Lachen is natuurlijk ontzettend leuk, maar het heeft ook veel positieve effecten op je gezondheid, zoals op je bloeddruk, je stressniveau en je immuunsysteem. In onze drukke levens en met al onze verantwoordelijkheden vergeten we nog weleens zaken wat luchtiger op te nemen. We vergeten de lol ergens van in te zien of vermakelijke grapjes te maken waar jij en je collega’s hard om lachen. In dit artikel vind je tips om meer te lachen in het dagelijkse leven.

1. Luisteren

Luister eens goed naar het gelach van anderen: hoe klinkt het geluid wat zij maken? Als je hierop gaat letten, klinken lachgeluiden heel grappig!

 

2. Lachmeditatie

Voor deze oefening heb je drie tot oneindig veel personen nodig. Je gaat allen op de grond liggen en legt je hoofd op de buik van een ander, die vervolgens zijn hoofd weer op de buik van een ander legt tot je uiteindelijk een cirkel vormt. Vervolgens begin je te lachen, zelfs wanneer er niks grappig is. De rest gebeurt vanzelf! Doordat je iedereen hoort lachen en je hoofd op en neer schudt met de bewegingen van de buik van de lachende ander, moet je vanzelf lachen. Dat werkt vervolgens weer aanstekelijk voor anderen. Je krijgt een oneindige cirkel van gelach!

 

3. Lachwekkende serie

Zoek een hilarische serie op televisie of Netflix die je dagelijks of wekelijks volgt. Zo blijf je in ieder geval regelmatig lachen en het kost je relatief weinig moeite. Mogelijk grappige series zijn That 70s show, The Simpsons en Girls.

 

4. Een zonnig strand

Stel, je hebt een serieus gesprek met een collega of een gedetailleerd gesprek met je vriend over iets specifieks waarvan alleen jullie weten waar het over gaat. Stel je eens voor dat je dit gesprek voert in een totaal andere context. Jullie liggen op een zonnig strand met een cocktail, jullie roeien op een bootje op de oceaan of jullie zitten aan tafel met je opa en oma. Het hele gesprek komt in een heel ander daglicht te staan. Bedenk een hilarisch tafereel en spreek het uit naar de ander!

 

5. Bekken trekken

Bekken trekken doe je natuurlijk voor de spiegel. Leef je eens uit voor of na het tandenpoetsen en geef jezelf de opdracht zelfs de meest chagrijnige persoon aan het lachen te krijgen.

 

6. Lezen voor de lol

Stripboeken, een scherpe column, kinderboeken, de website Speld… het maakt niet uit wat je leuk vindt, als je er maar om kunt lachen. Wat grappig is, is natuurlijk heel persoonlijk, maar lees vooral meer van wat je leuk vindt.

 

7. Hakkende meeuwen

Ken je de ouderwetse gabbermuziek nog? Soms zie je meeuwen hard op de grond stampen om wormen naar boven te lokken. Bedenk hier muziek bij en lachen is gegarandeerd! Op deze manier zijn er buiten nog veel meer scenes te bedenken waarbij een muziekje het geheel opeens heel grappig maakt.

 

8. Kattenvideo’s

 

Nederland kijkt massaal kattenvideo’s. Wat maakt jou aan het lachen? Zoek een video op Youtube op die je aan het lachen maakt en van daaruit kun je eindeloos verder klikken naar andere filmpjes.

 

9. Letterlijk

 

In het dagelijks leven gebruiken wij allemaal erg veel gezegdes. Probeer een dag lang al deze gezegden eens totaal letterlijk te nemen: lachen gegarandeerd!

 

10. Films

Bekijk comedy’s die je aanspreken of kijk kinderfilms die je vroeger graag zag. Je hebt grote kans dat het ontzettend grappig is om te zien waar je vroeger graag naar keek. Denk bijvoorbeeld aan Pippi Langkous, Platvoet of de Grote Vriendelijke Reus.

 

11. Cabaret

Bekijk cabaret op televisie, Netflix of in het theater! Zoek cabaretiers die je aanspreken en ga er eens goed voor zitten met iemand. Samen lach je namelijk harder dan alleen!

12. Grappige mensen

Ga om met grappige mensen! Ken je mensen die moppen tappen alsof het niks is, hele droge humor hebben of zelf erg veel lachen? Zorg ervoor dat ze een onderdeel van je leven zijn en blijven.

 

13. Kinderen

Ga om met kinderen. Zij kunnen zich heerlijk onderdompelen in een fantasiewereld, ontwapenende vragen stellen of ongeremde opmerkingen maken die je laten lachen.

 

14. De juiste bril

Probeer de wereld om je heen te zien vanuit een lachbril. Deze instelling zorgt er ook voor dat er sneller een lach op je gezicht verschijnt en zelfs bij de kleinste dingen.

 

15. Quotes

Houd grappige uitspraken van jezelf, vrienden en familie bij in een schrijfboek op een whiteboard. Bij het lezen van deze uitspraken krijg je vanzelf het blije gevoel weer terug van dat moment.

 

16. Terug in de tijd

Ga dat doen wat je als kind leuk vond: kijk een oude film, bouw hutten, ga stoepkrijten en probeer het vrije gevoel wat je er toen bij had weer te voelen. Ga weer op in het moment en genieten van dat wat je doet.

 

17. Pinterest

 

Maak een bord aan op Pinterest waar je alles op pint van wat je aan grappige dingen bent tegengekomen op het internet. Je kunt altijd naar dit bord teruggaan als je weer eens wilt lachen.

 

18. Stoeien met je kinds of partner

Van stoeien ga je vanzelf lachen: kietelen en porren werkt nu eenmaal lachwekkend.

 

19. Dansen

Ben je alleen thuis? Zet je koptelefoon op en dans het hele huis door en laat je lekker gaan. Doe je het voor de spiegel, dan moet je zeker een keer lachen bij de gekste bewegingen. Durf je dit aan met meerdere mensen? Dans gek met zijn allen en hoe meer mensen ervan moeten lachen, hoe harder en langer je lacht!

 

20. Spelletjes

Er zijn zoveel spelletjes te vinden die enorm lachwekkend zijn. Denk hierbij aan Twister, Jenga, Party & Co en kaartspelletjes als pesten of liegen. Wat heb jij thuis in de kast liggen?

 

Wil je naast meer lachen, je ook gelukkiger voelen?

Dan heeft Vivonline heel erg veel tips en informatie voor je klaarstaan, zelfs om ultiem geluk te ervaren. Lees ook eens deze lifehacks voor geluk. Naast onze eigen tips, zijn we ook erg benieuwd naar die van jou! Laat een reactie achter onder dit artikel: dat vinden we leuk!

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten