Wassen met een groot gezin

Met een groot gezin is wassen toch wel een dingetje. Zeker na zo’n vakantie met een berg vakantiewas van mijn 4 kids. Wat een heerlijke weken waren het, maar al dat buitenspelen, zwemmen en barbecueën heeft toch voor de nodige vlekken gezorgd. De was hebben we lekker gelaten tijdens de vakantie, dat komt thuis wel weer. Onze vakantie stond dan ook volledig in het teken van genieten met elkaar, en dat hebben we gedaan. Nu is het dan weer tijd voor de dagelijkse gang van zaken.

Korte wasprogramma’s

Wist je dat normaal gesproken de helft van de gezinnen zelfs meer tijd aan wassen besteed per week dan aan sporten of leuke uitjes? Gelukkig zijn er verschillende manieren om tijd te besparen zoals korte wasprogramma’s, en daar ben ik zo blij mee! Dankzij deze korte programma’s zijn alle vlekken zo verdwenen en ben ik binnen een dag klaar met de vakantiewas. Hop alles lekker fris en razendsnel de kast in en dan kunnen we verder met het gezin nagenieten van de vakantie! Ik ben verslaafd aan de wasmiddelen van OMO omdat deze ervoor zorgen dat zelfs met een kort wasprogramma alles razendsnel door en door schoon wordt, en wat ruikt het lekker!

Om jouw vakantiewas makkelijker te maken is er 1 ultieme tip, namelijk korte wasprogramma’s. Maar daarnaast hebben we nog een aantal wastips voor je, succes!

Viv’s tips voor de vakantiewas

1. Volle trommel

Was altijd met een volle trommel, doe het zo vol dat er nog een vuist bij kan. Te vol is ook weer niet goed, dan wordt het niet goed schoon. Dus even goed checken voor de je de wasmachine aanzet. Zorg voor genoeg ondergoed en handdoeken in de kast, zo kan je even door totdat de trommel vol zit en grijp je nooit mis.

2. Lage temperaturen

Was op lage temperaturen. De huidige wasmiddelen hebben echt geen heet water meer nodig om te werken en kouder is veel duurzamer. 30 graden is echt warm genoeg. Mocht het nou heel vies zijn laat de was dan even voorweken in een teiltje, zo wordt alles zelfs op lage temperaturen goed schoon.

3. Zuinig met wasmiddel

Gebruik niet teveel wasmiddel, dit is én beter voor het milieu én voor je portemonnee. Check het label van het wasmiddel voor de juiste dosering.

4. Droger de deur uit

Sla de droger over, dit bespaart energie en je kleding gaat langer mee. Door de droger slijt de stof veel sneller, dat is zonde! En met dit heerlijk weer hang je de kleding lekker buiten, het is heel snel droog en heerlijk fris!

5. Geen wasverzachter

Skip de wasverzachter. Het is een extra onnatuurlijk middeltje wat het riool in spoelt. Voor de geur hoef je het al helemaal niet te doen, het wasmiddel ruikt al heerlijk! Wil je toch iets doen om het nog frisser te maken voeg dan een beetje azijn toe aan je was, dit is ook nog goed voor je wasmachine.

6. Kort wasprogramma

Gebruik het korte wasprogramma van je wasmachine, dit bespaart je heel veel tijd. In combinatie met OMO wordt je was zelfs tijdens het korte wasprogramma lekker schoon. Zo ben je lekker snel klaar en is je was heerlijk fris!

Winactie

We hebben een hele leuke winactie speciaal om jouw vakantiewas ook zo razendsnel schoon te krijgen. We mogen een echte OMO wasmand inclusief 4 grote flessen OMO wasmiddel (2 x wit en 2 x kleur) weggeven. OMO is het wasmiddel voor de korte was. Hiermee ben jij ook zo klaar met de vakantiewas en kan je lekker nog even nagenieten met je gezin van de heerlijke vakantie. 

Meedoen?

Deel dan snel jouw ultieme vakantiewastip op onze Instagram of Facebook pagina en wie weet ruikt de was van jou en je gezin straks ook zo lekker als die van mij!

 

 

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten