Dromen sturen: het kan! Dit heet lucide dromen. Alleen… waarom zou je dit doen? Naast dat je dromen prettiger kunnen verlopen en je fijner wakker kunt worden, is het vooral voor mensen met veel nachtmerries ontzettend fijn om de droom een andere wending te geven als ‘ie de vervelende kant op gaat. Wakker worden in angstzweet is namelijk echt geen prettig begin van je dag. Hoe zorg je ervoor dat je rustiger wakker wordt? Je leest het in dit artikel.

Je dromen sturen wordt ook wel lucide dromen genoemd. In feite betekent dit dat je je in je droom bewust bent van het feit dat je droomt en dus vorm kan geven aan wat er gebeurt. Omdat het een droom is, is alles mogelijk! Veel mensen willen leren hun dromen te sturen, om de perfecte, leuke droom te creëren en met een heerlijk gevoel wakker te worden. Ben je benieuwd? Probeer dan met doorzettingsvermogen de volgende tips uit en houd vol! Het kost motivatie en tijd, maar het is een heel bijzondere ervaring als het lukt.

 

Tip 1: Slaap lang

Slapen kent verschillende fasen. In de REM-slaap droom je. De REM-slaap vindt plaats aan het eind van je slaapcyclus. Wil je dus dromen, moet je ervoor zorgen dat je lang en goed genoeg slaapt. Tips om goed te slapen vind je hier.

 

Tip 2: Droom ik nu?

Vraag jezelf meerdere keren per dag af of je aan het dromen bent en of het echt is wat er gebeurt. Doe dit tijdens verschillende soorten activiteiten. Wanneer je dit vaak genoeg doet, ga je dit overnemen in je dromen. Wanneer je dan net achtervolgd wordt door dinosaurus besef je eerder dat je gewoon droomt!

 

Tip 3: Wat wil je dromen?

Bedenk dit voordat je gaat slapen en probeer dit zo gedetailleerd mogelijk te doen. Door dit vlak voordat je slaapt te doen is de kans groter dat je hier ook daadwerkelijk over droomt die nacht.

 

Tip 4: Schrijf je droom op

Zodra je wakker wordt schrijf je je droom in zoveel mogelijk details op. Dit zorgt ervoor dat dromen je beter bijblijven. Dit is nodig om lucide te kunnen dromen.

 

Tip 5: Analyseer je droom

Als je wakker wordt, analyseer dan je droom en bedenk je welke signalen er in je droom zitten waardoor je zou kunnen weten dat je droomt: vliegen kan bijvoorbeeld in het echt niet en over water lopen ook niet. Door steeds op deze manier naar je droom te kijken, heb je meer kans dat je tijdens je droom door hebt dat je droomt.

 

Tip 6: Doe iets!

Merk je in je droom dat het een droom is? Doe iets! Je kunt nu van alles proberen: iemand aanspreken, lopen, kasten opentrekken, vliegen, op vakantie gaan en ga zo maar door.

 

Wat zou jij doen in je lucide dromen?

Als het je lukt om lucide te dromen, wat zou jij dan doen? Heb je een date met een mooie acteur of ben je een superheld? Wij vinden het leuk dit van je te horen, dus laat een reactie achter! Wil je wel lucide dromen, maar slaap je niet goed? Lees dan eerst deze tips van Viv.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten