Ouder worden we allemaal, dit gaat helemaal vanzelf. Wanneer een mens ouder wordt verandert de huid. De huid wordt slapper, gaat rimpels en plooien vertonen en er kunnen onregelmatigheden en kleurveranderingen ontstaan. We kunnen echter onze huid zo goed verzorgen dat het niet aan ons gezicht is af te lezen welke leeftijd we werkelijk hebben. Deze tips zijn tegen het vroegtijdig ouder worden van je huid.

Tips tegen huidveroudering

Goed slapen

Goed en genoeg slapen is vanzelfsprekend. Als je dat op een gladde zijden kussenhoes doet, verminder je je slaaprimpels die je hebt als je wakker wordt.

Geen rietjes gebruiken

Als je door een rietje drinkt, gebruik je de spieren rondom je lippen. Die huid is gevoelig voor fijne lijntjes. Gebruik alleen een rietje bij uitzondering.

Eet producten die vol zitten met antioxidanten

Antioxidanten beschermen je lichaam tegen vrije radicalen. Deze ‘gifstoffen’ maken je huid sneller oud!

Ontspan genoeg

De psyche heeft zo’n enorme invloed op je lichaam en dus ook op je huid. Zo wordt gesteld dat je cellen sneller ouder worden wanneer je last hebt van een depressie. Probeer uit te vinden wat jou echt ontspant en doe dit elke dag, waar kan.

Verzorg je handen

Je handen laten als eerste de tekenen van veroudering zien. Verzorg ze daarom goed!

Niet teveel alcohol

Alcohol heeft een uitdrogende werking op de huid en daardoor ziet je huid er eerder dof en droog uit als je teveel alcohol drinken. Ook lijntjes vallen zo meer op.

Dagcrème met spf factor

Gebruik áltijd een crème met spf, ook in de winter! Stralingen van de zon kunnen echt heftig zijn, ook al lijkt het soms van niet. En dit veroorzaakt weer huidschade. Wees slim en smeer dit altijd, iedere dag, op je gezicht.

Tekst: Hanneke de Haas voor VivOnline
Bron: Sante

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten