je langer vol, waardoor je minder snel geneigd bent om te snacken.

Stap 2: Kook je maaltijden thuis

Als je snel wat vakantie kilo’s kwijt wilt raken is het belangrijk dat je controle hebt over wat je eet. Dat betekend dat je zo vaak mogelijk thuis moet koken. Zelfs als je denkt dat je een “gezonde maaltijd” hebt besteld, weet je niet zeker wat er in is gedaan. Daarnaast heb je ook controle over de portie. Zo kun je dus zelf bepalen hoeveel je eet. Thuis weet je zeker dat je de juiste voedingsmiddelen eet en controleer je hoeveel je eet.

Tip: gooi je gezonde avondeten niet weg en bewaar dit in deze bakjes, zodat je de volgende dag een voedzame en heerlijke lunch hebt! Ik doe dat zelf ook altijd en het zorgt er toch voor dat je de nodige vitamines naar binnen krijgt. Ik vind deze bakjes heel fijn omdat ze niet lekken en BPA vrij zijn (wat helaas vaak bij andere bakjes wel het geval is).

Stap 3: Sport zoveel mogelijk met gewichten

Sporten op vakantie wordt vaak niet gedaan. Combineer weinig bewegen met een slecht dieet en je hebt een perfect recept voor gewichtstoename. Bij thuiskomst is puur alleen sporten niet genoeg. Om veel vet te verbranden is het van belang dat je sport met gewichten. Na het sporten met gewichten blijft je stofwisseling nog even doorwerken. De spiermassa die je opbouwt door de gewichten maakt je lichaam in een vetverbrandingsmachine, zelfs als je rust.

Tekst: Emma Bering voor Vivonline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten