We willen graag een healthy lifestyle om ons gezond en fit te voelen en om lekker in ons velletje te zitten, maar met ‘lekker in je vel zitten’ gaat het niet alleen om een slank, gezond lichaam, maar ook om een mooie, gezonde, jonge huid. Een mooie huid laat je stralen en dat wil je. Daarom vertellen we je graag aantal belangrijke dingen die je vooral niet moet doen, om een mooie huid te krijgen.

Een mooie huid krijg je deels door goed te smeren met de juiste crème voor jouw huid en mét SPF. Maar misschien nog wel veel belangrijker is de juiste voeding: beauty van binnen uit. In dit artikel vind je een lijstje met de naarste huidverouderaars; zaken die je dus écht moet proberen te vermijden als je huid je lief is.

1. De zon

Van alles wat een slechte invloed op je huid heeft, is de zon waarschijnlijk één van de ergste. Hoewel je lichaam zonlicht nodig heeft om de belangrijke vitamine D aan te maken, heeft zonlicht verder eigenlijk alleen maar nadelige gevolgen: rimpels, droge huid, pigmentvlekken en het kan zelfs huidkanker veroorzaken. Dit geldt overigens ook voor de zonnebank. Smeren dus! Met een goede SPF voor gezicht en lichaam wordt je nog steeds bruin en blijft je tan nog langer mooi.

2. Suiker

Van suiker krijg je rimpels. Dat is de ugly truth! Suiker bindt zich in je huid aan collageen (collageen houdt je huid jong), waardoor je huid haar elasticiteit verliest. Dit accentueert juist je rimpeltjes een slappe huid, minder collageen aanmaak en een vale huid. En dit allemaal zorgt dat je ouder lijkt dat je bent. Probeer daarom zoveel mogelijk suiker te vermijden. En zeker witte suiker in o.a. koekjes, chocolade, snoepjes en frisdranken zijn echte grote boosdoeners voor de huid. Dus skippen maar. Het is voor een goed doel. Zo houd je echt langer een jong, gezond huidje!

3. Jojo-diëten

Streng diëten (en daarna weer stoppen) is vaak niet de oplossing naar een slanker lichaam, maar ook zeker geen aanrader voor je huid. Door streng te diëten worden je lichaam en huid eigenlijk beroofd van essentiële voedingstoffen. Hierdoor gaat je huid er na een tijdje dof en geleefd uitzien. Ook rekt je huid uit van jojoën en gaat het op den duur hangen. Magere mensen hebben vaak sowieso meer ‘last’ van rimpels dan vollere personen. Een vol omaatje ziet er veelal jonger uit dan haar magere buuf van dezelfde leeftijd.

4. Darmflora uit balans

Als de darmen ongezond zijn en de darmflora verstoort, zie je dat automatisch aan je huid. Deze is onrustig, vlekjes, puistjes ect… zijn tekenen van een darmflora die uit balans is. Probeer ook nu weer minder bewerkt voedsel te eten en suiker al helemaal zo veel mogelijk te vermijden. Tevens kun je je darmflora versterken door gefermenteerde producten te eten zoals zuurkool, kefir, miso. Deze helpen de darmflora weer in balans te komen. Ik vertel je in mijn boek nog veel meer over hoe je een mooie huid kunt krijgen door anders/beter te eten. Klik hier

Wat kun je wél doen voor een mooiere huid?

Nu je gezien hebt wat je allemaal beter niet kunt doen voor het hebben van een mooie huid, raden we je aan te lezen over wat een goede huidverzorging voor je huid kan betekenen. Lees ook even verder wat je nog meer kunt doen om huidveroudering tegen te gaan

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten