Op zaterdag 22 juli vindt in de Westergasfabriek in Amsterdam het grootste mindfulness-evenement van Nederland plaats. Met ‘Enlight Your Wish’ maken Tijn Touber, Johan Noorloos en Niels de Stürler zich sterk om de positieve verandering die mindfulness met zich meebrengt, groots op de kaart te zetten. Tijdens het evenement zullen er tot 2000 mensen gezamenlijk, begeleide meditaties volgen.

“In zo’n grote groep, wordt de concentratie van ieder individu enorm versterkt door het collectieve effect”, vertelt Niels de Stürler, meditatieleraar en oprichter van Stichting Enlight. “Het is dan gemakkelijker om een diepe ervaring te hebben, die er weer toe leidt dat mensen eerder geneigd zijn om thuis met meer regelmaat te mediteren”. De unieke ervaring die Enlight Your Wist creëert, is daarmee zowel waardevol voor mensen die net beginnen met meditatie, als meer gevorderden.

De voordelen van mindfulness

De persoonlijke voordelen van mindfulness, in de vorm van o.a. een beter immuunsysteem, minder stress en meer grijze stof in de hersenen, zijn inmiddels onomstreden. Dat er ook studies zijn gedaan naar het collectieve effect van mindfulness is minder bekend. In steden waar regelmatig wordt gemediteerd is er bijvoorbeeld minder geweld, zijn er minder verkeersongevallen en minder echtscheidingen. Hoe meer mensen gezamenlijk in een helder bewustzijn zijn, hoe groter het effect, betoogt Tijn Touber met zijn eerdere project Stadsverlichting. In dat opzicht geldt, hoe meer mensen kennis maken met meditatie, hoe beter. Dat is de visie waaruit Enlight Your Wish geboren is.

Wie komen er?

Boeddhistische monnik Phra Thanadith zal het evenement afsluiten met een begeleide compassiemeditatie. Hier ervaren deelnemers om te wensen voor liefde en compassie, zowel voor zichzelf als voor anderen, om uiteindelijk in staat te zijn om liefde en compassie intens te voelen zonder een specifiek object voor ogen te hebben. Ook hier zorgt de grootte van de groep voor een multiplier effect. In dit kader werkt Stichting Enlight samen met de Make-a-Wish foundation, aan wie alle opbrengsten van het evenement gedoneerd worden. Zo worden ook de kinderen die het het hardst nodig hebben, geholpen met het vervullen van hun wens.

Tickets

Tickets voor het evenement kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar op www.enlightyourwish.com. Op de website staat ook het volledige programma en meer informatie over de sprekers.

Promotievideo Enlight Your Wish: https://youtu.be/YMmmfXRxuC0

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten