Er zijn verschillende momenten in ons leven wanneer onze manier van denken op de proef wordt gesteld. Stress, werk, deadlines, druk leven of andere vervelende dingen die gebeuren. Het is belangrijk, ondanks alles, positief te blijven.

Onderzoekt toont aan dat positieve mensen gelukkiger en gezonder zijn. Hieronder staan 6 krachtige manieren om positief te blijven voor jezelf en je omgeving.

 1. Dankbaarheid

  Neem een vast moment op de dag waarin je denkt aan de dingen waar je dankbaar voor bent. Er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn. Je kunt terug kijken op een langere of kortere tijd geleden. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die dankbaar gelukkiger en gezonder zijn.

 2. Positief wordt positief

  Je kent het misschien wel. Je hebt negatieve gedachten en deze worden eigenlijk alleen maar versterkt. Voor je het weet zit je in een negatieve spiraal. In tegenstelling tot negatieve gedachten kunnen positieve gedachten je heel erg inspireren. Je voelt je optimistischer en sterker. Positiviteit geeft meer geluk en laat je meer genieten. Je ziet meer mogelijkheden en je kunt je kansen benutten. Positiviteit wordt ook versterkt, maar dan op een positieve manier.

 3. Complimenteer anderen

  Eén van de beste manieren om zelf positief en gelukkig te zijn, is een ander de complimenteren. Als je je niet blij, gelukkig (test hier hoe gelukkig jij bent) of gestresst voelt, stuur dan iemand een lief berichtje. Onderzoek heeft aangetoond dat iemand anders blij maken, jezelf ook blij maakt.

 4. Tel je overwinningen

  Bedenk elke avond voor je gaat slapen wat je overwinningen van die dag zijn. Focussen op de kleine overwinningen helpt ons sterk te worden. Er is geen betere manier om in slaap te komen dan na te denken over wat er allemaal goed is gegaan die dag.

 5. Zet het om in iets positiefs

  We krijgen allemaal met tegenslagen te maken. Soms kunnen we er niets aan doen. Dan is het goed om te voorkomen dat je in een negatieve spiraal komt. Zet hetgene wat gebeurt om in iets positiefs. Probeer er het voordeel van in te zien. Van fouten leer je en soms zie je door iets negatief een hele andere mooie kant van iets. Zo voorkom je in die negatieve spiraal te komen.

 6. Jou favoriete momentje

  Wil je weer positief worden of happy zijn. Gun jezelf dat moment. Doe iets waar jij blij en gelukkig van wordt. Een rondje wandelen, hardlopen, yoga of thee drinken met een vriendin. Een avondje uit of je lievelingssnack. Ook als het even niet lekker gaat, mag je jezelf belonen en een fijn momentje gunnen. Zo kom je er gelukkiger uit en ben je in staat de positieve kant er van in te zien.

Je houding is alles. Positief blijven is de manier om heuvels en dalen in het leven te overwinnen. Dit geldt zowel voor jezelf als je omgeving. Wees dankbaar, complimenteer anderen, tel je overwinningen en zet het negatieve om in iets positiefs. Voorkom dat je in een negatieve spiraal komt, want je positieve is zoveel mooier. En maakt jou ook zoveel mooier.

 

Tekst: Tisha den Otter voor VivOnline

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten