Welke beautyproducten zijn biologisch verantwoord voor je huid, wimpers en haar? Lees hier praktische tips; van kleine tubetjes tot fijne ‘mooimakers’! Zo is je toilettas ook nog een beetje te tillen. Beauty tips van Viv, handy-to-go dus.

Vrouwen slepen enorme toilettassen met zich mee. Dat blijft een feit en is ongetwijfeld ook voor jou een herkenbaar tafereel. Ga je een paar weken op vakantie dan is zo’n grote tas een absolute ‘must’, maar voor een weekendje weg of een dagje in de buitenlucht is het niet handig. Welke producten zijn noodzaak en verantwoord om te gebruiken?

Giftige stoffen krijg je namelijk niet alleen binnen via voeding. In veel beautyproducten zitten onverantwoorde stoffen waar jouw huid geïrriteerd van kan raken. Gelukkig kiezen steeds meer fijne beautymerken om biologische en ecologische producten op de markt te brengen.

 

Viv’s favorite:

Omdat ik veel onderweg ben en door het hele land afspraken heb vind ik heel fijn om mijn eigen productjes bij me te dragen. Hier een greep uit mijn to-go toilettas. Deze gaat dus altijd met mij mee!

Bio-Oil – een huidverzorgingsproduct waar je huid heerlijk zacht van wordt. Het werkt perfect tegen littekens en pigmentvlekjes. Ook erg fijn om je benen mee in te smeren voor een kleine glans.

Bio Volume mascara van Lavera –  Zij hebben ook een fijne eye-liner. Geen droge harde wimpers meer? Verzorg ze goed met deze mascara. Tip: smeer je wimpers eerst even in met een klein beetje kokosolie om ze goed vet te houden.

Beautify Oil Coconut van The Bodyshop – Dit is zo fijn spul voor huid en haar. Het maakt alles prachtig glanzend en daar houd ik van. Echt een schoonheidsgeheim!

*  Lipbalm van Balm Balm  Heerlijk fijn meeneem tubetje. Het heeft niet de zoete smaak die je gewend bent van lipbalms, maar ik vind de neutrale smaak juist fijn en het geeft me een organic gevoel.

* Honey Bronze Shimmering Dry Oil van Bodyshop – Wat een fantastisch product. Zachte en niet vette olie op basis van Fair Trade honing- en bijenwas. Dit heeft verder geen uitleg nodig. Heerlijk voor heel je lijf!

Disclaimer: Dit artikel is informatief bedoeld. Het is geen vervanging van medische diensten en informatie. Raadpleeg bij twijfel en medicijngebruik altijd een huisarts of behandelend arts.

Gerelateerde berichten