We zijn allemaal op zoek naar een leven vol met dingen die we graag willen. Een leven vol energie. Een gelukkig leven. Dit kun je helemaal zelf doen!

Door je bewust te focussen op de dingen die je wél wilt, verander je je leven en krijg je meer van wat je wilt. De meeste mensen richten zich vooral op wat ze niet willen: ik wil geen hoofdpijn, ik wil me niet zo slecht voelen. Je geest onthoudt het woordje ‘niet’ niet. Dus eigenlijk zeg je: ik wil me zo slecht voelen. Daardoor voel je je nog slechter. Of in ieder geval, niet beter!

Alles wat je aandacht geeft, groeit

Als je je richt op ziek zijn, zal zich extra ziek voelen. Wie zich focust op een slank lichaam zal sneller afvallen dan iemand die zich richt op diëten. Alles waar je aandacht naartoe gaat, wordt groter. Hoe meer tijd en energie je ergens in stopt, des te groter zal het worden. Stop daarom je energie in goede zaken. Focus je niet op je klachten, maar focus je op wat er wel goed gaat in je leven. In het begin even wennen en je zult zeker weerstand ervaren. Maar als je het blijft oefenen, dan wordt positief denken je eerste natuur. En natuurlijk mag je wel eens een negatieve gedachte hebben, maar weet dat deze je absoluut niet helpen om een leuk leven te hebben en een leuk leven te houden. Alles wat je NU denkt, bepaalt je toekomst.

Positief denken maakt gelukkiger

Misschien denk je nu: “Ik houd mezelf voor de gek door de dingen mooier te maken dan ze zijn”. Deze mensen zien zichzelf dan als een realist. Maar, er is niet één realiteit. Iedereen ervaart de wereld op zijn en haar eigen manier.  Als je je negatief instelt, ervaar je de wereld ook negatiever dan een positief persoon. Als je negatief in het leven staat, en jezelf de stempel ‘realist’ geeft, dan geloof je dus écht dat de wereld een negatieve plek is. Als je dingen positief benadert, dan is de wereld voor jou een positieve plek. In welke wereld wil je het liefst leven?

Richt je aandacht op alles wat goed is

Er zijn vast een heleboel dingen die goed gaan in je leven. Praat over deze dingen, de dingen die je fijn vindt, die je waardeert, waar je dankbaar voor bent. Op deze manier kunnen deze positieve dingen groeien. Dan is er ook nog de Wet van de Aantrekkingskracht: als je je richt op positieve dingen, dan groeien deze én je trekt meer positieve dingen aan. Meer positieve situaties, meer positieve mensen. Je houdt jezelf niet voor de gek door uit te gaan van het positieve, niemand weet namelijk van te voren hoe het leven loopt. Je kunt je wel druk maken over wat er allemaal mis kan gaan, maar daar word je absoluut niet beter van. Nog een leuk weetje: door je te focussen op de dingen die goed zijn, maakt de minder goede dingen minder belangrijk. Dat is wat je wilt!

Houd de dingen die je niet wilt heel klein en verleg je focus

Laat niet je hele leven bepalen door die ene ruzie of een mislukt examen. Blijf niet hangen bij je geldschulden. Keer de situatie om. Als je niet wilt zakken voor dat examen, richt je dan op slagen. Als je geen schulden wilt, richt je dan op welvaart, vooruitgang en onafhankelijkheid. Vertel de ander niet wat je allemaal niet wilt, maar vertel wat je wel wilt. Negeer je vervelende gedachten en gevoelens. Stop met zorgen maken.

Beheers je gedachten

Draai negatieve gedachten zo snel mogelijk om. Zorg dat de juiste gebieden in je leven groeien! Door bewuster om te gaan met je gedachten kun je je leven veranderen.

Tekst: Hanneke de Haas voor VivOnline
Bron: www.sochicken.nl

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten