We willen het allemaal: een witte, stralende en gezonde glimlach. Maar hoe doe je dat? Graag wil ik je laten zien dat met de juiste tips en producten een gezond gebit binnen handbereik ligt.

“Ik heb een schone tanden fetish”

Ik zal je meteen iets bekennen: ik heb een behoorlijke schone tanden fetish. Dat heb ik overigens altijd al gehad. Mooie en schone tanden vind ik gewoon super fijn! Niet alleen bij mezelf, maar ook bij mijn kinderen en bij andere mensen. Al van jongs af aan let ik op mooie en frisse tanden van anderen. Een gezond gebit en een stralende lach zie ik als een visitekaartje. Vandaar dat ik echt een fanatieke poetser ben geworden. Dat fanatieke poetsen blijkt gelukkig heel succesvol. Ik heb namelijk nog nooit een gaatje gehad, en ik ben al 40 jaar! (haha). Dat kan natuurlijk ook deels een beetje aanleg zijn, maar er is echt nog nooit een dag geweest dat ik vergeten ben om mijn tanden te poetsen. Zelfs als ik moe ben, of heel laat thuis kom. Elke dag poets ik standaard 2, soms 3 keer. Het voelt zo heerlijk om een schoon gebit te hebben. Misschien ben ik er stiekem een beetje aan verslaafd.

Elektrisch poetsen

Mijn tandenpoets-verslaving is eigenlijk alleen maar groter geworden sinds ik het gemak van een elektrische tandenborstel heb ontdekt. Een elektrische tandenborstel vind ik dus een van de meest geweldige uitgevonden apparaten! Wij poetsen allemaal elektrisch hier in huis, en het liefst met Oral-B. Je kunt er gewoon niet tegen op poetsen met een normale tandenborstel. Oral-B staat erom bekend dat tand voor tand wordt schoongemaakt. Ook bereikt de ronde borstelkop plekken die normaal lastig de bereiken zijn. En naar mijn idee ervaar je daardoor dat heerlijke schone en gladde gevoel toch veel sterker met elektrisch poetsen. Sinds kort gebruik ik de Oral-B Genius 9000 in Rosegold. Niet alleen fijn in gebruik, maar ook nog eens een pareltje in mijn badkamer, hij is zo mooi!

elektrische tandenborstel

Technologische snufjes

De Oral-B Genius heeft ook nog een paar super slimme eigenschappen. Meestal ben ik niet zo van de technologie, maar de technische snufjes van Oral-B vind ik heel handig. Niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn kids. Vaak drukken zij namelijk net iets te hard met hun tandenborstel, waardoor het tandvlees kan beschadigen. Daarvoor is er een speciale poetsdruksensor die aangeeft wanneer je te hard drukt waarna automatisch de snelheid vertraagt. Daarnaast is er zelfs een Oral-B App 5.0 die je via je smartphone kan helpen om optimaal te poetsen. Een speciale “positiedetectie technologie” (ja, het bestaat echt!) volgt de positie van je tandenborstel en laat je via de app zien hoe je elke zone in je mond het beste kunt poetsen. Best wel geniaal, vond ook mijn man! En voor stoere mannen die niet zo van roségoud houden: er is keuze uit 12 verschillende kleuren voor je SmartRing!

Een gezonde glimlach

Toch nog even terug naar de basis. Vaak wordt namelijk onderschat hoe belangrijk het is om tweemaal per dag je tanden te poetsen. Een gezonde mond is de start van onze gezondheid. Je mondgezondheid draagt bij aan het functioneren van je spijsvertering en je immuunsysteem. Natuurlijk speelt voeding hierbij een grote rol, en daar geef ik je graag nog even wat tips en trics voor!

  • In wijn, frisdrank, vruchtensap en yoghurt zitten behalve suikers ook zuren. Zuren tasten je tandglazuur aan. Het gaat er niet alleen om hoeveel zure producten je eet of drinkt. Hoe vaker je dat doet en hoe lang je zure producten in je mond houdt, hoe meer je tandglazuur wordt aangetast.
  • Gebruik geen zure producten één uur voor het tandenpoetsen. Als je dat wel doet dan kun je het glazuur van je tanden gemakkelijk wegpoetsen en slijt je gebit sneller.
  • Vooral roken, maar ook koffie en wijn verkleuren je tanden. Zelf drink ik ook wel eens een wijntje, genieten mag zeker! Maar alles met mate.

Cadeautip voor de feestdagen

Met de feestdagen voor de deur staat het geven van verzorging-en beautyproducten vaak op nummer 1. Zo’n cadeau wordt extra fijn wanneer het ook nog eens bijdraagt aan je gezondheid. Dus wat dacht je ervan om die eeuwige parfum eens te verruilen voor een roségouden eyecatcher? Kom maar op met die stralende glimlach.

Ps. Tot 10 januari 2018 kun je nog gebruik maken van een leuke cashback actie!

 

#vivonline #ad

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten