Je kent dat wel. Al een tijdje zou je een paar pondjes/kilo’s kwijt willen. Maar waar moet je nu precies op letten? Hieronder lees je een paar tips om eens extra te letten op die verborgen dikmakers.
Sushi
Hoe lekker sushi ook is…… Het lijkt een gezonde maaltijd, maar dit is het helaas niet. De rijst die sushi bevat, wordt veelal op smaak gebracht met suiker om de rijst wat zoeter te laten smaken. Sushi bevat daardoor meer calorieën dan je denkt! Een beter alternatief is om zelf sushi te maken met quinoa, rijst of probeer eens deze lekkere vegan sushi. Of sashimi te bestellen.
Te weinig slaap
Ja echt waar, te weinig slaap maakt je dik! Te weinig rust zorgt ervoor dat er een hormoon wordt gestimuleerd dat aanzet tot meer eten. Je krijgt dus meer trek, vooral in zoetigheid. Hoe langer je wakker blijft, des te meer trek je in eten hebt.
Maaltijdrepen/graanrepen
Sommige maaltijdrepen bevatten wel zes tot acht verschillende soorten suikers. Ze lijken dus gezond en een goed alternatief voor een vette hap, maar helaas, dit zijn ze niet. In sommige repen zitten wel 9 suikerklontjes. Ook cruesli is geen gezond alternatief. Aan veel cruesli wordt in de fabriek heel veel verschillende suikers toegevoegd. Dus toch niet zo’n gezond ontbijt!
Alcohol
Over het verschil in calorieën tussen rode, rosé en witte wijn is nog altijd veel onduidelijkheid. Maar als je op de lijn wilt letten is het geen slecht idee om alcohol voorlopig even te laten staan. Een glas zoete witte wijn bevat al gauw 170 calorieën, en glas rosé bevat 100 calorieën, een glas rode wijn bevat 82 calorieën. Een flesje bier bevat al gauw ongeveer 220 calorieën (oftewel: twee kroketten).
Ketchup
Helaas bevat de voor ons zo gezonde ketchup ook meer dan de helft aan suiker. Laat sausjes dus ook even staan. Wil je toch een sausje gebruiken, gebruik dan grove mosterd of een beetje suikervrije mayonaise. Leuk weetje grove mosterd bevat goede plantenstoffen (fytonutrienten) die helpen bij het verteren en afbreken van vet.
Ontbijtkoek
Ontbijtkoek lijkt een lekker en gezond tussendoortje door de vezels die er misschien inzitten, maar bevat heel veel verborgen suikers. Kijk maar eens op de verpakking. Wat in eerste instantie onschuldige tussendoortjes lijken, kunnen toch schuldige dikmakers blijken.
Pepermunt(olie)
In veel pepermunt zit xylitol. Een ongezond soort suiker dat voor veel problemen kan zorgen in je stofwisseling. Sommige mensen zijn allergisch voor deze stof zonder dat ze het zelf doorhebben.
Tijdstippen waarop je eet
De hele dag door eten is niet aan te raden. We raden 3 maaltijden per dag aan. En niet teveel tussendoortjes. 30% van de calorie inname komt van tussendoortjes. Dus wil je een beetje op je gewicht letten. Eet dan niet de hele dag door. Lukt het niet om maar 3 maaltijden per dan te eten? Neem dan een gezond tussendoortje zoals :Een rijstwafel goed belegt met bijv kipfilet, zalm ,hummus. Of een paar olijven en natuurlijk zijn groente en fruit super tussendoortjes of een handje gezonde noten (zie hier onze tips voor gezonde tussendoortjes).
Je eten naar binnen schrokken heeft tot gevolg dat je darmen veel harder moeten werken om deze ‘brokken’ goed af te breken, bovendien duurt het veel langer voor alle voedingsstoffen goed opgenomen worden en kunnen de vetten niet goed verteerd worden. Eet langzaam, kauw rustig, stop elke hap met aandacht in je mond.
Verpakte maaltijdsalades/huzarenslaatjes
Aan deze salades wordt vaak veel suikers en andere toevoegingen toegevoegd. Ze bevatten veel verkeerde vetten en veel suikers. De oplossing: lekker zelf een verse salade maken van veel groente, wat gezonde eiwitten zoals ei, vis, gevogelte of geitenkaas.
Tekst: VivOnline
Gerelateerd
Gerelateerde berichten
11 april 2019
Wat doet 30 minuten wandelen met je lichaam?
13 december 2018
Shop nu onze leukste webshop artikelen voor onder de kerstboom!
5 augustus 2019
3 (on)gezonde voedingsmythes ontkracht
12 december 2020
Kerstkoekjes: deze gingerbread koekjes zijn lekker én gezond
25 oktober 2017
Fotoverslag van mijn boeklancering, kijk je mee?
4 januari 2017
Bach Bloesem mix 51: Ondersteuning bij afvallen
9 augustus 2018
Overeten voorkomen doe je zo!
14 december 2018
Hoe blijf je op gewicht met kerst? Met intermittent Fasting!
15 januari 2019
Zo houd je Dry January (nog even) vol!
20 maart 2022
Altijd een opgeblazen buik? Dit doe je eraan!
11 januari 2019
Zo voorkom je ongezond snacken tijdens donkere dagen!
27 november 2018
Wil je jouw metabolisme een boost geven? Ga langzamer leven!
19 november 2022
In de overgang en wil je wat afvallen? Dat kan!
21 december 2017
Cravings… Wat zijn dat eigenlijk? En hoe kom je er vanaf?
27 juni 2018
Afvallen met vet: Courgette-knoflookgratin
19 oktober 2018
Afvallen? Leptine kan je helpen!
15 december 2017
6 Tips om Af te vallen tijdens de feestdagen: zo doet je dat
12 augustus 2015
Afvallen?
13 januari 2019
Afvallen? 5 tips om jezelf te motiveren
20 augustus 2015
Afvallen met je gedachten
26 november 2017
Sinterklaas (schoen) cadeaulijstje, dit wíl je hebben!
21 november 2018
Afvallen? Deze snacks helpen je erbij!
1 november 2015
Bruin vet
21 februari 2019
Adelina –
Vriendelijk en behulpzaam, website is voorzien van duidelijke informatie
Anoniem –
Marcelka Kraan –
Claudia M. –
Snel, positief, alles top!
Mariette –