Ben jij ook zo dol op cadeautjes?

I love it! En dan heb ik het niet alleen over cadeautjes krijgen. Nee. Juist cadeautjes geven is wat ik zo leuk vind! Hoe mooi is het om een ander te kunnen laten stralen? Het verbaast mij dan ook altijd dat de feestdagen voor veel mensen in het teken staan van stress. Hoe dichter we bij december komen, hoe meer de stress toeneemt om voor iedereen op tijd het juiste cadeau te scoren.

Hoe kun je een ander blij maken?

Begrijp me niet verkeerd, ik zeg niet dat het altijd makkelijk is. Maar de gedachte achter cadeautjes geven is toch dat je juist even de tijd neemt om voor iemand te bedenken waar hij/zij nu écht blij van wordt? En als je beseft hoe blij je zelf wordt van een cadeautje, hoe leuk is het dan om een ander zo’n zelfde gevoel te kunnen bezorgen?

Een stralende glimlach

Goed, stap 1 is dus het besef dat naast cadeautjes krijgen, cadeautjes geven ook écht leuk kan zijn. Bij stap 2 wordt het al iets uitdagender: het vinden van een origineel en passend cadeau. Hoe vind je nou iets wat iemand echt een stralende glimlach bezorgd?!

Wil ik daar zeker van zijn dan zoek ik eigenlijk altijd in de categorie ‘persoonlijke verzorging’. Want uiteindelijk is dat iets waar íedereen, wellicht op geheel eigen manier, elke dag mee bezig is. Ik heb al menigeen blij gemaakt met mijn favoriete beautyproducten, een massage, kappersbon of manicure. Maar dit jaar wil ik graag eens een ander type verzorging in de spotlight zetten, namelijk: mondverzorging.  Je glimlach is uiteindelijk je dagelijkse visitekaartje. Dus hoe leuk is het om te zorgen dat je iemand 365 dagen per jaar laat stralen?

Het belang van een gezonde mond

Een stralende lach geeft je niet alleen zelfvertrouwen maar is, evenzo belangrijk, óók de poort naar onze gezondheid. Zo speelt je mond onder andere een belangrijke rol bij  je spijsvertering en immuunsysteem. Het helpt ons daardoor om gezond te worden en te blijven. Voor mij hoort mondverzorging dus bij mijn dagelijkse beauty routine.

Tips voor een goede mondverzorging

Wanneer mensen mij vragen naar tips voor een goede mondverzorging dan geef ik ze vaak de volgende ideeën mee:

  1. Raak jij –net als ik- snel verveeld tijdens het tandenpoetsen? Probeer dan eens een elektrische tandenborstel. Ik vind het zó fijn dat er een apparaat bestaat die de juiste poetsbewegingen voor jou maakt. Met mijn elektrische tandenborstel van Oral-B ben ik er zeker van dat ik geen plekje in mijn mond oversla. Bovendien is bewezen dat een elektrische tandenborstel beter tandplak verwijdert dan met een gewone handtandenborstel.
    En voor de echte fanatiekelingen onder ons kun je deze tegenwoordig zelfs gebruiken in combinatie met de Oral-B app. Deze app combineert videoherkenning (via de camera van je smartphone) met een geavanceerde bewegingssensor in de borstel. Dit kan met Oral-B GENIUS. Geniaal toch? Een heus technologisch poetsdetectie hoogstandje, waar ook mannen dus heel blij van worden! Wedden dat jij de volgende keer in 5 minuten klaar bent bij de tandarts?
  2. Probeer dagelijks de ruimte tussen je tanden te reinigen met een stoker, rager of flos draad. Wat je kiest hangt af van jouw gebit. Omdat mijn tanden en kiezen erg dicht op elkaar staan, past er bij mij alleen een flos draadje doorheen. Zelf gebruik ik hiervoor Oral-B Pro-Expert Premium Floss en zit standaard in mijn tas.
  3. Goed kauwen is belangrijker dan je denkt. Niet alleen voor je spijsvertering, ook voor je mondgezondheid en gezonde kauwspieren. En let erop dat je niet te snel na een maaltijd je tanden poetst. Dit tast je glazuur aan en beschadigt je gebit. Het is beter om 20 a 30 minuutjes te wachten.

Een heel jaar lang stralen!

Wat mij betreft zijn dit dus ultieme, originele en super handige cadeautjes voor de aankomende feestdagen! Ik hoop bovenal dat jullie geïnspireerd zijn om alle lieve mensen om je heen te laten stralen. En mocht je stiekem toch liever cadeautjes ontvangen dan ze geven, dan kun je deze producten natuurlijk ook gewoon jezelf cadeau doen 😉
#vivad
Wil je meer weten over het belang van een gezonde mond? Lees hier meer over de mond als spiegel van je gezondheid, de invloed van zuivel, of een goede mondhygiene tijdens je zwangerschap.

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten