Je moet een goede baan hebben, opschieten met je collega’s, sporten, er goed uit zien, de kinderen uit school halen, gezond eten, een leuke partner zijn, bereikbaar zijn, een leuk huis hebben en ga. Zo. Maar. Door. Dertigers werken hard en willen aan vele verwachtingen voldoen. Logisch dat je af en toe even he-le-maal op bent en tijd voor jezelf nodig hebt. Regel een oppas, plan avondjes in in je agenda voor jezelf om te genieten van deze Netflix tips. Je kunt lekker gaan bijkomen met de volgende series en films over dertigers, die allemaal totaal andere levens leiden. Inspirerend?

Bridget Jones’ Diary

Een old time favorite bij ons op de redactie en Bridget Jones staat natuurlijk tussen onze Netflix tips! Bridget is heerlijk Brits, single en een tikje onhandig. Ze gaat een relatie aan met haar baas, komt tijdens kerst in een ongemakkelijk contact met een kennis van haar familie en in de rest van de film blijf je je afvragen: met wie zal ze eindigen? Een hilarische film met romantiek, niet hele handige capriolen en vleugjes herkenbaarheid van het echte leven.

New Girl

Deze serie gaat over een club dertigers dat met elkaar een appartement deelt en zich iets jonger lijkt te gedragen dan ze is. Studentikoze taferelen in een dertigers jasje: trouwen, maar in het appartement bij vrienden wonen; een eigen zaak hebben met je huisgenoot; de zoektocht naar de juiste partner, maar ook het genieten van vrijheid. De serie bestaat uit handige, korte afleveringen die erg bingewatch waardig zijn, maar ook ideaal zijn om even snel tussendoor te kijken.

You, Me, Her

Een koppel in de dertig zit in een experimentele fase en betrekt een derde persoon in hun relatie: een studente van ongeveer tien jaar jonger. Naast het ontdekken hoe een dergelijke relatie werkbaar is, moeten zij ook dealen met de verwachtingen en oordelen van hun omgeving. Ook denken ze over het invullen van wensen die bij hun leeftijd horen: kinderen krijgen of geen kinderen? Een huis kopen? En hoe werkt dit met drie personen? You, me, her is een lachwekkend serie, die ook wel aan het denken zet over het maken van keuzes.

LOVE

Een serie over Micky en Gus, beiden begin dertig en hun onverwachte relatie. Onverwacht, omdat zij zijn twee totaal verschillende types: Micky is ex-alcoholist, ietwat grofgebekt, mooi en heeft veel ervaring met mannen. Gus daarentegen is rustig, ietwat onzeker, heeft de typische nerd uitstraling en is erg voorzichtig. Het verhaal volgt de ontdekkingstocht in hun relatie. De serie is romantisch, maar ook heel ‘puur’ en realistisch. Er vindt geen verheerlijking plaats van de liefde of van het leven en dat laat je soms gewoon even verdomd goed voelen over jezelf.

Master of None

Nog zo’n serie die de typische levensfase van een dertiger markeert. Je hebt verwachtingen van het dertig zijn en opeens besef je: ik ben dertig en ik doe nog steeds werk waarvan ik niet denk dat dit het is, ik ben zoekende naar een relatie, ik maak een reis om mijzelf te vinden, ik vraag me af wie mijn echte vrienden zijn en ik hoor nu toch eigenlijk wel kinderen te krijgen. Is dit het nu?‘ Deze thema’s worden gedurende de serie aangeraakt en daar wordt een humoristisch sausje overheen gegoten. De serie bevat verrassende gesprekken, vriendschappen, een echtheid waar je u tegen zegt, maar heeft ook een hoog feel good gehalte.

Mis je nog iets in dit lijstje Netflix tips?

Natuurlijk zijn er nog veel meer series en films te vinden die gaan over dertigers en hun zoektocht naar een gelukkig en zingevend leven. Heb jij er een op Netflix gevonden die niet mag ontbreken in deze lijst? Laat dan je reactie achter onder dit artikel. Wil je nog meer Netflix tips, lees dan dit artikel nog even door!

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten