Je ziet het tegenwoordig overal, kindjes spelen op jouw mobiele telefoon of je geeft ze een tablet. Makkelijk en handig want je hebt eigenlijk altijd je telefoon wel bij je en op die manier hou je ze ‘even zoet’. Herkenbaar? Of geef jij ze liever kinder speelgoed?

Kinder speelgoed

Het is niet altijd makkelijk om je kind met het juiste educatieve speelgoed te laten spelen. Maar hé, dat hoeft toch ook helemaal niet? Soms is het al heel fijn dat ze even lekker aan het spelen zijn en ze zichzelf vermaken. Dit kan natuurlijk met speelgoed, buiten (als het droog is) of op een telefoon/ tablet.

Speelgoed of een tablet

De meningen zijn verdeeld over het wel of niet spelen van spelletjes op een tablet of iPad. Er zijn heel veel educatieve spelletjes beschikbaar op de tablet die goed kunnen zijn voor de ontwikkeling van jouw kindje. Maar wil je ze wel zo lang naar een beeldscherm laten staren? Of wil je liever dat ze lekker met hun handen bezig zijn om iets te bouwen of te knutselen.

Een lastige keuze en vaak bepaalt het moment zelf waar je voor kiest. Soms kan het heel fijn zijn om snel een spelletje aan te klikken op de tablet en ze hier even rustig mee te houden. Ook zijn er veel spelletjes op de tablet die goed zijn voor de ontwikkeling van je kindje. Maar ook is het verstandig om af en toe dat ding even weg te leggen en ze er niet teveel aan te laten wennen.

Wil jij graag een tablet aanschaffen voor je kindje? Kijk dan naar de verschillende soorten die er op de markt zijn en maak hierin een goede keuze.

Er is geen “goed” of “fout”

Eigenlijk bestaat er geen goed of fout. Jij moet doen waarvan jij denkt dat het het beste is voor je kindje. Jij als ouder weet en voelt dit vaak goed aan. Een tip van ons is wel om het af te wisselen. Zorg voor een goed evenwicht tussen binnen spelen en buiten spelen. Dan denken wij dat het wel goed komt en je je niets hoeft aan te trekken van alle kritiek.

Hét leukste speelgoed voor jongens en meisjes

Moeilijk om leuk speelgoed te vinden voor je kindje? Of kan je soms niets meer vinden in het doolhof van een speelgoedwinkel? Wij zetten hieronder het leukste speelgoed op een rijtje:

  • Bouwblokken
  • Strijkralen
  • Domino
  • Bord spellen
  • Kwartet
  • (Houten) puzzel
  • Stapelspellen
  • Een keukentje

Wil je nog meer leuk speelgoed? Neem dan eens een kijkje op Lobbes, deze online speelgoed winkel heeft alles wat jouw kindje nodig heeft!

Tekst: Djoeke Dekker voor Vivonline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten