Eigenlijk moeten we allemaal investeren in ‘waar ligt de ‘technische’ grens?’. Voor onszelf natuurlijk maar ook voor onze en familie, vrienden en andere dierbaren! De technische wereld zorgt er vaak voor dat we ons gaan ergeren, vervreemden of er zelfs ziek van worden! Zo ver moeten we het toch niet laten komen? Ja, het is handig! Kunnen we eigenlijk nog wel zonder? Nee ik denk het niet! Maar er zijn wel grenzen! Quality time met je familie, gezin, dierbaren zijn hartstikke belangrijk! Maar dan echt quality time en samenzijn. Niet ondertussen met je telefoon in de hand, tv of radio aan, spelletjes op de ipad of half achter de computer/laptop zitten.

Hier een aantal dingen die we zouden kunnen doen:

Geen telefoon in de slaapkamer
Ik kan alleen maar zeggen. Pas dit zo snel mogelijk toe en koop een gewone wekker!

Gebruik de niet storen functie op je telefoon tussen 21.00 en 07.00
Dit is een heel handige functie, je telefoon zorgt ervoor dat alle binnenkomende telefoontjes, smsjes etc binnen die tijd gestopt worden. (Je kunt wel nog telefoontjes voor noodgevallen van belangrijke personen toestaan)

Family Investment Bucket
Dit is een hele leuke, het hele gezin gooit zijn telefoon, ipad of andere digitale apparaten in de bak of doos tussen 17.00 en 20.00 om zo echt familie quality time te creëren!

Speel het Dont touch your phone spelletje aan tafel
Ga je uiteten met vrienden of ergens gezellig borrelen? Leg dan alle telefoons op elkaar gestapeld op tafel. Diegene die als eerst zijn of haar telefoon pakt mag betalen! Je kan er voor kiezen om alle telefoons op ‘stil’ te zetten.

Zet push notificaties uit
Dit helpt je zeker om je telefoon minder vaak te pakken! Wat het is heel verleidelijk om bij iedere oplichting of geluid direct te kijken op je telefoon.

Train jezelf om zonder telefoon dingen te ondernemen
Dit is misschien in het begin heel erg lastig maar probeer jezelf uit te dagen om je telefoon in je tas te laten tijden het diner, film of familie uitje. Of beter nog laat hem gewoon thuis! Het voelt bevrijdend en zo rustgevend na verloop van tijd. Geef het een kans!

Wat denken jullie van deze ideeën? Is het haalbaar? Zou jij het kunnen?

Tekst: Suzanne van Laar

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten