Vind jij het ook zo lekker om je kindje in bad te doen en daarna in te smeren met een heerlijke lotion? Baby’s ruiken van zichzelf altijd al heel erg lekker maar met Calendula van Weleda ruiken ze nóg lekkerder!

Voor mijn kleine James gebruik ik vaak de Calendula lijn van Weleda. Calendula is een heerlijk verzorgend product voor jouw baby. Er bestaan verschillende producten van calendula, mijn favorieten zijn de Crèmebad en Verzorgende Olie. Voor baby’s is het advies een badproduct (Crèmebad) te gebruiken in combinatie met een bodyolie (Verzorgende Olie) of bodymilk.

Calendula Crèmebad

Crèmebad is een romige badmelk die de tere babyhuid reinigt zonder het natuurlijke beschermlaagje van de huid aan te tasten. Biologische sesamolie en amandelolie houden de huid zacht en soepel en beschermen tegen uitdrogen. Met wasactieve stoffen op natuurlijke basis. Het beste is om het product pas als laatst aan het bad toe te voegen, ander vervliegen de etherische olieën. Het gemakkelijkst daarbij is om het even met je hand met het badwater te mengen.

 

Calendula Verzorgende Olie

Deze intensief verzorgende en verwarmende huidolie is geschikt voor de dagelijkse verzorging, als badolie, voor de reiniging van billetjes en voor een ontspannende massage. De biologische sesamolie die in het product verwerkt zit houdt de huid zacht en soepel en beschermt tegen uitdrogen. Het extract werkt zuiverend en verzachtend voor de huid. Daarbij is het geheel parfumvrij, erg belangrijk voor het gevoelige baby huidje.

Goudsbloem

Calendula, ook bekend als goudsbloem, vind je zowel in medicinale tuinen terug als in siertuinen. Ooit bedacht een monnik de naam ‘bruid van de zon’, omdat ze met haar kopje gedurende de hele dag de zon volgt. Hierdoor absorberen de bloemblaadjes veel licht en warmte, wat vervolgens wordt omgezet in talrijke actieve bestanddelen. Deze stoffen, waaronder carotenoïden, flavonoïden en essentiële oliën, genezen ontstekingen en stimuleren de aanmaak van nieuw weefsel. Calendula staat daarom vooral bekend om haar herstellende krachten en beschermende, versterkende en verwarmende effect op de huid.

Winactie

Ben jij nou benieuwd geworden naar deze heerlijke producten voor je kindje en zou je het zelf ook wel eens willen proberen? Dan hebben wij goed nieuws, want jij kunt er nu één winnen! Reageer op één van de Weleda facebookposts van afgelopen week op de Vivonline Facebook en laat hierin weten waarom jij deze producten zou willen winnen!

Wie weet kan jouw kindje dan binnenkort ook lekker in bad met Calendula en heeft hij/ zij daarna een extra zacht en lekker ruikend baby huidje.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten