Een gezonde relatie hangt af van verschillende factoren. Toch weten we wel dat een actief seksleven daar aan bijdraagt.

Maar zodra werk stress, een waslijst van klusjes waar je u tegen zegt en eten koken voor de kinderen in die mix worden gegooid, is het voor sommige koppels moeilijk om de vonk in leven te houden. Een studie uit 2015 laat zien dat op z’n minst één keer seks per week belangrijk is voor het algemeen geluk van de meeste koppels. Maar hoe voldoe je hieraan?

1. Ga er op uit.

Familie, vrienden, kinderen en werk kunnen veel aandacht vragen. Dan kan het soms lastig zijn om tijd voor elkaar te maken. Daarom is het misschien een goed idee om af en toe er op uit te gaan met z’n tweeën. Dit kan een letterlijk weekendje weg zijn, maar je kan ook één keer per week een date avond hebben. Als je niet op elkaar kan focussen is de vonk moeilijk aan te houden. Het is belangrijk om tijd voor elkaar te maken.

2. Dagdromen is oké.

Het is niet erg om te dagdromen of te fantaseren over anderen als je in een relatie zit. We zijn allemaal mens en soms kom je gewoon mooie mensen tegen, zelfs als je een relatie hebt. Als dat hetgene is wat de vonk aan houdt hoeft dat helemaal geen probleem te zijn.

3. Maak misbruik van de vakantiedagen.

Een paar dagen met z’n tweeën op vakantie is altijd een goed idee als je relatie een ‘vonk’ nodig heeft. Een paar dagen zonder kinderen kan super effectief zijn voor je relatie. Misschien Lissabon of Kopenhagen? Wie weet, alles is mogelijk. Een paar dagen weg kan je helpen herinneren waarom jullie samen zijn.

4. Wees niet bang om je mooi lingerie tevoorschijn te halen.

Als je dan toch een weekendje weg bent is het geen slecht idee om je mooie lingerie in de koffer te stoppen. Het hoeft niet super fancy te zijn, een mooi matchend setje is ook perfect. Hij zal het zeker waarderen. Niemand die jullie stoort, dus het is het perfecte moment voor een romantische avond.

Ga samen iets doen.

En dan niet tv-kijken, dat telt niet. Denk eerder aan een excursie, wandelen in het bos of samen koken (echt voor een paar uur kokkerellen). Denk aan hoeveel je dan kan genieten van het zelfgemaakte eten. Zet ook even alle elektronica uit zodat je volledig op elkaar kunt focussen.

 

Tekst: Emma Bering voor Vivonline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten