Al ziet je gezicht er fris en fruitig uit, je handen zullen je leeftijd al snel verraden. De veroudering van de huid is op sommige plekken bijzonder lastig te vertragen en te behandelen. Voorkomen is bij al deze zones beter dan genezen en vaak is daar maar weinig moeite voor nodig.
Hoog tijd dus om een drietal probleemzones onder de loep te nemen. Onze nieuwe anti- aging expert en Drs. Olga Liplavk vertelt je er alles over.

Tips voor rimpels op je hals, handen en decolleté

Probleemzone 1: de hals

De huid van de hals beschikt over bijzonder weinig huidadnexen zoals zweet- en talgklieren. Daarbij is de halshuid van nature erg teer en omdat er maar weinig onderhuids vet aanwezig is, droogt deze snel uit. Daardoor duiken tussen schouder en kin vaak eerder rimpels op dan bij andere zones. Veel vrouwen beginnen helaas pas met de verzorging van hun hals wanneer de veroudering al zichtbaar haar intrede heeft gedaan.

tips rimpels

Wat kunt u doen?

Bij het voorkomen van een rimpelige hals doet een juiste houding al wonderen. Probeer altijd met een rechte rug te zitten, houd uw schouders naar achteren en uw kin lichtjes omhoog. Daarbij doe je er goed aan om je hals twee keer per dag in te smeren met een speciale voedende crème met een hoge beschermingsfactor.

Wat kunnen wij doen?

Bij de Mozart Kliniek geven we u graag advies over alternatieve behandelingsmogelijkheden. Enkele opties zijn lichttherapie, mesotherapie, draadlift of een peeling.

Probleemzone 2: de handen

Zelfs celebrity‘s die miljoenen op hun bankrekening hebben staan, kunnen huidveroudering op de handen nauwelijks verbergen. Doordat de handen iedere dag worden blootgesteld aan talloze chemische en mechanische invloeden, wordt de huid op den duur erg dun en droog. Het onderhuidse vet verdwijnt met de jaren en de aders komen daardoor steeds meer aan de oppervlakte te liggen.

rimpels handen

Wat kunt u doen?

Een mooi begin is om de handen iedere avond rijkelijk in te smeren met een voedende handcrème. Smeer daarbij één keer per week de handen in met Bepanthen, steek ze in een paar katoenen handschoenen, en houd deze aan tijdens het slapen. De afwas kunt u het best doen met handschoenen aan (of nog liever met een vaatwasser, natuurlijk). Een maandelijks paraffinebadje doet ook wonderen.

Wat kunnen wij doen?

Bij de Mozart Kliniek geven we graag een advies op maat over de verjonging van uw handen. Mogelijke behandelwijzen zijn een peeling, mesotherapie, biorevitalisatie of opvulling met hyaluronzuur.

Probleemzone 3: het decolleté

Het volgende scenario komt je allicht bekend voor. Je wil een mooie feestjurk aanschaffen voor een diner, maar denkt even twee keer na voordat je kiest voor een open decolleté. Vaak zijn er op de borsthuid namelijk veel pigmentvlekken en diepe lijnen zichtbaar. De huid van het decolleté begint er met de jaren ook steeds treuriger bij te hangen.

Wat kunt u doen?

Niets is zo schadelijk voor het decolleté als uv-straling. Zorg daarom dat de huid hier altijd goed beschermd is door deze twee keer per dag in te smeren met een voedende crème met een hoge beschermingsfactor.

Wat kunnen wij doen?

Bij de Mozart Kliniek krijgt je een advies over de huidverjonging van het decolleté. Een draadlift, cryotherapie of een peeling zijn vaak erg effectieve behandelingen, die ervoor kunnen zorgen dat je weer vol trots een mooie feestjurk met open decolleté aan kunt trekken.

Bonustip

Al volgt je de tips hierboven stuk voor stuk op, er is niets dat je ouder doet lijken dan een vermoeide uitstraling. Zorg daarom goed voor jezelf, heb jezelf lief en leef in harmonie met je eigen lichaam. Je handen kunnen er immers nog zo poezelig uitzien, niets maakt je jonger dan een stralende glimlach op het gezicht!

Geschreven door Drs. Olga Liplavk voor Vivonline

Olga Liplavk

Dokter (of Drs.) Olga Liplavk is cosmetisch arts en medisch directeur van de Mozart Kliniek. Zij is sinds 2005 volledig toegewijd aan het vak van cosmetische geneeskunde en is onze nieuwe expert op het gebied van anti-aging, huid en uitstraling. Elke week gaat zij een artikel voor Vivonline schrijven over huidverzorging en huidveroudering en hoe we zo lang mogelijk er fris en fruitig uit kunnen blijven zien. www.mozartkliniek.nl

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten