Kokosolie, de alleskunner. Je kunt ermee bakken, je kunt het op je lijf smeren, op je haar, op je gezicht. Eigenlijk kun je er alles mee. Het is een olie die je kunt gebruiken bij werkelijk een scala aan doeleinden en het heeft fantastische voordelen voor je hele gezondheid.

Wat de laatste tijd vaak naar voren komt, is dat je de kokosolie kunt gebruiken voor in je haar, op je wimpers, op je wenkbrauwen en voor de wallen en donkere kringen onder je ogen. Dit werkt werkelijk fantastisch. Haren zijn dikker, sterker en langer. En de wallen en donkere kringen onder de ogen worden zichtbaar minder.

In je haar als haarmasker

Als je haar toe is aan een wasbeurt, kun je de nacht voordat je je haar gaat wassen, een masker in je haar doen van kokosolie. Doordrenk het haar met kokosolie en borstel dit door het hele haar. Leg een handdoek over je kussen en slaap een nacht met de olie in je haar. De volgende ochtend was je grondig je haar met shampoo. Dit is nodig om alle olie eruit te krijgen. Als je haar weer droog is zul je sterke, glanzende en volle lokken zien. Hoe vaker je dit masker gebruikt (1 keer in de week), hoe mooier je haar wordt.

Op mijn wimpers als serum

Als je je make up eraf gehaald heb, smeer dan met je vingers een dun laagje olie op de wimpers. Ook dit laat je een nacht intrekken. Op deze manier worden de wimpers zichtbaar sterker, dikker en zelfs langer. Ideaal voor iedereen die graag mooie, opvallende wimpers wil hebben.

Op mijn wenkbrauwen als serum.

Dit is hetzelfde verhaal als de wimpers. Elke avond een dun laagje over de wenkbrauwen aanbrengen, zorgt ervoor dat je wenkbrauwen er voller uitzien. Goede tip ook voor als je net wat te veel hebt geëpileerd: door de koksolie groeien de haartjes goed terug zodat dat kale plekje snel weer opgevuld is.

Op mijn wallen en donkere kringen

Ook kun je elke avond de huid onder de ogen insmeren. Door de olie worden afvalstoffen eerder afgevoerd. Dat is zichtbaar merkbaar: je zult er in de ochtend frisser en wakkerder uitzien.

Gebruiken jullie al kokosolie in jullie dagelijks ritueel?

Tekst: Hanneke de Haas voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten