Blij gevoel

Wil jij wat vaker gelukkig zijn? En een positief en een blij gevoel hebben? Wij hebben 10 tips op een rijtje gezet waarmee dit zou moeten lukken! Lees snel verder.

 1. Neem een energieke houding aan

  Wetenschappers zeggen dat wanneer je jezelf een energieke houding aanleert, je een positiever en vrolijker gevoel krijgt. Beweeg bijvoorbeeld je armen wat meer tijdens het lopen.

 2. Lach!

  Trek je mondhoeken omhoog. Want als je lacht (en je meent het) verandert de chemie in je hersenen en zul je je daadwerkelijk blijer voelen.

 3. Help een ander

  Zoek een manier om meer betrokken te zijn bij de wereld om je heen. Doe bijvoorbeeld vrijwilligerswerk. Je verbetert je eigen gezondheid en die van de mensen om je heen.

 4. Maak nieuwe vrienden

  Je wordt blij van afspreken met je vrienden of vriendinnen. Zorg dus dat je er genoeg van hebt!

 5. Count your blessings

  Wees je bewust van de dingen die je hebt. Wees blij met je vrienden, je werk en je gezondheid. Moeilijk in te schatten wat je allemaal hebt? Schrijf het op!

 6. Beweeg!

  Beweeg! Je lichaam heeft het nodig. Ga naar de sportschool of maak een wandeling. Geen tijd? Doe dan een korte workout met de 7 minute workout app.

https://staging.vivonline.nl/blue-monday-feestje/

 1. Vergeef en vergeet

  Koester je een wrok? Laat het los. Vergeef de mensen waar je boos op bent en vergeet het. Laat je negatieve gedachten gaan en zorg voor positiviteit! Dit zorgt voor meer innerlijk geluk en dat brengt je meer blijdschap.

 2. Mediteer

  Mediteer minimaal een uur per week. Het maakt je hoofd leeg en zorgt voor meer creativiteit.

 3. Zet muziek op

  Muziek heeft een groot effect op je emoties. Zet een lekker nummer op en dans!! Het helpt voor die positieve vibe.

 4. Slaap voldoende

  Zorg voor voldoende slaap. Als je minimaal 8 uur per nacht slaapt zorgt dit ervoor dat je uitgerust en blij wakker wordt.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten