Elk jaar ga ik naar Griekenland met mijn lieve man en kindjes. Dat is zo genieten. Een week vol zon, natuur, lekker eten en vooral rust! Perfect om even bij te komen. In dit artikel lees je al mijn tips.

Mijn vakantie in Griekenland

Griekenland is een heerlijke bestemming, je hebt eigenlijk altijd mooi weer van april tot en met oktober en het biedt alles voor de perfecte vakantie. Wij waren in Vourvoura in een heerlijk resort dat ideaal is als je met (kleine) kinderen op vakantie bent. Dit was het derde jaar dat we hier een weekje naartoe gingen, dan weet je dus hoe lekker ik het daar vind.  Grieks eten vind ik heerlijk, ik geniet vooral van de vers gegrilde sardientjes en typische Griekse gefrituurde courgettes met tzatziki, heerlijk!! Ook zijn de mensen altijd vriendelijk en relaxt, dat maakt natuurlijk ook de fijne sfeer die er hangt. En boven alles natuurlijk de natuur! 

Griekenland

Natuur in Griekenland

De natuur in Griekenland is fantastisch. Op de meeste eilanden staat het vol met olijfbomen, en alleen daar word ik al heel blij van. Want olijfbomen zijn toch een van de mooiste bomen die er bestaan, en niet te vergeten, i love olijven!! Wat ook zo geweldig is in Vourvoura is de kleur van het zeewater, zo helderblauw. We huren altijd een bootje zodat we heerlijk kunnen varen en ergens lekker lunchen. Wat ik ook zo mooi vind aan de natuur in Griekenland is het groen en de mooie strandjes die op elk eiland te vinden zijn. Van heerlijke zandstranden tot mooie rotsplateaus waar je een prachtig uitzicht hebt over de zee. En niet onbelangrijk, Griekenland is nog heel betaalbaar erg fijn voor als je met een groot gezin op vakantie gaat of niet teveel geld wilt uitgeven. 

Griekenland

Unieke plekjes in Griekenland bezoeken met Eliza was here

Als je op zoek bent naar unieke plekjes in Griekenland raad ik je aan om eens op de website van Eliza was here te kijken. Eliza reist namelijk rondom de middellandse zee en bezoekt juist de speciale en authentieke plekjes. De mooiste plekjes die zij onder andere in Griekenland heeft gevonden zijn op Lesbos en Kreta, bekijk ze maar even dan snap je meteen wat ik bedoel met authentieke plekjes. Maar ben je bijvoorbeeld op zoek naar een groener eiland op slechts 3 uur vliegen? Overweeg dan eens om naar Corfu of Lefkas te gaan. Verder vind je bij Eliza was here genoeg variatie aan Griekse adresjes, van moderne luxe villa’s tot een oude boerderij renoveert tot uniek vakantieadresje! Hier zou ik zeker nog eens naar toe gaan met mijn gezin. Een ander bijkomend voordeel is dat je bij een Eliza was here vakantie altijd een goed verzekerde auto erbij krijgt. Heerlijk om in alle vrijheid op een eiland rond te rijden en te zelf bepalen op welke plek jij het waard vindt om te stoppen.

Mossy Earth

Naast dat Eliza je de mooiste plekjes in Griekenland kan laten zien, doet ze dit ook in Portugal. Na de vreselijke bosbranden in 2017 in Noord-Portugal heeft Eliza was here besloten om samen te werken met organisatie Mossy Earth. Samen met Mossy Earth probeert Eliza een door bosbranden vernield natuurgebied in Noord-Portugal te herstellen door nieuwe bomen te planten. Wij kunnen hieraan bijdragen door een boom te kopen, doe jij met mij mee? Lees hier hoe je dit kunt doen. Lees hier hoe je dit kunt doen.

Griekenland

Waar gaat jouw volgende reis heen?

Ben jij nog nooit in Griekenland geweest? Dan zou ik zeker eens een kijkje nemen tussen de unieke vakantieadresjes van Eliza was here. Alleen al van alle prachtige foto’s krijg ik nu al zin om weer naar Griekenland te gaan. Naast Griekenland kun je met Eliza ook naar andere landen rondom de Middellandse Zee reizen. Ze laat ons de mooiste eilanden zien of heerlijke plekjes in Toscane, maar ook Zuid-Frankrijk. Dus heb je nog geen idee waar je volgende vakantie heen moet gaan, maar wil je graag naar een uniek plekje? Dan weet je waar je moet kijken!

 

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten