Wat is LED Facial Mask?

LED- Licht therapie (Light Emitting Diode) is in de jaren tachtig ontwikkeld door de National Aeronautics and Space Administration (NASA) en wordt sindsdien toegepast ter verbetering van wondgenezing en weefselgroei en om verouderingsprocessen in de ruimte te vertragen. In de cosmetische geneeskunde wordt LED-therapie gebruikt voor huidverjonging en huidverbetering.

BELANGRIJK; Led Therapie masker produceert geen zonlicht en geen UVA- en UVB straling. De huid kan niet verbranden en wordt niet bruin.

Hoe werkt LED Therapie Masker?

LED Therapie Masker bevat 495 LED lampjes die verschillende golflengtes produceren, waarbij iedere golflengte specifieke behandelindicaties heeft. Deze lichtgolven dringen door in de huid en stimuleren daar, afhankelijk van de lichtkleur, cellen die zorgen voor de stevigheid, soepelheid en elasticiteit van de huid. Ook stimuleren de lichtgolven de herstellende processen die in de huid plaatsvinden. Door de diverse golflengtes te combineren, kunnen verschillende processen in de huid tegelijkertijd worden beïnvloed.

Drie verschillende golflengtes, drie kleuren

Blauw licht

Dit blauwe licht dringt door in de bovenste laag van de huid en stimuleert de productie van zuurstof. Daardoor worden schadelijke bacteriën vernietigd. Hierdoor is het mogelijk acne, kleine huidontstekingen en roodheid effectief te bestrijden.

Rood licht

Het rode licht dringt door in de diepere huidlagen en heeft een sterk anti-aging effect. Deze golflengte stimuleert de productie van fibroblasten. De fibroblast  maakt collageen en elastine aan. Hierdoor blijft de huid strak, elastisch en vol. Ook de huidstructuur en de spankracht verbetert aanzienlijk. Daarnaast stimuleert het licht de doorbloeding en dat zorgt voor een gezonde en stralende teint. Rood licht is ideaal voor behandeling van huidverslapping, fijne rimpels, grove poriën,  zonneschade, pigmentvlekken en een vermoeide en doffe huid.

Oranje licht

Oranje licht dringt diep door in de huid en heeft een weldadig effect op vermoeide spieren, overbelaste gewrichten en botten. Deze golflengte zorgt voor herstellende energie en een verbeterde doorbloeding van de diepe huidlagen. Dit remt eventuele ontstekingsprocessen en bevordert wondgenezing.

Welke resultaten kunt u verwachten?

 • Verbetering van de stevigheid, soepelheid en elasticiteit van de huid
 • Vermindering van fijne rimpels
 • Bevordering van de natuurlijke cellulaire activiteit van de huid
 • Vermindering van pigmentvlekken
 • Collageenboost
 • Vermindering van grove poriën
 • Herstel van de huid na zonneschade
 • Minder zichtbare oppervlakkige littekens
 • Verbetering van de doorbloeding en daardoor een mooie gezonde huidskleur
 • Een gladde, stralend frisse huid
 • Bestrijding van ontstekingsprocessen in de huid zoals chronische acne

Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

Voor een optimaal resultaat is het belangrijk LED Therapie Masker op een gereinigde huid toe te passen. Daarom adviseren wij om zo min mogelijk, en liefst geen, make-up voor de behandeling te gebruiken. Oogmake-up is geen probleem. Na het reinigen van uw huid plaatsen wij het masker op uw gezicht waarna het licht aangaat. Na 15 tot 20 minuten gaat het licht vanzelf uit en halen wij het masker weg.

Is het pijnlijk?

De behandeling is volledig pijnloos. U voelt slechts een lichte warmte die door onze cliënten als zeer aangenaam en ontspannend wordt ervaren. Na de behandeling ziet u direct resultaat. De huid voelt fris en glad aan en ziet er stralend uit. Het aanbrengen van make-up op de behandelde huid is direct mogelijk. U kunt na de behandeling gelijk uw dagelijkse activiteiten hervatten.

Hoe vaak wordt deze behandeling herhaald

Om een optimaal resultaat te behalen, adviseren wij de behandeling een aantal keer te herhalen met tussenpauzes van 2 weken. Het aantal behandelingen is afhankelijk van de huidconditie.

Wanneer kan LED Therapie Masker niet worden ingezet?

LED Therapie Masker is geschikt voor mensen met alle huidtypen. De behandeling is niet toegestaan voor zwangere vrouwen, mensen die lijden aan epilepsie en mensen die Sint-janskruid gebruiken.

Wat zijn de tarieven?

De kosten van LED Therapie Masker bedragen € 60,- per behandeling.

Wil je meer informatie klik dan hier

Geschreven door Drs. Olga Liplavk voor Vivonline

Olga Liplavk

Dokter Olga Liplavk is cosmetisch arts en medisch directeur van de Mozart Kliniek. Zij is sinds 2005 volledig toegewijd aan het vak van cosmetische geneeskunde en is onze nieuwe expert op het gebied van anti-aging, huid en uitstraling. Elke maand schrijft zij een artikel voor Vivonline  over huidverzorging en huidveroudering en hoe we zo lang mogelijk er fris en fruitig uit kunnen blijven zien. www.mozartkliniek.nl

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten