De eerste 12 weken van je zwangerschap gaan meestal nog gepaard met een vermoeide blik of een grauwe teint en is een natural glow ver te zoeken. In het tweede gedeelte wordt dit ruimschoots gecompenseerd en is de kans juist groot dat je regelmatig te horen krijgt dat je er zo stralend uitziet. Wil je net zo’n mooie glow als Viv? Lees dan snel verder!

Zwangerschapsmasker

Vooral rond de 20 weken hoef je waarschijnlijk weinig te doen en zorgt het extra vocht ervoor dat je huid er van nature al mooi uitziet. Een verzorgende gezichts- en zonnebrandcrème (heel belangrijk om een zwangerschapsmasker te voorkomen!) zijn meestal voldoende om stralend voor de dag te komen. Alleen zul je tijdens je zwangerschap ook je huidverzorging moeten aanpassen.

Vitamine A

Het is tijdens je zwangerschap belangrijk om zo min mogelijk vitamine A te eten, maar het is net zo belangrijk dat je hem niet smeert. Vitamine A zit ongemerkt in best veel gezichtscrèmes. Het dé vitamine die voor huidverbetering en minder fijne lijntjes zorgt.

Retinol

Vitamine A is er in vele soorten en maten: zo heb je de medische vitamine A-zuurcrème, die alleen op doktersrecept verkrijgbaar is. Waarschijnlijk raad je huisarts het gebruik van deze crème gelijk af, zodra je aangeeft dat je zwanger bent.  Maar vitamine A zit ook in gewoon in gezichtscrèmes die je bij je drogist koopt. In cosmetische crèmes heet het alleen retinol en is het belangrijk dat je dit ingrediënt vermijdt.

Smeren

Nu moet je wel heel veel lagen crème op je gezicht smeren, wil het schadelijk zijn. Meestal zijn de percentages retinol zo laag, dat je je echt geen zorgen hoeft te maken als je toch de verkeerde crème hebt gepakt.

Tekst: Maaike Dorsteen  

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten