Goed, lekker en voldoende slaap en daarna echt uitgerust wakker worden is voor de een heel gewoon, maar voor heel veel mensen niet de normaalste zaak van de wereld.

Goede nachtrust

Sterker nog…een droom! Goed slapen willen we eigenlijk allemaal. Maar voor veel mensen is dit toch echt lastig, zeker moeders met jonge kinderen moeten behoorlijk veel slaap inleveren, met alle gevolgen van dien. Zoals natuurlijk wallen, maar ook overmatig eten, vermoeidheid, vroegtijdige veroudering, slecht kunnen afvallen, minder weerstand en meer kans op burn-out klachten of depressies.

Slaap voldoende

Zoals je leest is slaap ongelofelijk belangrijk. Helaas bezuinigen we zelf ook vaak op onze slaap, door bijvoorbeeld een avondje uiteten, drankje in de kroeg of gewoon een avondje netflixen op de bank. Dit levert je al gauw 1-2 uur minder slaap op per nacht. Waardoor je niet meer aan die aanbevolen 8 uur slaap komt. Uit onderzoek blijkt namelijk het het aller gezondst is om 8 uur aan een stuk te slapen. Het is zelfs zo, dat als je minder dan 6 uur slaapt, je al gauw 50% meer cortisol aan maakt (je stress hormoon).  Dat willen we natuurlijk niet. Daarom willen we je graag helpen met deze ‘lekker slaap en ontspanning’ tips!

Omdat we een leuke samenwerking hebben met Holland & Barret (voormalig de Tuinen), wil ik jullie mijn slaap toppers van Holland & Barret vertellen.

Producten Holland & Barrett

Holland & Barrett Kneipp Kneipp Lavendel:

  

Lekker voor het naar bed gaan even douchen met Lavendel douche foam. Ontspant meteen.

Holland & Barrett Jacob HooyJacob Hooy thee:

Begin 1 to 2 uur voor het slapen gaan met deze heerlijke gezonde nachtrust thee. Je zult je er echt meer ontspannen door voelen.

Het kruid Kamille bekend als ontspannend  kruid. ‘s Avonds een kopje Kamillethee voor het slapen zorgt voor een betere nachtrust. Kamille helpt ook de spieren te ontspannen.

Essentiële olie:

 Holland & Barrett Lavendel olie

Een druppeltje op je kussensloop van deze lavendel olie, laat je beter slapen. Lavendel ontspant namelijk.

Holland & Barrett 5-HTP5-HTP:

Een van de voordelen van 5-HTP is de positieve werking op de REM-slaap. De aanbevolen dosering van 5-HTP is 100 tot 300 mg 30 tot 45 minuten voor het slapen gaan.

Nature’s garden valeriaan:

Holland & Barrett Valeriaan 

Deze kruidachtige plant maakt deel uit van de Kamperfoelie familie en staat bekend om de rustgevende werking. Valeriaan kunt u gebruiken in spannende en stressvolle tijden en ter bevordering van de nachtrust.

Holland & Barrett Sleep well olieAlle Sleep & Wellness varianten:

De Tuinen Essentiële Olie Sleep Well is een heerlijke geur om voor het slapen gaan tot rust te komen. Niet alleen geschikt voor volwassenen maar ook voor kinderen.

Holland & Barrett Magnesium

Holland & Barrett Magnesium

Veel mensen hebben een Magnesium tekort. En als we goed willen slapen en willen ontspannen hebben we zeker magnesium nodig. Neem deze voor het slapen gaan. (hou je aan de aanbevolen dosering)

MetaRelax poeder

schermafbeelding-2016-11-01-om-11-21-16

Deze magnesium poeder zakjes zijn voor oa; stressmomenten (folaat), vermoeidheid (folaat, Magnesium, vitamine B6, B12) en ter ondersteuning van de spieren (Magnesium)
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het gebruikte Magnesiumzout, namelijk Magnesiumglycerofosfaat, uitstekend verdragen wordt in maag en darm.

Verduisterend oogmasker

schermafbeelding-2016-11-01-om-11-20-31

Verduisterend oogmasker voor totale ontspanning. Totale verduistering in elke houding door de verstelbare hoofdband. Ideaal bij lange reizen.

Handig he? Ga jij wat bestellen voor een betere nachtrust?

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten