We worstelen allemaal wel eens met onze emoties. Hoewel we weten dat het ook weer overgaat, is het soms best lastig als je middenin de struggle zit. Dan kan het fijn zijn om er met iemand over te praten óf om er een boek over te lezen dat je verder helpt.

Zelfhulpboeken

De meeste zelfhulpboeken hebben natuurlijk goede bedoelingen, maar soms zit je even niet te wachten op ongevraagd advies. Soms heb je juist meer behoefte aan relativering en luchtige boodschappen. En dat is precies wat wij zo fijn vonden aan het nieuwe boek van Maggy van Eijk. En dat willen we dan ook graag met jullie delen! Onderaan het artikel kun je lezen hoe je kans maakt op één van de twee exemplaren die wij mogen weggeven.

“Onthoud dit als je verdrietig bent”

Maggy worstelt. Soms met het leven maar vooral met zichzelf. Naast haar leven als jonge vrouw in Londen –met bijbehorend sprankelend leven – stuitert ze van paniekaanval naar zelfbeschadiging en van depressie naar overmatig drinken. Maar, tegenwoordig heeft ze een gereedschapskist vol handvatten die haar helpen staande te blijven als haar hoofd op hol slaat. Zo weet ze waar ze het beste kan huilen in het openbaar (in een bikramyogales, bij een zelfscankassa of achter in een Uber), waar ze blij van kan worden (een te gekke band ontdekken op Spotify, honden knuffelen en een opgemaakt bed) en waar ze het gevoel van krijgt dat ze leeft (haar nagels in een neonkleur lakken, zoute drop eten en de handstand doen).

Mentale oppepper

Onthoud dit als je verdrietig bent is een briljant boek en een mentale oppepper voor iedereen die weleens flipt in een lift, buitenproportioneel zenuwachtig is voor een afspraak of gewoon een ijzersterk boek wil lezen. Rauw, eerlijk, bijzonder grappig en confronterend herkenbaar.

Ik heb weinig geduld voor zelfhulpboeken, maar ik maak een uitzondering voor Onthoud dit als je verdrietig bent. Maggy van Eijk heeft humor, relativeringsvermogen en kan goed observeren.’
Arnon Grunberg‘Op slag fan van Maggy van Eijk.’
 Mano Bouzamour

‘Maggy voelt als een vriendin. Dit boek zit vol humor en tips waar iedereen die zich weleens down voelt iets aanheeft.’
Angelique Houtveen, 3FM

WINACTIE

Wil jij kans maken op dit boek? Laat in een reactie op Facebook of Instagram onder dit bericht weten waarom jij het boek graag zou willen lezen. De winnaars ontvangen persoonlijk bericht.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten